Reklama

Reklama

Mladý muž z aristokratické smetánky přijme podřadnou práci v továrně a ocitne se uprostřed sporů mezi drsným zástupcem odborů a svým hamižným strýcem. (Netflix)

Recenze (4)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie o odborech v jedne tovarne, ktere vede Fred Kite (Peter Sellers). Spousta povedenych vtipku, ktere nezestarly. Dalsi povedene postavy jsou major Hitchcock (Terry-Thomas) a Windrush (Ian Carmichael). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Satirická komédia, ktorá nikdy nemohla byť premietaná v tých dobách v našich kinách. Predovšetkým kvôli postave Petra Sellersa ako odborového predáka. Film má zaujímavú zápletku, ale očakával som viacej vtipu. Tretia recenzia. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ian Carmichael je v roli prosťáčka z vyšších kruhů kouzelný, richard Attenborough mě bavil více Terry Thomas, který tu moc velkou příležitost nedostal, nicméně hlavní hvězdou I'm All Right Jack, ať už to tak bylo zamýšleno, nebo ne, je Peter Sellers. Jeho odborář, který se ohání demokratickým hlasováním, ale zároveň vzhlíží k Rusku, o němž má velmi pomýlené představy, například že je to země plná lánů kukuřice a baletu, je skvělý. Jen chvilku se zdá, že půjde o jednoduchou figurku záporáka, ale Sellers a scénář udělají pana Kitea rychle opravdovým člověkem, kterého si oblíbíte a kterého vám bude i líto, když se kromě společnosti Missiles začne stávkovat i u něj doma. Komedie je řádně satirická, ale nezkameněla a i dnes poznáme, co chtěla ve své době říct. Snad jen mohla skončit už tou obří rvačkou v televizním studiu, do které se zapojili i vikingové, a nudistický epilog nebyl zapotřebí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V září 1959, když ministerský předseda Harold Macmillan přijel do Balmoralu, aby požádal o rozpuštění parlamentu, Alžběta II., vždy laskavá hostitelka, bavila svého hosta promítáním tohoto filmu. [Zdroj: Růžový panter Peter Sellers] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama