Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Rozchod! tvoří spolu s filmem Až tak moc tě nežere dvojku nedávno viděných filmů, z nichž u obou oceňuju poměrně reálné zobrazení partnerských vztahů a myšlení obou pohlaví. U Rozchodu je navíc netypické to, že to není ani náhodou běžný romantický film, a tak i konec není tak úplně to, co bychom čekali. Jak jsem řekla - reálné zobrazení vztahu a jeho úskalí, to je to, v čem Rozchod! jako film vyniká. Plus je zde jedna z mých oblíbených sympatických hereček Jennifer Aniston, takže to taky filmu přidává. ~(3,9)~ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se toho obával už kvůli různým recenzím a názorů řady lidí, tak jsem byl velmi příjemně překvapen. Vince Vaughn a Jennifer Aniston jsou perfektní dvojka a já doufal, že jim to nakonec vyjde. I když nejsem daleko od pravdy a oni se do sebe zahleděli více než dost a možná že se budou i brát. Film by se mohl srovnávat s Válkou Roseových, ale to by byla velká škoda, protože tento film je tak trochu něco jiného i když na stejné téma. Celkem dobře se na to koukalo a film příjemně a svižně ubíhal. Jsem rád, že se občas urodí celkem slušná komedie od skupiny Frat Pack a je dobře že si Vince k sobě přibrali. I když na to nevypadá je to komediální typ. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// Aniston září, Justin Long potěší, scénář je odlišný od jiných -moc gagů a hlášek tady nenajdete, slabší hudba, slabší obsazení/// Rozchod je celkem netradiční romantický film. Už jen tím, že je to víc drama než komendie a přestože by tento námět vybízel k tomu, aby si z něj filmaři vystřelili a naservírovali nám tucet gagů...neděje se tak. Film je spíše vážnější, opravdovější a občas si jen řeknete, že to je pěkný úlet jak se ti dva k sobě chovají. Film je celkem zajímavý a rozhodně není špatný. Otázkou je jen, jestli sme nečekali něco víc./// Celkem 63%/// ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)
  • Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaugha, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston. (imro)
  • Rozchodová komedie stála Universal 52 milionů, a už během prvních třech dnů promítání (2. – 4. 7. 2006) vydělala na první příčce neočekávaných 39,1 mil. dolarů. Celkový obrat se v USA vyšplhal na 118,7 milionu. (imro)

Reklama

Reklama