Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtěl jako čtvrtý král přinést drahocenné dary narozenému Ježíšovi, ale na své pouti za Ním potkává lidi, kterým pomáhá a postupně o své drahokamy přichází. Celý život pak zasvětil hledáním Ježíše, kterého potkává v potřebách chudobných a opuštěných. Příběh člověka, který na své cestě životem přinesl Ježíši Kristu ten největší dar - sám sebe. (yakoob)

(více)

Recenze (6)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný příběh neuvěřitelné lásky a obětavosti jedince ve prospěch druhých! Snad zázračnější, než oni tři, kteří došli k Jeho jeslím... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Podobenství Ježíšových slov (aneb Jak to Ježíš myslel) navíc zasazené přímo do doby Ježíšova života. Nevím co k tomu víc dodat. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen takovým filmovým skvostem...Sice staršího data, ale byl to právě příběh, který ve mne zanechal pocit nepromarněného času nad filmem a zařadil se mezi mé oblíbené filmy s hlubokou myšlenkou...Hlavní postava - Artaban - se vydává za hvězdou, aby přinesl drahocenné kameny králi králů, Ježiši...Jeho cesta je plna pomoci druhým, na kterých musí postupně své drahokamy prodávat a to, po čem tak nesmírně toužil, musí odložit...Až na konci svého života konečně zmrtvýchvstalého Krista potkává a vyznává, že žádný dar mu už nezbyl, načež mu Ježíš odpovídá: Cokoliv jsi učinil jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jsi učinil. (Matouš 25,40)...Takové dary jsou pro Krista ty nejcennější...Super film... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Michael Ray Rhodes musel dlho cakat, kym natocil svoj najlepsi film - tym bol film Heidi 1993, navyse z krasneho vysokohorskeho protredia. Tuto ide o kvalitnu nabozensku temu, a Ray Rhodes sa ukazal ako realtivne talentovany reziser. Naprosto obycajne dialogy prevladaju- tak to ma byt, z hercov bol najznamejsi asi len Martin Sheen /apocalypse Now 1979/  : 70 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Fiktívny biblický príbeh o štvrtom mudrcovi, ktorý hľadal Mesiáša. Odkaz, aj keď prvoplánový, mal byť asi tým najdôležitejším (teda obsah). Nahlas vyslovený je v závere filmu, keď hlavný hrdina umiera. Škoda, že televízne spracovanie (forma) je nízkorozpočetnejšie ešte viac než televízne projekty bývajú. Zlyháva tak výprava, scenár aj obsadenie. Sheen sa na rolu veľmi nehodí. Naopak, Alan Arkin v roli vtipného spoločníka, drží paradoxne film nad vodou. V drobnej roli sa mihne aj synátor Charlie. ()

Blalle 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Čtvrtého z mudrců v televizi jako malý chlapec. Dnes jsem viděl film znova a byl jsem z něj úplně naměkko. Sice jsem si novýma očima všiml nízké produkce, ale síla příběhu to absolutně přebila. Řekl bych, že je to jeden z nejlepších filmů "o Ježíši Kristu", jaký byl kdy natočen. Taky jsem si všiml malého odkazu na Ben Hura, když z Ježíše kráčejícího na popraviště vidí kamera jen nohy a břevno kříže. Velmi vtipná je podle mě "reinterpretace" Petrova zapření. Každopádně film skvělým způsobem biblicky pointuje. ()

Reklama

Reklama