Reklama

Reklama

Visual Training

Krátkometrážní / Experimentální
Nizozemsko, 1969, 8 min

Recenze (11)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Neskutečné. Dnes absolutně nedoceněné. Zwartjes je výjimečný tvůrce. Perfektní kamera, která jakoby hlavní postavu neustále pozorovala a otravovala v jeho praktikách. Démonický pohled hlavního představitele nahání hrůzu. Experimentál je žánr, který chybí velkým festivalům pro okrajový publikum, rozhodně byste mě našli v první řadě. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Surrealistický happening tohoto obskurního Holanďana představuje potemnělou směsici bizarních výjevů, které probíhají u jídelního stolu. Jeden muž a dvě skromně poodhalené ženy rozjíždějí doslovnou žranici, při níž se všelijaké suroviny rozmazávají a kydají na různé části těla. Fanatické grimasy aktérů jen dotvářejí psychopatičnost konečného dojmu. Zwartjes si mimoto hraje s kontrastem černobílého materiálu, který v souvislosti s neurotickou atmosférou navazuje na tradici německého expresionismu. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Velice povedená záležitost na rozhraní tvorby Vídeňských akcionistů a německého expresionismu. Velice zneklidňující černobílá performance jednoho muže a dvou žen, která v sobě shrnuje sexualitu, smyslnost, výjimečnost, běžné denní konání, nejistotu a strach. Strach o to působivější, jelikož jeho hloubka se stupňuje s nevědomostí, zda je příčinou onoho strachu výjimečnost či všednost. Velice pocitové dílo s mnohými možnostmi interpretace. Skvěle podané, nádherně vizuálně zpracované a překrásně okrajové. U hodnocení nemám důvod váhat. 9/10 ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Vždy keď sa v budúcnosti stretnem s Poslednou večerou Leonarda da Vinciho, pousmejem sa nad tým, že ja poznám ešte jednu Poslednú večeru. Fransa Zwartjesa. Vzhľadom na to, že sa jedná o silent film, dobrým hudobným tipom môže byť napríklad Nine inch nails a "Eraser" z albumu The Downward Spiral (známeho aj ako halo 8) "...taste you..." ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No,kde by som začal..... Ide o dosť čudný bizár, to sa musí uznať. Na rok 1969 silne avant-gardný vizuál ktorý pripomína 20-30 roky, nám tu rozohráva nejakú čudesnú sexuálnu úchylku v ktorej hlavnú úlohu uspokojenia zohráva jedlo. Chlapík takto rozotrie nejaký pokrm a mlieko po dvoch sporo odetých ženách ktoré sú očividne viac pri tele. A potom už iba sedí a dumá, neviem si ani predstaviť nad čím.. Nič viac. Keby to malo aj zvuk, ide o nemí kúsok, určite by to takej extrémne čudnej snímke neuškodilo. ()

Reklama

Reklama