Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žofka, jediná dcera hostinského, se zamiluje do knížecího černého myslivce Jiřího, který dříve chodil s dcerou nadlesního Slávkou. Hostinský jejich vztahu nepřeje, ale mladí se přesto scházejí. Žofka otěhotní a domluví se s Jiřím, že tajně porodí ve městě, dítě nechá u kojné a že se vezmou, až se Jiří stane revírníkem. K svatbě však nedojde, neboť kníže donutí Jiřího, aby se oženil se Slávkou. Žofka se proto provdá bez lásky za kováře, který ji už dávno miluje a který také ví, že Žofka má ve městě nemanželského chlapce... (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice dobré němé drama z vesnického prostředí. Klasická produkce Wetebu se všemi jeho hvězdami: Suzanne Marwille, V. Ch. Vladimírovem a Martou Marwille v roli syna své matky. Marwille a Binovec byli také autoři scénáře. Remake byl roztočen v roce 1945 s Danou Medřickou v hlavní roli, ale nebyl dokončen. Škoda, že tato jediná verze románu Růženy Svobodové tak málo opouští NFA. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Přestože na Václava Binovce všeobecně shlížím velmi negativně, zvlášť pro jeho úlohu v zatčení Karla Hašlera, nemohu mu upřít zásadní vliv na proces standardizace české kinematografie ve 20. letech a její umělecký rozvoj. Černí myslivci jsou vyprávěni strhující formou, Binovec zde v plné šíři ukazuje své inscenační schopnosti, herecké výkony (zejména Suzanne Marwille v roli Žofky) jsou význačné a výsledný film je stále přesvědčivý. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo jako průměrný film své doby, a to asi ve všech ohledech. Námět není špatný, ale ani dobrý, což platí i o jeho gradaci a atmosféře (a někdy působí až přehnaně, hlavně při odhalením s dítětem), filmařská stránka tu má jak výraznější, tak i nevýrazné momenty, herci hrají obecně dobře, ale spíš je to takový standard své doby. Prostě nic, co bych osobně vnímal jako významnější dílo, asi jen pro seznámení s tvorbou Václava Binovce, jehož silně kontroverzní život je nakonec o dost zajímavější, než tenhle film. 3* ()

Reklama

Reklama