Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku příběhu se v sevřené pěsti zavražděného muže najde ústřižek fotografie. Jak se ukáže, ústřižek je součástí skládačky, která označuje místo, kde je ukrytý poklad. Skládačku vymyslel lupič Bonamico. Ten je už pár let po smrti. A poklad, tři čtvrtě milionu dolarů, může vyzvednout jedině ten, kdo dá celou skládačku dohromady. A aby to neměl tak snadné, ústřižky vlastní několik lidí. V detektivním příběhu podle románu Ed Mc Baina se nejen usilovně přemýšlí, jak dát skládačku dohromady, ale také vraždí... A tak Steve Carella, Mayer Meyer, Bert Kling, Cotton Hawes, Arthur Brown - policejní tým 87. revíru ve městě Isola má po čem pátrat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od televizního zpracování románu Ed McBaina asi těžko čekat nějakou velkou slávu. Jenže mne až překvapilo, jak unyle je tohle zahrané, natočené a v celkovém konceptu mizerné i co se výpravy týče. Tak strašně se to snaží být americké, až je to směšné - nutný černoch, Jižanka, módní salón na pětníku, moderní obrazová galerie - to vše se dalo i ve studiu, v ateliérových podmínkách připravit daleko lépe. Herci hrají jako z musu, chybí tomu nějaká šťáva, drajv, uvěřitelnost. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Eda McBaina jsem jako dítě fakt baštil. Je fakt že tenhle televizní formát mu nesluší (nemluvě na to, že do role dvoumetrového ramenáče Browna obsadili jediného černocha, kterého sehnali - nějakýho prcka), ale obsazení hlavních rolí nebylo úplně špatné. Jiří Bartoška se na Steva Carellu výborně hodí a Miroslav Vladyka (který by nicméně spíše sednul na Berta Klinga) hraje Cottona Hawse jako prvotřídního frajera - člena správného amerického policejního okrsku. Tak to dáme za tři, ať něžeru. Ale je fakt, že ty kulisy mě dost štvaly. ()

Reklama

heavy66 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepší obsazení měla adaptace McBainovy Panenky o nějakých 10 let dříve! Bartoška jako Carella je v pořádku, ale Artie Brown to je slabota! Cituji přímo z románu Skládačka "Měřil metr třiadevadesát a vážil šestadevadesát kilo ve spodním prádle. Měl kostru jako obr a svaly jako zápasník..." Úplně vidím třeba Ving Rhamese, ale tenhle český Artie by doopravdy tu jižanskou broskvičku moc nevyděsil! ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní kriminálka natočená podle literární předlohy E. McBaina. Kriminalistická skupina pod vedením Steva Carelly v podání docela nevýrazného J. Bartošky se dostane na stopu penězům, jež byly před lety uloupeny z banky a jejichž místo nalezení je zobrazeno na fotografii a ta byla z důvodu utajení rozstříhána a jednotlivé kousky byly rozdány příbuzným tehdejších lupičů. Ve vyšetřování tohoto případu, v jehož průběhu jsou nalezeny mrtvoly svědčící, že na stopě pokladu je nejen policie, se však vyznamenal zejména M. Vladyka, představující nebojácného Cottona Hawse. Ve vedlejších rolích se objevil J. Vlasák v roli tajemného pojišťováka, mající vždy perfektní alibi od své milenky K. Brožové, agresivní recidivista M. Moravec, šéf policie J. Teplý či majitelka galerie H. Maciuchová a její podivný přítel T. Töpfer. Autoři v čele s režisérem J. Dudkem ve snaze být věrní předloze obsadili do role Artie Browna též muže tmavé pleti, avšak dabovaného V. Zavřelem, což mi přišlo dosti komické. Dle mého názoru se jedná o typickou průměrnou televizní kriminálku, jakých bylo na přelomu 80. a 90. mnoho, v tomto případě oceňuji nápad s rozdělenou mapou pokladu, avšak zpracování a zejména závěr působil zoufale nedramaticky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejúsměvnější na celém tomto televizním filmu, bylo Vladykovo vykopávání dveří – nejpohlednější pak Brožová v košilce. Velká škoda, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit pořádnou atmosféru – jo, pár záblesků tu bylo, mrtvol taky – příběh byl zajímavý a herecké výkony taky nebyli špatné, ale stejně se cítím tak nějak ochuzený. Každopádně se Jaroslav Dudek a spol neměli za co stydět. Dívat se na to určitě dalo… ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • 87. revír se nachází v New Yorku, v severním Brooklynu. (sator)
  • Steve Carella (Jiří Bartoška) říká: „Vyplňte formulář pro útok na veřejného činitele.“ Jednak termín veřejný činitel je ze socialistického soudnictví a hlavně pachatel nevěděl, že se jedná o policistu. (sator)

Reklama

Reklama