Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná komedie o rodinných a partnerských vztazích, kdy si hlavní pár uvědomí, že se vlastně nemilují a každý z nich se zamiluje do sourozence toho druhého, což je podle mě trochu přehnaně urychlené až nereálné, jelikož se to vše událo během jedněch svátků vánočních. Každopádně tento film vůbec neurazí. Brilantní vtipné a dojemné scény na konci filmu přidaly na mém hodnocení. Co je zvláštní, že Dermot Mulroney měl problém se snubním prstenem už ve filmu Svatba mého nejlepšího přítele, a to, když ten prsten uvízl na prstě Julii Roberts. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Povedené rodinka, jen co je pravda. Nasmál jsem se docela dost, hlavně v prvních 30 minutách. Poté to začne nabírat trochu dramatický směr a po příjezdu sestry Claire Danes i romantický, který je ale bohužel tak trochu nedůvěryhodný. Nicméně hraje zde kupa skvělých herců a já se bavil a uteklo mi to opravdu rychle. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem viděla dvakrát... první dojem byl špatný, u druhého pokusu to vypadalo na vyjasnění, ale vše opět potemělo. S.J. Parker mám ráda, ale tady to nezachránila ani ona. Rodina je mi postupem času čím dál tím víc nesympatičtější a to podivné vztahové prohazování, proplétání vedlejších linek a "kslzámnutící" konec... ne, prostě ne. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Ke komedii to má opravdu daleko…Za co byla S.J.P. nominovaná na Zlatý Globus je mi záhadou. Suprová rodina ve mně vyvolávala rozpaky při okázalé vánoční večeři s trapným projevem Meredith, když na něj ještě trapněji reagovala.Copak ta skvělá, uvolněná a životem protřelá matka (ano Diane Keaton stojí za zmínku, spolu s mou oblíbenou Claire Danes, která se ale dvakrát neblýskla, nebylo taky kvůli čemu) by opravdu reagovala na poznámky „holky“ svého syna takovýmto způsobem?? Asi by byla opravdu veledokonalá (přitom jaksi přirozenější…), kdyby milou Meredith vzala kolem ramen a řekla jí – milá zlatá, zatím nevíš, jaké to je mít dítě, svou rodinu, ale určitě se jednou toho štěstí dočkáš a pak pochopíš, že jediné, co si matka s otcem svých ratolestí přejí je, aby byly zdravé a šťastné, nic víc, nic míň, všechno ostatní je nadstavba, kterou není třeba řešit, protože ji stejně nevyřešíme, tečka. Náhlá citová vzplanutí odpovídající klasickému Hollywoodu…co ve finále měl film vlastně být, netuším. Celkově nic moc. ()

glide4ever 

všechny recenze uživatele

Celkově velice příjemný film, který na jednu stranu pobaví a na stranu druhou dojme. Komické scény, kdy ze sebe Meredith dělá rasistku a odpůrce gayů, jsou zábavné, ale občas Vám jí je i líto... Nikdy nezapomenu na scénu, kdy se všechno zvrtne a v celém domě to začne lítat ;D ... Vytknul bych snad jen ten absurdní konec. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama