Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Recenze (362)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rozchod! je z těch filmů, kterému víc než cokoli škodí ona romanticko komediální nálepka, protože to není ani na slzy, ani na uválení v kotrmelcích, ale mě je sympatický právě tím, že ve své podstatě skutečně hodně připomíná partnerský život. Muž si chce zahrát hru, kulečník, zapařit s kámoši, žena chce uklizený byt, pohodu a hlavně přesný počet citronů. Teorie o Venuši a Marsu v praxi. Myslela jsem, že sbírání ponožek a povalujích se hadrů je ženským národním sportem jen u nás a ono ne, to mě potěšilo. A spoustu dalších zjištění jako třeba, že i když má každý rád něco jiného, může to fungovat, když si ti dva dají šanci, takže věta z kámošových úst "přiznej si, ta holka neměla šanci" vystihla mnohé. Kdyby se do scénáře vloudilo trochu Allenovského sarkasmu, byla by to výborná komedie, kdyby se naopak mírně "ochladilo", viděla bych to na Nicholse. Nic z toho se nestalo, ale to stěžejní, čemu rozumím a líbí se mi to, to tam je a plánuju si, že někdy (až posbírám ponožky, umyju nádobí, naaranžuju citrony .... ) si to zase s chutí pustím. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ani průměrně vtipné, ani průměrně "napínavé" v oblasti chytání za srdce. Válka Roseových nebo naopak komedie z dílny Frat Packu se pohybují na úplně jiným hřišti. Vlastně je to úplně jinej sport. Ty alespoň ví, kam přesně patří a nemotají se mezi nelogickým dramatem a divnou srandou. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozpačitě vtipné (NENÍ to komedie... tak proč jen Vaughn tak usilovně hláškuje?) a v závěru neuspokojivé. Na spoustě míst ale dokonale výstižné v otázce vztahů a partnerského soužití. Paradoxně hlavně myšlenkou v pozadí, nikoliv do puntíku trefným zpracováním. Film, o kterém se mnohem lépe přemýšlí než se na něj kouká. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle že má na svědomí režisér stylové záležitosti Kašlu na lásku??? Yes Man!!! Co z toho, jak to končí, nebo začíná, ty tuny balastu a keců mezi tím otráví i diváka, vstřícného nějaké romantice, hmoru, proslovům Vince Vaughna i kráse Jennifer Aniston. 30%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dostane k sobě mužský a ženský svět vzniká dimenze co nemá na této planetě obdoby. Ta dimenze totiž obsahuje snad všechny doposud objevené emoce. Proto taky miluji tak moc ten ženský svět. Bez něj bych totiž nikdy nezažil tak silnou a tak obrovskou paletu emocí. Bez těchto dvou světů by nikdy nemohli vznikat romantické komedie, které se někdy povedou a někdy ne. V tomhle případě se romantická komedie spíše povedla. Díky nádherné Jennifer Aniston jsem viděl i pořádnou porci ženské krásy. Závěrečný rozchod s tímto filmem však proběhne bez větších emocí a to je škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se toho obával už kvůli různým recenzím a názorů řady lidí, tak jsem byl velmi příjemně překvapen. Vince Vaughn a Jennifer Aniston jsou perfektní dvojka a já doufal, že jim to nakonec vyjde. I když nejsem daleko od pravdy a oni se do sebe zahleděli více než dost a možná že se budou i brát. Film by se mohl srovnávat s Válkou Roseových, ale to by byla velká škoda, protože tento film je tak trochu něco jiného i když na stejné téma. Celkem dobře se na to koukalo a film příjemně a svižně ubíhal. Jsem rád, že se občas urodí celkem slušná komedie od skupiny Frat Pack a je dobře že si Vince k sobě přibrali. I když na to nevypadá je to komediální typ. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $52miliónovTržby USA $118,703,275Tržby Celosvetovo $204,999,686Tržby za predaj DVD v USA $50,524,337 //počet predaných kusov 2,986,415║ Sucharina, kde je otravný námet a zle vytipovaný herci. /20%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímná, tak z celého „Break Up“ mě nejvíc potěšil nezaměnitelný hlas Joey Lauren Adams, tenhle křaplák zbožňuji od „Hledám Amy“. A jestli role Vince Vaughna měla být protivný Gary, zaslouží pochvalu, protože dlouho mě někdo tak neštval. Brooke tu jsem zase naprosto chápala v citrónovém konfliktu. Ono se to pánové těžko vysvětluje, ale pokud máte jediný úkol a to koupit 12 citronů a přinesete pouze 3 s tím, že si myslíte, že to bude stačit, tak .... v takových a podobných situacích i já zapomínám na své dobré vychování :- ). Ale jako celek nic moc. Kdepak neopakovatelné a nezapomenutelné naschvály jsou jen ve Válce Roseových. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? Kdepak. Spíše drama o vztazích. Velice pravdivá sonda na téma, proč muži nechápou ženy a ženy muže. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Je-likož mám Vince a Jennifer moc rád a myslím si o nich, že to jsou vynikající herci, nemůžu jinak. Škoda jen, že jim ten vztah v reálu nevydržel, moc jsem jim to přál. Film je dobře natočený, je vtipný a padnou i skvělé hlášky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jon Brion: 1. Crazy Little Thing Called Love - Dwight Yoakam ,2. Who Loves You Baby - Telly Savalas ,3. Story of My Life - Social Distortion ,4. The Break-Up Theme - Jon Brion ,5. Timebomb - Old 97's ,6. Boogie Nights - John Michal Higgins/Sumphony of Guys ,7. Ay Cosita Linda - Perez Prado ,8. 26 - Shawn Lee ,9. It's Only a Paper Moon - Ella Fitzgerald ,10. Mirror - Jon Brion ,11. Time - Rich Jacques ,12. La Vem a Baiana - Jussara Silviera ,13. I Can See Clearly Now - Johnny Nash ,14. Rainbow Connection - John Michal Higgins/Sumphony of Guys, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vynikající. Nádherná Jennifer Aniston a velmi vtipný Vince Vaughn. Je to sice vykrádačka války Roseových, ale čert to vem, tyhle partnerské trable mě nikdy ve filmu neomrzí a zde jsem se nespočetně krát přistihl válet se smíchy na zemi. Jisté situace jsou vygradovány a vymyšleny perfektně a chybí kousek, abych hodnotil zlatem. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proč je tak těžké přijmout, že nejde ani o vysmátou komedii, ani o nervydrásající drama. Vždyť v životě taky nejsme pořád v depresi po rozchodu, občas se dokážeme na uplynulou dobu podívat se sarkasmem a nadhledem. A právě takováhle ironie s nádechem upřímnosti mi pro filmovou romantiku sedí. Vince Vaughn hraje přesně takový typ chlápka, kterého bych chtěl za kámoše a ve své počáteční buranskosti je neodolatelný. Navíc chápu důvod klíčové hádky ("Chci, abys mi chtěl pomoct") z obou stran. Na druhou stranu nechápu, že se Gary nešel lísat hned, protože taková by byla moje první reakce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem teda neco trochu jinyho, film tak trochu nevi, co vlastne chce bejt. Na jednu stranu tu je flakac Vaughn, kterej spolu se svejma kamaradickama hazi hlasky, objednava stripterky a pari GTA, na druhou stranu tu je romantika. Oba se vlastne porad milujou, i kdyz si obcas udelaj nejakej ten naschval, vlastne chtej bejt spolu. Takze ve vysledku to moc nefunguje ani jako nejaka dojemna romantika, protoze to obcas narusujou nejaky Vaughnovo uchylarny, na druhou stranu to ale neni zadna uzasna komedie, na to se tu clovek zasmeje jen parkrat. A konec je takovej rozpacitej. Aspon, ze Aniston to jeste furt docela slusi a Vaughn si svoji roli viditelne uziva, takze se to da skouknout v pohode a clovek se jeste docela pobavi. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co se dá čekat od romantické komedie, jenž svůj děj jednoduše vlepí do svého názvu a ve které hraje Cole Hauser(tenhle týpek se začíná stávat symbolem slabého průměru)?? Máme co dělat s další klasickou, klišovitou a melancholickou pohádkou s emočním finále a závěrečným happy-endem?? Přiznám se, že jsem nečekal nic jiného a to i přesto, že herec s iniciály VV je šoumen každým coulem a většina jeho filmových postav nenudí. I Jenniffer Aniston je zárukou celkem nenáročné a pohodové zábavy a navíc si podobnou roli vyzkoušela s Jimem Carreym....Nicméně mýliti se je lidské a dopředu říkám, že ačkoliv jsem se hrozil příliš dlouhé(alespoň na žánr romantická komedie) stopáže, film plynul svižně bez jediného výraznějšího zaváhání, nenudil a co víc, působil mnohem reálněji než cokoliv jiného. Po úvodních titulcích následuje dlouhá scéna, kterou možná mnozí muži velmi dobře znají, je suprově zahraná a jediným problémem je to, že titulky nestíhají kulometnou mluvu Vince Vaughna. Laťku, kterou tahle scéna nastavila, ve filmu už nic nepřekoná, a přestože v několika místech má snímek tendenci ke klišovitosti spadat, pořád je to jiné kafe. A je to především tím, jaký vztah si mezi sebou Vince a Jennifer ve filmu vytvořili....Možná Gary Grobowskimu v duchu nadáváte, jaký že to je zabedněnec, ale přemýšlejte - není to alespoň trochu reálné?? Svoji roli zahrál Vince Vaughn velice přesvědčivě, stejně tak Jennifer Aniston. A ačkoliv se to jmenuje Rozchod!, čekáte happy-end?? K určitým nápravám chování dojde, ale není přeci jenom pozdě?? Právě finální pasáž dodává filmu šmrnc a nazvěte mě třeba melancholickým strejdou od vedle, ale stejně vybírám políčko se čtyřmi hvězdami...52 miliónů dolarů(rozpočet)/203 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci, abys chtěl umýt nádobí." Já bych taky chtěl, abych chtěl umýt nádobí, aby se mi líbil balet a abych dokázal poděkovat svý ženě za to, že mi organizuje volnej čas. Nicméně mám podezření, že se to nikdy nestane. Jsem totiž stejnej trouba jako Gary. Oproti tomu Brooke je krásná, má jasnej plán a mně jí bylo líto. Zejména když zoufale volala, že chce jenom jednu věc, což znamená uklidit, umýt, hýčkat, nemlaskat, vydělávat, souhlasit, venčit, holit se, neprdět, podpořit, vonět, bavit, opravit a mít rád maminku. Moc jsem při tom trpěl, protože jsem si to taky zažil. A dívat se na svůj životní horor bylo opravdový utrpení. Takže hvězdu za parádního Johnny O, protože takovej kámoš fakt potěší. ()

Reklama

Reklama