Reklama

Reklama

Velké mise SAS

(seriál)
  • Velká Británie Greatest SAS Missions
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 7x50 min

Scénář:

Tim Newark

Hrají:

Ken Hames
(další profese)

Obsahy(1)

Na podzim roku 1941 Afrikakorps německého generála Erwina Rommela porazil Brity v severní Africe. Jeho tanky je tlačily zpět do Egypta. Tehdy přišel mladý britský důstojník David Stirling s nápadem sestavit malé jednotky výsadkářů, kteří by seskočili daleko za linií fronty a nečekaným útokem napadli letiště a ničili nepřátelská letadla. Tak se zrodila brigáda Speciální letecké služby - SAS - jejíž první akce byly tak úspéšné, že už jen málokdo ve velení pochyboval o její užitečnosti. Během bojů 2. světové války se SAS stala legendou a v britské armádě existuje dodnes. Sedmidílný dokumentární cyklus zachycuje její nejslavnější akce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Paity 

všechny recenze uživatele

SAS je do určité míry smaozřejmě legendou. Spíše jsem to ale bral jako exkurzi do jejích nejrůznějších akcí. Velmi dobré. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi nejkomlexnější dokumentární seriál o britských speciálech SAS - první díl je o vzniku jednotky a každý další díl jsou jednotlivé akce chronologicky po nedávnou současnost. ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracovaný dokument o největších operacích od druhé světové války až do nedávné současnosti, kterých se zůčastnila elitní britská SAS. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný dokument o jedné z nejlepších vojenských jednotek světa a jejich úspěšných misích a operacích od 2.s.v. až po blízkou minulost. Pokud se někdo zajímá o vojenskou historii a současnost a předevších o speciální jednotky je tento dokument jasná volba. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuté díly: *Díl 01 - Vznik Jednotky, Díl 06 - Znovudobyti Falkland , Díl 07 - Ničení raket SCUD v Irácké poušti ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

V podání SAS vypadala válka i struktura velení tak trochu jinak a nejspíš právě proto byla SAS tak úspěšná. Jednotlivé díly vás provedou jejím založením a nejvýznamnějšími úspěchy a operacemi, které během let tato elitní jednotka provedla. ()

Reklama

Reklama