Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William H. Macy (Smolař, Panika) exceluje v rodinném pŕíběhu, natočeném podle povídky "Gigot" od legendárního baviče Jackieho Gleasona. Gigot je mrzutý, němý domovník jednoho zanedbaného městského domu. Jeho život se skládá jen z oprav kapajících kohoutků a rozbitých dveří. Avšak v průběhu roku zjistí, že jsou věci, které nelze spravit lepící páskou a nářadím: něco lze spravit pouze láskou a odpuštěním... V dalších rolích se objeví Ned Beatty, Catherine O´Hara a ve své první roli Keke Palmer jako opuštěná dívka, která ukradne - a rozehřeje - Gigotovo srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vzájemné protloukání se životem apatického, němého opilce a malé, užvaněné dívčiny. S ukrutně sentimentálními scénami smiřování a následného odlučování, s nechutně roztomilou opičkou a dobrým koncem. Přesně ten druh „lidsky hřejivého“ amerického filmu, který od srdce nenávidím. A ještě víc jej nenávidím v době předvánoční, kdy je venku svinská kosa a od lidí se očekává zvýšená senzitivita. Fuj! Tak jako tak jej nemůžu odpálkovat příliš nízkým hodnocením. Někdo má tyhle instantní srágorky rád a zklamán nebude, neboť jde vyloženě o sázku na jistotu, no a William H. Macy hraje i beze slov fantasticky. 60% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi závěrečné titulky nenapověděly (jsou příznačně krátké) a databáze následně nepotvrdila, že jde o televizní film by mě vlastně ani nenapadlo. Toto zjištění, chtě nechtě, musím zařadit mezi jasná pozitiva. Mezi pozitiva nelze nezařadit také Macyho, který němého správce činžovního domu hraje bezchybně, co ale filmu rozhodně nepomáhá (v mých očích), je okatá slzopudná taktika na diváka, kdy je konec nad slunce jasný a jediné, co zbývá dořešit, je cesta, která ke konci povede. A ta není zrovna objevná. II Scénář: William H. Macy, Steven Schachter (na základě původního snímku GIGOT z roku 1962, ke kterému napsal scénář americký komik Jackie Gleason a sám si zde také zahrál titulní roli - režie se ujal Gene Kelly). 60% ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

William Macy to, čo podal v tomto filme bolo doslova onemujúce. Tak šialene dobrú charizmu a charakter mal tento človek, že od prvého momentu ma očaril svojím zázračným kúzlom a atmosférou, ktorú vytvoril vo filme. Nie je to filmový trhák, nedisponuje ani originálnym námetom, ani žiadnymi efektami, ale je to skutočne taký film, ktorý ide zo srdca, prinúti rozmýšľať a prinesie vám úsmevné a takisto aj smutné okamihy. Podobné filmy: Tunel do Číny, House of D. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, tak všechny hvězdy padnou na Macyho. Celou dobu nepromluvil, ale dokonale se vyjadřoval celým svým já. Všechny své emoce, pocity vyjádřil gesty, očima, rukama, zkrátka vším. Když k tomu připočítám jeho charisma a modré oči, které mě v určitých momentech dokázaly dojmout, tak nemohu jinak, než jít až nahoru. Po tomhle snímku má nakročeno jít do mé topky, protože své už tak dokonalé herectví tady umocnil ještě ve vetší míře. Jinak má manželku (v reálu) se smyslem pro humor, protože uplést takovou čapku pro svého manžela může vymyslet opravdu jen vtipálek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Správce rozpadajícího se domu nemá lehký život – slyší, ale je němý, opravuje nájemníkům vodovody, a jednou mu dokonce jedna rodina nechá svou afroamerickou dceru a uteče. Dívku odvede sociálka a domovník bojuje, aby ji mohl vzít k sobě – jenže jeho partnerka dřív šlapala chodník, on sám má záznam v trestním rejstříku, to pak jde těžko. Původní název Vlněná čapka odkazuje k jinému jeho traumatu. Takový příjemný lidský film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Gigotovu pletenú čiapku vyrobila manželka jeho hereckého predstaviteľa Williama H. Macyho Felicity Huffman. (Karush)

Reklama

Reklama