Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (523)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Trocha od všeho (Smith, 12 položek nebo méně, Americká krása, Mikulášovy patálie...) ve skvěle civilním britském balení. Už dlouho mi s nějakou partou hovad nebylo tak dobře. Ideově by to mělo alespoň načnout každého druhého romantika. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo? Rozhodně bych se neřídil podle plakátu, ve kterém tady na okolí vykukujou čísi prsa, ale hlavně bych se zajímal o příběh samotný, který se snaží vyprávět o osudech, o láskách, o ztrátách a o zranění na duši, které s tím vším souvisí. Jenže tak trošku zvláštní nedobytnou formou, která mi rozhodně nesedla. Hlavně tedy humor hlavního hrdiny. Možná jsem chápal jeho cyničnost, se kterou se v příběhu prezentuje, ale zase dostal dar, který možná k radosti postačí, ale k normálnímu žití těžko. Cashback je zajímavý film, při kterém na konci divák může, ale nemusí přemýšlet o vztazích celkově. Může a nemusí proto, že stejnak na nic nepříjde, ale alespoň si zauvažuje, nebo tedy, mě to docela dostalo. Ten podklad obklopený takovým zvláštnem jako je tady jsem tedy rozhodně nečekal, ale na začátku to mělo opravdu grády, skoro jsem myslel, že ten kluk se podřeže na pětkrát a ještě skočí z nějakého nekrytého mostu, nakonec tovšecko dopadlo jinak, zvláštně a docela se na to dalo koukat, ale znovu bych do toho rozhodně nešel. Je to až moc zvláštní a těžkopochopitelné, spíše hodně abstraktní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,343Tržby Celosvetovo $2,268,488║ Rovnako ako po technickej tak aj po príbehovej stránke ide o prvotriednu prácu, kde mi možno trošku chýbali len nejaké viac odľahčené scény na slušné pobavenie(lebo dosť uletené postavy tam boli len možno nevyužili naplno ponúknutý potenciál) . Ináč sa jedná o jeden z filmom čo nesú zaujímavú myšlienku opierajúca sa v tápaní mysle po ťažkom rozchode z priateľkou. Taktiež pokiaľ ide o nahotu, tu je priam pre príjemné pokochanie vyplývajúce z príbehu, s pestrím doprovodným komentárom. /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně neotřelý debut britského režiséra Seana Ellise, který má hned několik významových rovin - předně je to skutečně působivý romantický film, silně metaforický příběh o důležitosti lásky, kterážto má značný dopad na kvalitu osobního života, svým způsobem může jít i o teenagerskou komedii, Sean Ellis zakomponoval do příběhu ale i čistě existenciální rozměr, od něhož se odvíjí reflexe smysluplnosti bytí a zvláště pak úvahou nad odcizením práce, což je svého druhu jeden z prvních a nejzásadnějších existenciálních pojmů v historii filosofie (byť o něm hovoří zprofanovaný Karel Marx), odosobněný stereotyp práce v supermarketu naruší až hlavní postava svou schopností hledat krásu ve zcela obyčejných věcech jen změnou úhlu pohledu (zátiší s rozsypaným hrachem atd.), což je v podstatě adorace umění a osoby umělce jako takového. Leč Sean Ellis spíše využívá okolnost, že exponoval svého hlavního hrdinu coby umělce-malíře, jen ke zvýraznění romantického rozměru svého snímku (zvláště v závěru), což je možná trochu ke škodě věci. Co se týče použitých výrazových prostředků, tvůrcům bylo skutečně požehnáno, po řemeslné stránce je film skutečně excelentní, radost se dívat a zvláště střihová skladba je soustem pro filmové labužníky, neboť ta je skutečně famózní - střihové přechody inspirované pohybem v záběru, jízdou kamery, umně pospojované záběry s výrazným dominantním prvkem (například záběr na nohy ve frontě na záchod volně přecházející v záběr nohou lidí čekajících u pokladny v supermarketu). Cashback je skutečně osobitý film, byť má několik slabších míst (např. nevtipné fotbalové intermezzo...), každopádně je to jeden z nejvýraznějších filmů reprezentující nejvěrněji mužský pohled na svět, který je zosobňován především a jedině krásou těla ženy... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chyba je v přemítání hlavního hrdiny. Asi 40 minut se skládá jen z debilního filosofování o hovně a hraje k tomu hudba, jak z filmu kde umírá dítě na rakovinu. Zbytek je přitom fakt docela sranda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

230 kilo je potřeba k rozbití lebky. Lidské city jsou 100 krát křehčí.... Film o studentech s hormonálním přetlakem mi v první čtvrt hodince připadal dost nudný. Oživení přinesla práce v supermarketu a nahé slečny. Asi hlavně kvůli nim jsem vydržel a odměnou mi byla závěrečná třetina, která mě fakt ,,chytla". Takže jestli nemáte nic jinýho na koukání a jste schopni se naladit na melancholickou nótu, budete za svoji vytrvalost přiměřeně odměněni. A několikrát i vtipným kouskem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná britská Komedie s neokoukanými herci, zastavováním času a největším počtem nahých žen, co jsem kdy ve filmu viděl, Velmi jsem se bavil. Třešničkou na dortu je nahá Švédka na schodech, či malá holčička ukazující své ohanbí chlapcům za libru, tomu říkám byznys ! :D 75% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak... a není třeba říkat nic víc. Takovéhle konce zkrátka miluju. No ale popořadě. Začínáme rozchodem a jak už to tak bývá, kopačky dostává náš hrdina - obyčejný kluk, který má nějaké to nadání (zde kreslení), nějakou tu zajímavost (zde zvládne stopovat čas) a nějaký ten problém (zde nemůže spát). A teď co s tím...jasně, sežene si noční šichty v supermarketu, kde začne malovat nahá těla znehybněných žen. Cool. Samozřejmě se objeví i klasická -rebound- girl, nějaké ty komické odbočky (fotbal, párty, supermarket) nějaký ten cliffhanger (ale ne, viděla ho líbat se se svou ex-) a pak, jak jinak, nepostradatelný happyend. Proč tedy pět, když to už znám z tolika jiných filmů ? Protože Ben je strašnej sympaťák, tak nějak mi ten jeho život vůbec nepříjde cizí (koneckonců, jsem také sympaťák), jsou tu nahé ženy, hraje do toho pěkná hudba, je to vizuálně opojné a jsou tu nahé ženy. A pak ten konec. Dokonalost :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit obalem DVD, protože tohle je vážně moc milý film, nevšední, vtipný, vynalézavý s přehlídkou bláznivého osazenstva ze sámošky, kde vzal Ben noční šichtu, aby nějak využil čas, kdy nemůže spát po rozchodu s děvčetem, který mu zlomil srdce. Ben je sympaťák a tak si nějak poradí a já mu to moc přála. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Špatná zpráva je, že čas letí. Dobrá je, že jsme všichni piloti." Já se občas rád vyspím, ale malíř Ben vyměnil zbytečný spánek za lukrativní post nočního leštiče podlahových krytin v supermarketu, ve kterém "božsky" určuje rychlost proudu času na trati od ztracené Suzy po objevenou Sharon. Na můj vkus se tedy jedná o vyprávění příliš utahané. Několik velmi vtipných scén mne sice potěšilo, ale jasné vítězství formy nad obsahem si nezískalo mé ovace. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se režisér přespříliš opájí svou schopností točit pěkné obrázky (vypadají skoro jako z korejských romancí) a zastavovat je. Lze taky moc dobře poznat, že jde o natáhnutí krátkometrážního filmečku do celovečerní stopáže. Jinak je Cashback milá malá, vizuálně lahůdková romantická komedie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Občas sem se dobře bavil a občas nudil, ale jedno se tomu teda upřít nedá a to velká originalita a spousta skvělých nápadů, který z toho dělaj něco víc, krom toho se tady dá vidět opravdu kvantum nahých a skvěle tvarovaných ženských těl, to byla fakt paráda hehe.Ale stejně mě to jako film nikterak zvlášť nebralo, nicméně se mi to nějak postupem času rozleželo v hlavě a vlastně zjišťuju, že sem si to docela užil a v konečným účtování musim uznat, že se mi to líbilo ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ellis smíchal několik naivních životních mouder, které jsou v komedii o mladých lidech možná až nepatřičné a hromadu pubertálních vtipů, které v podání dospělých zase působí nepatřičně. Zdánlivě nesourodý mix však vytváří společně s časovými hrátkami a snílkům známou nespavostí kouzelnou atmosféru. Navíc plakát doslova klame tělem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krásne no samoúčelné obrazy s nulovou dynamikou. Režisérova snaha každú chvíľu zastavovať zábery po chvíli stratí čaro a ostanú len pekné obrázky, pri ktorých si divák začne uvedomovať, že chýba silný príbeh. Záver je príjemný ako to už britských romantických komédií býva a keby prišiel o 30 minút skôr, zrejme by som film hodnotil lepšie. Ale na keby sa nehrá. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek kombinující několik žánrů, ve výsledku je však nejdominantnější romantika (což potvrzuje i lehce čitelný konec). Jde vlastně o takovou pohodovou vztahovku s velmi zajímavou formou (je jasné, že ta nahota měla především nalákat diváky, naštěstí je však v symbióze s uměleckou duší hlavního hrdiny, takže nevyznívá tak moc lacině, jak by se mohlo na první pohled zdát; jinak samozřejmě zpomalovačky nebo úplné zastavení času=výborná kamera, střih + hudba), občasným humorem (třeba porušení snad všech pravidel při volání bejvalce, no vlastně i ten fotbal, který šije do amerických přehnaně heroických sportovních filmů o bandě looserů, kteří se zvednou a zvítězí), trochou životního filozofování (něco pro zaměstnání divákova mozku) a samozřejmě láskou (pro naplnění představ romantických duší). Příjemné oddechovka za slabší 4*. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který dá 102 minutám lidského života smysl ;-) (insomniaci vědí svoje), ale příliš rychle se z hlavy zase vytratí. S přimhouřením očka 4*. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Cashback je výborná komedie, která má v sobě střípky romantického nádechu, z kterých se nakonec složí celá sklenice. Přirozený humor v ještě přirozenějším ději, jehož expozici si prožil každý z nás. Proto si vás film získá hned od začátku a mnoho postav vám bude připomínat vaše přátele či nepřátele. Režisér si při natáčení krátkometrážní verze zvykl na herce natolik, že je obsadil i do celovečerní verze. Nevím, zda je to dobře nebo špatně, protože jsem tu kratší verzi neviděl. Ale opakování je matka moudrosti, takže herci určitě vypilovali své postavy a odehráli to výbornou. V některých momentech mi to připomínalo Nauku o snech a ten patří taky k mým oblíbeným filmům, takže prostě těch pět hvězdiček musím dát. On si to zaslouží a doufám, že se mi podaří sehnat i tu krátkometrážní verzi, která byla nominovaná na Oscara. ()

Reklama

Reklama