Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno žil v království Anwyn pohádkový princ, který byl známý svou zálibou v zábavě a pohledných veselých dívkách. Starý král se mu rozhodl přistřihnout křídla a oženit ho s lothianskou princeznou, čímž by mimo jiné zastavil nekonečné válčení mezi oběma královstvími. Princi se však do ženění příliš nechtělo. Nejprve se chtěl dosyta vyřádit, a pak hledat opravdovou lásku. Král byl však neoblomný. Na rynku před palácem princ zahlédl pohlednou dívku z lidu a zachránil ji z rukou násilníků, za což mu poděkovala vroucím polibkem. Byli však přistiženi, princ byl obviněn ze znevážení královské dcery a za trest proměněn i se svým panošem Rodneyem v žábu. S tím, že kletba pomine, až dostane polibek z lásky, a trvale zrušena bude až poté, co se najde dívka, která by se za něj provdala. O pět set let později je princ stále žábou a marně čeká na polibek z lásky stejně jako Rodney, jeho věrný společník. Jednoho dne se připletou do cesty školnímu zájezdu z Ameriky. Než se nadějí, skončí v batohu jednoho ze školáků, a nečekaně se tak ocitnou v New Yorku. Tady je zachrání před smrtí pod koly aut sličná Kate, vozící v bryčce po městě turisty, a dopraví je do parku, kde prince shodou náhod políbí herečka Margo. Princ i Rodney se znovu promění v lidi, jejich problém je však vyřešen pouze zčásti. Princ má třicet dní na to, aby našel Margo, získal její srdce a následně také ruku. (TV Nova)

(více)

Recenze (28)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nezdárný princ, který společně se svým sluhou přečká v žabí podobě několik staletí ? Proč ne ... v tom případě by ale měl být alespoň zběžně obeznámen s osudem svého království. Nebo se pletu ? V Americe se přece nedobrovolně ocitl až s úsvitem jedenadvacátého století ! Nicméně ... neřekla bych, že je to podstatné ... pro pohádku. Je trochu lehkomyslná - stejně jako její hlavní hrdina. Sice neběhá - tak jako on - za každou jen trochu pohlednou sukní, ale proplouvá ruchem velkoměsta, aniž by se zatěžovala detaily svých dalších kroků. Spoléhá na intuici a na svůj vzhled, skálopevně přesvědčená, ze všechno dopadne podle jejích představ - jako v každé správné pohádce. Nakolik uspěla, to už posuďte sami. ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdice za prince, který vojel vše co mělo díru a tep - je to můj hrdina. Když se děj přemístí do NY, začne to stát za hovno a člověk s nostalgií a slzou v oku vzpomíná na ty měchy ze zvonice... Být celý film ve stejném duchu jako prvních 15 minut, rozhodně bych hodnotil jinak a nešetřil bych superlativy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přesuneme klasickou evropskou pohádku do New Yorku a uvidíme, co to udělá. Kvák! řekl princ. Nechápou ti dva, že se zkrátka doba změnila? Ufff, ty patetický řeči, lááááska, povinnost, jémináčku. Kvák! řekl princ, když jsem to viděla podruhé: Kvák! říkal princ i potřetí. Kvák, bude princ říkat naprosto pokaždé, když budou dávat tuhle roztomilou pohádku nepohádku. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Občas vtipná, ale většinou spíš naivně hloupoučká pohádka ala francouzští Návštěvníci. Kde ostatně v nepovedeném pokračování hrála také Christina Applegate a dokonce to bylo ve stejném roce. Takže podobně jako její rutinní postava pěkné miloučké průvodkyně moderní dobou pánům ze starověku, tak rutinní je tahle dětská taškařice se spoustou láskování a šermířského blbnutí. Ale když v tom jsou herci jako Billy Connolly, tak to klidně zkoukne i protřelý divák jako já :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama