Tak si představ

Imagine That

Drama / Komedie / Rodinný / Fantasy

USA, 2009, 103 min

Mark Mancina

Rozpočet $55miliónovTržby USA $15,877,294Tržby Celosvetovo $16,037,398Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov(9.8.2009)

• Flipper

Predstavte si, že bol raz jeden komik, ktorý bol istým smerom výnimočný. Dokázal v sebe niekedy nájsť niečo, čo dokázalo predať a pobaviť. Lenže potom zistil, že ak chce v tom pokračovať musí niekedy podpísať aj trošku horší scenár, ktorý je dosť primitívny. Kým to však dokázal prejaviť a samozrejme doláriky sa sypali, boli by všetci šťastný až do smrti. Avšak stalo sa čosi nečakané. Na vtedy obdivovaného komika sa začali valiť kritiky a čo je horšie skalným prívržencom sa akosi prestal páčiť. Komik začal podpisovať ešte horšie a horšie scenáre, ktoré už s prejavovaním sa nemali nič spoločné. Tak sa stalo, že začal viac afektovať,niektoré situácie a scény boli nereálne, alebo nevtipné. Zistil, že to čo fungovalo nemôže akosi zas nájsť a peniaze stále potreboval. Ak už nefungovali prevleky, skúsil zahrať mimozemšťana. Ak nešlo ani to, skúšal stále vaic rodinné komédie pre deti. Možno aspoň tie pochopia jeho grimasy a niekdajšiu originalitu. Predstavte si, že Imagine That by pritom vôbec nebol zlý, keby komik menej afektoval, skrátil pasáž a viac sa venoval nielen hlúpym a 100x videným gagom, ale aj akémusi obsahu a forme filmu. Keďže však scenár je blbý nemôžme čakať jeho comeback. Aká je komiková budúcnosť rozhodnú nasledujúce roky. hviezdička za malú čokoládovú princezničku, ktorá bola neikedy lepšia ako spomínaný komik.(2.11.2009)

• Dever

Soundtrack Mark Mancina: 1. Got To Get You In My Life - Matthew Sweet/Susanna Hoffs ,2. Here Comes the Sun - Colbie Caillat ,3. Nowhere Man - Landon Pigg ,4. I'm Looking Through You - Tyler Hilton ,5. I Want To Hold Your Hand - Hope ,6. I'll Follow the Sun - Glen Phillips ,7. Here, There, and Everywhere - Mikal Blue ,8. With a Little Help from My Friends - Karey Kirkpatrick ,9. All You Need Is Love - Paulist Choristers of California ,10. Here Comes the Cun - Mikal Blue/Colbie Caillat ,11. Leaves of Autumn - Paulist Choristers of California ,(10.6.2011)

• Fr

Tatínek nebyl kdysi takový. Kdysi byl králem. Silným a mocným. Ale jednou své království opustil…. Filmů na téma ,,špatný táta u kterého má práce přednost a dítě to míní změnit“ je hodně. Některý má pobavit, jiný rozbrečet a tenhle (?) má za úkol ,,proběhnout“. Moc vtipu nezažijeme. Také rozuzlení ve stylu - ,,vše co potřebuješ je láska“ - není nic světobornýho, ale i v životě by mohlo fungovat. Taková jednohubka apelující na rodinné hodnoty, která se dá spíchnout během chvilky. Úsměvné tak je pouze finále, ve kterém se velký kapitalista zamyslí a spíš než na zisky začne myslet na dobro svých zaměstnanců. To už nezní jako pohádka pro děti, ale pro dospělé. Jestli to není spíš sci-fi. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE NAPĚTÍ *(6.11.2009)

Reziser Kirkpatrick natocil zatial len rodinnu animovanu komediu ZA PLOTOM (2006), ktora ma mimochodom celkom bavila a tak sa rozhodol natocit i rodinnu hranu komediu, pricom si myslel, ze Eddie Murphy je ten najspravnejsi komik, ktory zachrani cely film. Nechcem tuto komediu a ani Eddieho hned zatracovat, lebo ma bavila hlavne ta druha polovica filmu, avsak problem je v scenari, kedze sa tam dost omielaju temy financneho sveta, predaja akcii a podobne, co je pre deti nielen nepochopitelne, ale i nudne a zase pre dospeleho divaka moze byt nudny ten imaginarny svet princezien a kralovny, ktore dokazu poradit ohladom spravnej investicie. Hmm. Princezny a investicie moderneho sveta? To akosi nejde dohromady, ale taky je scenar a zalezi len od vas, ci budete mat trpezlivost a podlahnete tomu imaginarnemu svetu. Tak si ho predstavte :-) ________ Eddie Murphy - (Evan Danielson) +++ Yara Shahidi - (Olivia Danielson) +++ Thomas Haden Church - (Johnny Whitefeather) +++ Ronny Cox - (Tom Stevens) +++ Nicole Ari Parker - (Tricia Danielson) +++ DeRay Davis - (John Strother) +++ Vanessa Williams - (Lori Strother) +++ Martin Sheen - (Dante D'Enzo) +++(16.8.2011)

• Xmilden

Eddie Murphy po vcelku originálním kousku Meet the Dave, trošku ubral nohu z plynu a střihnul si rodinnou komedii, která má opravdu "velmi" originální vyústění. Párkrát jsem se zasmál, což jsem upřímně nečekal. Eddie Murphy má stále výbornou vyřídilku takže když má zaplatit 400 dolarů své dceři za spálené palačinky, hodí přímo smrtící hlášku. Kdo si ale zaslouží obdiv je indiánský T.H. Church, ten se dle mého názoru musel setsakra vyřádit. Např. svému synkovi nechá prolít hrdlem několik plechovek Red Bullu a výsledek vám jistě nemusím prozrazovat. Celkový kontext komedie je trošku více či méně trapný, záleží kolik kdo zvládne. Vydržet se na to dívat, i přes notně slabší úvod, rozhodně dá. 50%(17.12.2009)

• Smok

Pracovne vyťažený finančník si nájde riešenie pracovných problémov v úteku do sveta fantázie so svojou malou dcérou, ktorá mu je v tejto oblasti poradcom. Spolu sa utiekajú k vyfantazírovanému svetu víl, drakov a hustých lesov. A ja sa pýtam, koho chceli tvorcovia osloviť? Dospelí sa unudia k smrti, deti film nepochopia, čiže celý počin mi teda pripadá tak trochen "mimo mísu".(20.2.2010)

• predators

Jedna velká nuda v podání koncertu Eddie Murphyho. Nakonec všechnu slávu po zásluze odnáší Yara Shahidi(Olivia), díky které si můžeme tento film představit dětskýma očima. Těmi dospělými uvidíme pouze několik málo vtipných hlášek a to na úspěch nestačí. Zajímavosti: Eddie nakonec všem těm pohádkám o princeznách uvěřil natolik, že bylo těžké, přivést jej zpět do reality. 40%(19.2.2010)

• mil@n.fanatik

45%(21.2.2010)

• Chrustyn

Není to vyloženě debilní komedie, jak jsme u Murphyho za posledních 10 let zvyklí ale je to jen šíleně nevtipná a sentimentální nuda na originální téma "otec, který se díky dcerce stal lepším tátou". To tu ještě opravdu nebylo.(12.10.2011)

• mysiak

Kariéra Eddieho Murphyho je v troskách to je zrejmé...jediná pomoc je Policajt z Beverly Hills...a ani jeho posledný kúsok nedokazuje, že sa od posledného filmu zmenil...používa stále tie isté priblbé gagy, grimasy a trapasy...ale nájdu sa v tomto filme aj pozitíva...určite hlavným pozitívom je uletený, ale vynikajúci Thomas Haden Church (záporák zo Spidermana 3) a zo začiatku síce na nervy lezúca ale postupne veľmi v pohode hlavná detská postava - Yara Shahidi...celkovo je to opäť podpriemerný Eddie Murphy, nebyť vedľajších postáv (nezabudnúť Martina Sheena) o jednu hviezdičku nižšie...(13.1.2010)

• Habetik

Eddie zkus se vydat už jinou cestou, ono to půjde. Vařené nudle po stoprvé, ale stále strávitelné. .)) I když ?? Kdo by stále jedl samotné nudle.(13.9.2011)

Podle mě slušný snímek a ve svém žánru rodinného filmu i chytře napsaný a dobře zahraný.(26.12.2009)

• playboxguest

Dvouhodinová nuda s pár minutami světlejších okamžiků, ale nic co by mě udrželo v křesle, nebo donutilo vidět někdy znovu.(10.9.2010)

Eddie Murphy opet me dojal :D(5.7.2010)

Příjemná rodinná podívaná, nic mimořádného, ale pobaví. Hlavně, že se film obešel bez tlustých, prdících, či jinak nablblých postaviček a přvlecích ve kterých si Eddie libuje.(4.2.2010)

Nebyl to uplny propadak a docela to pobavilo. Sice hrozne predvidatelny dej, ale jinak v pohode.(8.3.2010)

Ako rodinna komedia to funguje bez problemov a pozeralo sa na to dobre . No aj tak by som bol velmi rad , keby sa u konecne Eddie M. pustil do Beverly hills cop 4(27.1.2010)

Já se u toho skvěle bavil a protože jsem v reálu taky trochu nahlédl do oboru finančního poradenství, tak to mé vnímání filmu zvedlo ještě o stupeň výše. Tenhle film v sobě snoubí mnoho prvků a to vyšinutí pojetí do fantastična a následné ještě dotažení do absurdna, které tomu dává komediální ráz mi prostě sedlo. Není to sice nějaký šperk mezi filmy, ale mě si i tak získal. Od počátků devadesítých let jsem asi žádný další film s Eddiem Murphym neviděl, tohle mě přivádí na myšlenku poohlednout se po tom, co vlastně v současnosti točí.(4.9.2010)

Príjemný rodinný filmík, kritizujúci workholizmus na úkor rodiny pričom je to podané spôsobom sladkého dezertu....a môžem povedať, že mne chutil.(21.12.2009)

<< předchozí 1 2 3