Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka v Kosovu skončila, Miloševič je obklíčen a srbské jednotky odešly. Uprchlíci se vracejí domů a moc přebírají mezinárodní mírové jednotky. Italský kontingent se usadí nedaleko Srbského ortodoxního kláštera a vesnice, jejíž obyvatelé se rozhodli zůstat a neodcházet z válečné zóny. Vojenskou povinností je nastolit mír, ale vše se komplikuje příchodem dalších uprchlíků. Největším problémem je ovšem oddíl srbských speciálních jednotek, které se odmítly vzdát a skrývají se v okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak zaporné hodnocení. Aktualně 20% na čsfd o proti 62% na imdb. Oproti jiných zde jmenováným filmům (Válečníci, Vítejte v Sarajevu, Savior nebo Harrisonovy květy) se film se sice odehráva v byválé Jugoslavii, ale v Kosovu se všemi jeho specifiky, které zde byly vcelku dobře popsany. Bohužel některá specifika stále v Kosovu jsou. Viz. lidé typu Merkam Ukai. Film dobře popisuje i problématiku zahraničních misí tohoto typu z pohledu vojáků. Není to až tak špatný film. I když je zde znát televiznost a země původu - Itálie. Zajimavá je i postava Radeho. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Přesto že je zde méně akčních scén,než by jste od válečného filmu čekali,je to podle mého názoru dobře natočený snímek. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem to skouknul, ale je to tak uměle hrané a marný pokus o realitu, že jsem byl ve finále zklamaný. První hvězdičku dávám za snahu a druhou za to, že jsem to dokoukal. Jestli můžu doporučit, tak jsou vynikající filmy Válečníci, Vítejte v Sarajevu, Savior nebo Harrisonovy květy. ()

NavzdyMlady

všechny recenze uživatele

Zrejme ďalšia skurvená propaganda. Treba Talianom nasťahovať do časti Talianska albánsku chamraď, ktorá ich bude terorizovať, žiť ako paraziti a nakoniec si to územie odtrhnú za pomoci USA a NATO. ()

Reklama

Reklama