Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přiznejme si, kdo z nás by si někdy, byť na pár chvil, nepřál chytit kouzelnou rybku, co plní i ta nejtajnější přání... Rybku, co sny a fantazii proměňuje v dokonalou skutečnost. Ale přináší tak snadno splněná přání opravdové štěstí...? Nechme o tom vyprávět moudrou pohádku O zlaté rybce, kterou A. S. Puškin napsal už v 1. polovině 19. století. Stále živému příběhu budeme i dnes určitě dobře rozumět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Nick321 

všechny recenze uživatele

Moc hezká ateliérová pohádka. Všichni herci zahráli na výbornou. Mít carevnu jako byly ty dvě škatule, to musí být vyloženě radost. :D Jen by mne zajímal takový technický detail- kdo se tedy stal carevnou / carem poté, co ty dvě nány zmizely, a že to nebylo dvořanům divné, že mají najednou carevnu a kněžnu, zda jim rybka propůjčila podobu někoho, kdo tam už byl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších Puškinových pohádek dostala své ztvárnění. Jak Josef Kemr tak Věra Galatíková či Naďa Konvalinková byli výborní. I kulisy se mi moc líbily. Pravdou ale je, že znám tu verzi pohádky trochu jinak a tato upravená mi v půli přišla trochu unavená. Možná se tvůrci měli držet původního příběhu, který právě v těch stupňovaných přáních má své ponaučení a jisté kouzlo. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční kulisová pohádka o rybáři, který nemohl ulovit žádnou rybku, až se nad ním smilovala mořská víla, nechala se mořským tatíčkem carem proměnit v zlatou rybku a splnila rybáři přání, po kterých toužila jeho hloupá manželka. Hodně neslaná a nemastná pohádka, která stojí pouze na panu Kemrovi a bez něj je to totální otrava. Podobnost dcerušky a Marfušky z Mrazíka je zcela okatá a spíše trapná. Hudba: Vadim Petrov ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Úvod u mořského Cara mě vážně nebavil. Ale když nastoupila paní Konvalinková a ostatní hvězdy (paní Galatíková, Kemr...)., začala docela svižná a veselá studiová jízda. 4 hvězdy za nadčasovost, úsměv, nadhled, lehkost, moudro a hořké pravdy - jo jo, když je člověk nespokojený vnitřně, není spokojený nikdy s ničím. A tady u toho byla aspoň legrace. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka o rybáři, kterému to chytání ryb moc nejde do doby než chytí zlatou rybku, bohužel má zlou ženu a stupidní chamtivou dceru. Hodně levná studiová osmdesátková pohádka dle Puškina, která má jediné plus ve skvělých hereckých výkonech Kemra ( to mu sedne jako životní role ) a Galatíkové. Provedení primitivní, ale účinné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama