Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

gogos 

všechny recenze uživatele

Syrový, mrazivě chladný a brutálně vtipný kraťas. Takhle nakombinovat film dokáže snad jenom Ir. McDonagh už v tomto kraťasu naznačil, že se v něm ukrývá obří potenciál a úžasná tvůrčí schopnost. Jen doufám, že současnou frekvenci jeden film za 4 roky autor trochu zrychlí. Gleeson se tradičně ukazuje ve výborné světle kdo mě neskutečně překvapil je mladík Conroy. Six Shooter ukrývá v necelé půlhodině to, co nedokáže odvyprávět většina dlouhometrážních bijáků. Nemůžu jinak než za 5*! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nářez sahající do výšin takřka kurevských s černočerným vtipem atakujícím hranice Mléčné Dráhy. To že je McDonagh übertalentovanej tvůrce jsem zjistil až letos na filmovém čsfd víkendu díky jeho celovečerním vBruggování, což je film mající jeden z trumfů úplně stejný, jako Six Shooter - geniální Brendan Gleeson (který se tímto stal plnohodnotným kandidátem do mé osobní herecké topky a Mifune Toširó už brousí katanu v pokusu poslední pozici obhájit). Na minimálním prostoru jednoho vlakového vagonu (pravda, ještě nemocniční začátek a hlavně kravská ohrada) se tu rozehrává záležitost neskutečně dobře propojující černočerný humor s naprosto vážnými scénami a to všechno rámuje sebranka podivných existencí, díky kterým se zdá, že co irčan, to jeté hovado, co chlastá před jedenáctou a zdraví ovce. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa v Bruggách nenakopol na McDonaghovu strunu stopercentne, práve tento vyšperkovaný krátky počin mi jasne ukázal, že Martin moc dobre vie, čo robí. Paleta nekonečnej zábavy a kvalitnej filmárčiny splasnutá do necelej polhodinky. Tento chlapík je pánom svojho remesla a do budúcna s ním treba určite rátať. Bruggám musím dať ešte jednu šancu. ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

No. Popravdě nevím, jak mám tento kraťas hodnotit. Film po technické a vizuální stránce natočen v seriózní drama nótě, ale děj je neuvěřitelně sarkastický s pořádnou dávkou černého humoru. Připadalo mi to jako Monty-pythoni když spolkli citrón s nasazením strojeného úsměvu. Ale přesto, přes velkou neurčitost tohoto počinu dávám ****, jelikož herecké výkony, vtipné a trefné zpracování "banální" cituace ve vlaku a celkové popsání dnu blbec hlavního hrdiny mě opravdu pobavilo. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Po In Bruges mi oskarový McDonaghův kraťas přišel na velmi stejné úrovni. Takový jeden velký den blbec. Akorát nálepka komedie je trochu zavádějící. McDonaghův "humor", pokud se to tak dá nazvat je z oblasti velmi černých až morbidních, kde už se stírá hranice mezi humorem a vážnou věcí. A každý to pak může vidět jinak. Osobně mi ale tento styl velmi sedí a snad McDonagh po In Bruges ještě něco natočí. 8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama