Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Británii zachvátila vlna nevyjasněných úmrtí, sebevražd a pokusů o ně. Význační vědci, politici či filmové celebrity padají v srdečních kolapsech k zemi jako mouchy, tráví se svítiplynem nebo případně vyskakují z oken.
Vinu za to nese Nigel Dennis (Dennis Price), vydavatel amerického bulvárního plátku „Scandalous!!“ šťourajícího se v soukromí slavných, jehož nová mutace „The Naked Truth“ se v Anglii zrovna chystá na trh. Pan Dennis razí zvláštní ale velmi výnosnou taktiku, s hotovým číslem nejprve vyrazí za vybranou celebritou, jíž za pakatel deseti tisíc liber nabídne článek neotisknout.
V nejbližším vydání se čtenáři dozvědí šokující pravdu o lordu Henry Mayleym (Terry-Thomas), modelce Melisse Right (Shirley Eaton), kabaretiérovi Sonny MacGregorovi (Peter Sellers) či úspěšné spisovatelce Floře Ransom (Peggy Mount). Pakliže ovšem každý z nich do čtrnácti dnů nezaplatí požadovaný obnos…

Jak už to tak bývá, boháči by si raději nechali pro penny koleno vrtat, a tak všichni čtyři po prozkoumání možností dojdou ke shodnému řešení – Nigela Denisse je třeba zabít. Co se ale stane, když všichni začnou svůj plán uskutečňovat naráz? (dopitak)

(více)

Recenze (4)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úplný závěr mě bohužel nijak nenadchl, ovšem než na něj došlo, byla tahle komedie přímo ukázkově černá a jinak než s chutí jsem se na ni dívat nemohl. Kromě mazaného scénáře, který zpočátku sleduje všechny postavy zvlášť a postupně jejich příběhy proplétá a dává tak vzniknout dalším a dalším velmi vtipným momentům, je to především zásluha výtečných herců. A to bez výjimky, protože jak Dennis Price v roli bulvárního vyděrače, tak celý čtyřlístek jeho obětí (doplněný o spisovatelčinu permanentně vyděšenou, přesto na povel vraždící dceru) je skvostný. Peter Sellers a jeho převleky a přízvuky si samozřejmě zaslouží vyzdvihnout, nicméně v roce 1957 se tou velkou hvězdou teprve stával a The Naked Truth tedy nestojí jen na jeho výkonu, což je příjemné. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, které ve výsledku možná trochu uškodilo roztříštění divákovy pozornosti mezi čtyři vyděračovy oběti. Peter Sellers hází převleky jak na běžícím pásu a rozhodně je hlavní hvězdou utkání. Jasný tip pro filmový klub ČT. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zestárlá pamětnická záležitost, která mě neoslovila a nebavila. Ačkoliv příběhy z groteskních a černohumorných komedií bývají někdy už ze své podstaty do jisté míry přitažené za vlasy, tady mi chyběla jistá inteligentní vyváženost. Celé to navrch svými nesnesitelně teatrálními výkony korunovaly dvě hlavní herečky, většina postav mě ničím nezaujala a jediný mě tady opravdu bavil Peter Sellers, již tenkrát pohrávající si se střídáním odlišných přízvuků, k tomu rovněž v různých převlecích. Občas se povedl nějaký ten drobný vtip, ale vcelku málo na to, abych se přemohl k alespoň průměrnému hodnocení. A jestliže jsem před časem dal 3 hvězdičky jiné soudobé komedii se Sellersem Pět lupičů a stará dáma, která představuje velkou britskou černohumornou klasiku 50. let, Holá pravda mi vychází teprve jako nesrovnatelně slabší „vykopávka“. [40%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako sa vysporiadať s vydieračom? Klasická britská komédia plná humoru a prevlekov, ktorým vládne začínajúci Peter Sellers. Tretia recenzia, desiate hodnotenie. ()

Reklama

Reklama