Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

První film Martina Kotíka byl otřesný z hlediska formy, ale dost často mě rozesmál. A herci dobře hráli. Což o tomto kousku platí úplně naopak. Po technické stránce je VN lepší než PJ (která střídala jen mechanismus "interiér-exteriér-vtip"), má dobrou hudbu, ale Jan Dolanský je překvapivě mdlý, Viktoru Preissovi zřejmě bude slušet jen televizní obrazovka, ovšem hlavně mě neuvěřitelně SRALO jak nepokrytě, bez invence a pitomě míří snímek k té vpravdě debilní moralitě, která po různých neuvěřitelných zkratkách (jak v ději, tak v jednání postav) vyznívá jako parodie. Navíc opravdu "zvláštních", či spíše nefunkčních scén je tam víc (ty s tetičkou ne, spíš bych za všechny uvedl "sexy prádélko Alice Bendové.") To jsem fakt zíral. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kotík jako scénárista opět nefunkční, byť režijně to není taková hrůza jako minule. Ale jenom díky tomu, že mu děj „dovoluje“ civět většinu času skrze čelní sklo dovnitř auta, protože když se z něj vyleze, je to peklo s humorem a rozhledem Novácké Ulice. Od průseru jej zachraňují Preiss s Dolanským, kteří evidentně našli podobnou hereckou vlnu a i když sypou hlášky bez koulí, divák aspoň chvíli nechce páchat harakiri. Nuž, oproti režisérově hrůzné prvotině mílový skok, ale pořád standardní bída jak vystřihnutá ze současné produkce českého filmu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pánská jízda, horší než většina ostatních českých filmů. Mistr Kotík si ani druhým filmem nenapravuje vizitku a opakovaně dokazuje, že neví co dělá, ať už s tužkou v ruce nebo režijní sesličkou na zadku. Je smutné vidět relativně talentované herce v hlavních rolích, kterak se dusí ve stísněném taxíku a replikách, posunujících rozhovory odnikud nikam. Pravé inferno se ale opakuje v rádoby sitcomových interiérech, kde se řeší dějová vata. A u Kotíka tohle označení můžete brát doslova. Vtipy utekly, nadsázka se odstěhovala na Island a logika si vzala dovolenou. Jinými slovy není jediného důvodu, proč byste s tímhle filmem měli sdílet společný myšlenkový prostor. Pokud tedy nejste sebevrazi. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že to byl propadák, sice jsou dějové peripetie lehce odhadnutelné, film dost lacině moralizuje, ale plno vtípků bylo povedených a Viktor Preiss odvedl svůj (nad)standard... (ale ta tetička byla fakt hrozná) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti Pánské jízdě posun v kvalitě o několik sedmimílových skoků. Ne snad, že by Kotík na druhý pokus natočil dobrý film, ale alespoň vám při jeho sledování nebude tak trapně jako u jeho debutu. Je to nuda, pokusy o humor jsem tak nějak vůbec nepostřehl (až na ten nepovedený vtip, že tu prohrála Sparta doma s Brnem), nikdo tu nehraje a laciné morální ponaučení je určeno... Nevím, pravděpodobně vůbec nikomu? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Už bůhvíkolikátý slabý film, jehož čest zachraňuje Jan Dolanský - a tentokrát také Viktor Preiss. Sledovat tuto dobře sehranou dvojici je natolik příjemné, že to umožňuje dodívat se do konce a tu a tam se dokonce i pousmát. Ale po dvou filmech Martina Kotíka mám dojem, že by na své rámcově dobré nápady měl příště dohlížet už jen jako producent a scénář a režii přenechat někomu jinému. Autorova neschopnost dostat na plátnou jedinou uvěřitelnou ženskou postavu a patřičně dotáhnout každý naznačený gag sráží pod průměr námět, na jehož základě mohl teoreticky vzniknout český Blbec k večeři. 40% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný skvost, ale celý film na svých bedrech skvěle utáhnou duo Preiss- Dolanský, obvzláště Preiss je vynikající. Popravdě se i trochu divím tolika záporným hodnocením, protože oproti Pánské jízdě je tohle stokrát lepší...... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

V podstatě film o ničem. 90 minut jízdy taxíkem po Praze zvedá z totálního propadáku Viktor Preiss a Jan Dolanský, kteří ve filmu tvoří dvojku s kterou se nudit nebudete. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu evidentně neměli pevně danou formu a proto zkoušejí, zda u diváka uspějí spíše s moralitami pronášenými z úst pana Preisse nebo rádoby sitcomovými vtipy, které zde však selhávají na plné čáře. Onen nešťastný divák tak musí sledovat nejprve nudné dialogy v taxíku prokládané podivnými náhodami a následně přetrpět vše, co mělo prvoplánově bavit (šílená tetička, daňový kontrolor). Nakonec potěší jen pěkné záběry Prahy... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Docela škoda, protože Dolanský s Preissem jsou fakt liboví :-) Bohužel scénář vrší spoustu klišé a nesmyslů jeden za druhým, takže prostor pro jiskřivé dialogy zcela chybí. Takže jedna hvězdička za Honzu, druhá za Ví'tu :-)) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jedno z nemnoha kladných překvapení českého filmu posledních let. Dolanského respektuju jako osobnost z ND, ale ve filmu to chtělo něco přesně takového, aby to bylo dobré i v jiném oboru. Celek je svižný a svým způsobem napínavý film, který z druhé mety zdobí Viktor Preiss. Ten také potřeboval velkou filmovou roli jako sůl - a zadařilo se. Pane Kotík, tak jen neusnout. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Bomba, super. To jsem vážně nečekal. Jedna z nejlepších českých komedií, žasnul jsem, geniální dílko toto. Nechtěl bych být v kůži taxikáře. Jan Dolanský je zde velice sympatický, na tuhle roli jako dělaný. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bavil, když se hlavní hrdina více a více zamotává do svých profesních a osobních problémů...diváka musí zajímat, zda najde řešení :) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Požár smíchu jsem sice neměl, ale film mě pobavil, ač zápletka se dala předvídat, stejně tak konec. Co všechno se dá stihnout za jeden jediný den narozenin je až k nevíře. (( :: ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Doslova a do písmene o ničem, a účast Aduš Gondíkové a Alice Bendové, což jsou dle mého 2 nejhorší herečky v historii herectví přilehlého vesmíru, z toho prázdna umění neudělá ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: TOMÁŠ POLÁK; Slušný scénář se zajímavými dějovými propletenci a charismatickou ústřední hereckou dvojicí dělají z filmu pohodovou záležitost. Snímek občas ztrácí tempo, ale nic na tom nemění, že po příšerné Pánské jízdě jde o milé překvapení.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na scénář mi nešahejte, ten je parádní. Takhle to vážně chodí, včetně úplného konce, a to člověk ani nemusí být taxikář. Ovšem to provedení, ach, to provedení... Kdyby dneska naši proti Řekům hráli tak, jak se předváděl kompletní herecký ansámbl, mohl by si Čech zřídit živnosťák na lov všeho druhu. Nehledě na trenéra Kotlíka, který by za zvolenou taktiku hry zasloužil přejet lajnovačkou. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

zas taková hrůza, jak tu někteří píšou, to nebyla... prostě průměr, do tv na nedělní večer k podřimování nebo jednohubkám by to asi stačilo... 50% ()

Reklama

Reklama