Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý varietní umělec Bango si vydělává jako hlídač v autobazaru. Když i z tohoto svého posledního zaměstnání dostane výpověď, rázem si uvědomí, jak je vlastně zbytečný. Náhodou potká kolegu z branže Čepelkina. Ten ho ukecá ke společnému vystupování na zámořské výletní lodi, ale ve skutečnosti mu jde jen o to, vytáhnout z Banga nějaké peníze. Bango s ním v restauracích zpronevěří i část úspor, které měla manželka Lidka na nákup rodinné hrobky. Do toho ještě přijde zpráva o těhotenství Bangovy dcery Biby, jejíž milenec Moskyt je gamblerem a dluží místním mafiánům velkou sumu peněz... (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele

„Také hovno a už je o ňom knižka. To keby som vám povedal o svojom živote, milá slečna, pretočil by sa vám taxameter.“ ZIMA KÚZELNÍKOV je síce film televízny, ale to nevylučuje prípadnú (ne)kvalitu. Od úvodných sekúnd si vďaka hravej hudbe (ktorá sa našťastie ozýva takmer stále) chytá tempo, ktoré do záverečných titulkoch nestratí. K tomu pôvabné dialógy a výborné herecké obsadenie. Kastingu dominujú Marián „mlčanlivá dominancia“ Labuda a skvelý Csongor Kassai, pri ktorého „Dobré ráno“ som vyprskol čaj. Poctivo nakrútený jednoduchý príbeh o kurvách komediantských, ktoré sa nestratia v žiadnom režime. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Když nám pan Trančík na přednáškách vyprávěl o tomto svém filmu, čekal jsem od něho bůhvíjaké věci, neboť nám ho vylíčil velice barvitě a měl jsem pocit, že je to promyšlené do poslední niti. Po shlédnutí jsem ale nepostřehl ani desetinu všech těch narážek a odkazů, které nám popisoval. Jinak je to ale celkem dobrá komedie. Taková nenáročná. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný scénář mnohdy přitažený za vlasy, jindy vcelku okatě opisující z jiných filmů. Nadprůměrný Marián Labuda a nepřehlédnutelný Csongor Kassai zvedají nevýrazné herecké výkony. Civilní kamera jakoby připomíná, že to není pohádka, ale reálná situace - aby nakonci přijel jeřáb a hodil závěrečný zvedák. Celkově vzato - hodně jsem se nudil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyberať si truhlu a objednávať pohreb pre seba, to chce značnú dávku pesimizmu. To u Labudovej postavy, aj napriek životným sklamaniam, nehrozí, a tak sa vydáva celkom inou cestou. Ostatné postavy sú slabšie, film nie je žiadne veľdielo, ale na slabšie tri hviezdy stačilo. –––– To je fasa. Cesta na večnosť sa platí keš. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trančík opäť upozorňuje na neduhy doby a opäť to nepôsobí bohvieako prirodzene. Príbeh je sľubný, lenže na kolená ho občas zrážajú neprirodzené dialógy a repliky ako zo študentského filmu. Čo je veľká škoda. Naopak Labuda sa snaží, čo to ide a veľa zachraňuje. Aj neprehľadný scenár. Mne to ako amatérčina v rámci tv tvorby nepripadalo, čo je myslím dané Trančíkovými bohatými skúsenosťami. Ale pokiaľ vám nesadli jeho staršie filmy, toto bude pre vás utrpením. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Postavu nového majiteľa autobazáru, ktorý sa objaví v úvode filmu na pár sekúnd, si zahral vedúci výpravy Jaroslav Košťál. (baruss)
  • Na Moskytovom aute je cez celé dvere nálepka a na nej reklama www.dietka.sk. Diétka je názov reštaurácie, v ktorej Moskyt pracuje, a nemá nič spoločné s Materským centrom Dietka, na ktoré táto www stránka reálne odkazuje. (baruss)
  • Najťažšou časťou natáčania boli scény, v ktorých Csongor Kassai šoféroval, nakoľko nieje veľmi zdatný vodič, problémy mu robilo aj rozbiehanie a radenie rýchlostí. (baruss)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama