Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Andresito 

všechny recenze uživatele

Všechno nejlepší, aneb to nejlepší od Kotíka. A to rozhodně není co říct. Po Pánské jízdě je to každopádně posun vpřed několika mílovými kroky, a to hlavně kvůli Preissovi a Dolanskému, z jejichž úst nezní otravné dialogy až tak otravně, a pokud nečekáte nějaké veledílo (a kdo by ho taky čekal), nějak výrazně zklamáni nebudete. I když mi pořád nějak nedochází, jak je možné, že se něco takového dostane do kina. Jako televizní film by Všechno nejlepší určitě nikoho neurazilo. 35% ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, přesto ve své jednoduchosti zábavný. Takovejto film by bezpochyby zvládl natočit kdejaký student filmový školy. Je prázdnej, průhlednej a nic moc ve vás nezanechá. Dějová jednoduchost a přímočarost není vyvážena ani občasnejma odbočkama na další postavy mimo Taxi. Přesto je tento film dobrou kulisou a dokáže pobavit :) ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu evidentně neměli pevně danou formu a proto zkoušejí, zda u diváka uspějí spíše s moralitami pronášenými z úst pana Preisse nebo rádoby sitcomovými vtipy, které zde však selhávají na plné čáře. Onen nešťastný divák tak musí sledovat nejprve nudné dialogy v taxíku prokládané podivnými náhodami a následně přetrpět vše, co mělo prvoplánově bavit (šílená tetička, daňový kontrolor). Nakonec potěší jen pěkné záběry Prahy... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Martin Kotík ukázal, že umí něco víc než jen Pánskou jízdu, ale přesto celá snaha zůstala jaksi na půl cesty. Škoda že se za něj nepostavil nějaký zkušenější dramaturg a neupozornil ho, že kostra příběhu je víceméně v pořádku. Obsazení je více než skvělé (duo Preiss-Dolanský se zasloužilo hodně na mém hodnocení), ale vedlejší dějové "linie" - šéf taxislužby Zedníček, jeho "vypečený" kamarád Vondráček a zejména dementní tetička Hlaváčová (marně jsem dumal, zda zde Jana Hlaváčová plnila nějakou prohranou sázku a nebo zda ji na starší kolena šouplo) celý film nejenom že rozmělňují, ale vnášejí do něj zbytečnou křeč a trapnost... A je to škoda, protože i přes tyto chyby je film vcelku příjemným (byť spíše televizním) filmem. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Což o to, projížďka po Praze to byla pěkná,od krásného Jana Dolanského bych se nechala nejen svézt, ale dokonce i svést:o), ale to je bohužel tak všechno. Já upřímně doufám, že mu už někdo dá nějakou pořádnou roli, protože tady prostě nebylo co hrát. Viktor Preiss je rozený dramatik, takže vážně nechápu, proč se na stará kolena pouštěl do komedie. O ostatních hercích není třeba se zmiňovat, to totiž nejsou žádní herci, jen estrádní televizní figurky. Nudná záležitost, která nad odpadem balancuje na velmi tenkých drátkách. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)

Reklama

Reklama