Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Recenze (209)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tancující krávy a kozy... WTF? Plytké a hloupé pokračování, které fanoušky comicsového Garfielda velmi pravděpodobně dožene k nesnestielnému zoufalství. Vtipný zevlák se transformoval v trapného hlupáka, který vezme první příležitost ke glose svého okolí, která se mu namane. Scenáristický výplod je ostudný, příběh hloupý i v rámci žánru (vykrádačka Císařova pekaře mi ke štěstí nestačí). Krátké, infantilní a strašně okatě pošilhávajícící po peněženkách vašich maminek. Nedávejte je z ruky. A Davisi, ty nech tu kočku už v klidu dožít. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Legenda už v prvním díle pořádně padla na držku, ale to, co s ní udělali tvůrci ve dvojce, to už by si zasloužilo veřejné lynčování. Udělat z nejcharismatičtějšího kocoura protivného křížence otesánka a Richieho Riche, to už je opravdu vrchol. I v druhém dílu jsou několikrát, v rámci morálních ponaučení, totálně potlačena některá základní pravidla komiksu, což je opět k pláči. Garfield 2 je ještě horší než jednička (už jen pro ten typický Americký pohled na Anglii), potažmo cokoli z posledních let, kdy se v hraném filmu objevila mluvící zvířátka. Díky bohu za ten komerční neúspěch, trojka alespoň nehrozí, bůh ví, s čím by přišli tam. Možná by začal Garfield pomáhat psům, co nemají páníčka... nebo něco takového ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Porušil jsem si slib a na druhý díl Garfielda jsem se z čiré zvědavosti podíval. A víte co? Nezklamal. A stejně tak nezklamal i dabing, který jediný je na filmu to dobré. Zbytek je divná hraně-animovaná srajda, kde Garfield opět tvoří rádoby kůl piruety, ze kterých Vám bude blivno a ještě si s radostí vzpomenete na sarkasmus ze stripů, který tady prakticky neexistuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,426,747Tržby Celosvetovo $141,702,264Tržby za predaj DVD v USA $18,649,356 //počet predaných kusov 1,072,201║ Nič preborné sa nekoná ale miestami to troška pobaví. /videl v kine: 45%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. The Angels Sang ,2. Cat Scratch Fever ,3. Soul Limbo ,4. Glad All Over ,5. Movin' on Up ,6. Dixie ,7. Pump It ,8. De Camptown Races ,9. Rule Brittania ,10. Show You How to Do It ,11. Pizzicato from Sylvia ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad tvurci nemohli myslet vazne, tohle bylo neco otresnyho. Pribeh je klasicky tema zameny, coz obcas staci a mozna, ze by to stacilo i tady, kdyby mel Garfield porad slusny hlasky, coz nema, jenze tvurci sem narvali asi tak miliardu zvirat a to fakt delat nemeli. Deticky mozna budou slintat a ukazovat na pobihajici kravy a kachny, ale pro me to bylo neco otresnyho. A Billy Connolly si tohle fakt nezaslouzil, jeho uloha ve filmu je bud honit Garfielda nebo utikat pred zviratama. Proste trapna krec, pri ktery jsem se ani jednou nezasmal. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než první díl. Místy opravdu vtipné, příjemně infantilní rodinný humor je vyváženě zkombinován s místy zajímavě suchým britským humorem. Čekal sem málo, a jsem mile překvapen. Scéna jakoby se zrcadlem je téměř dokonalá! ()

Tuxedo odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě tak do první čtvrthodinky to jde, ale pak začne být film neskutečně trapný a klišoidní. Navíc se tu každou chvíli něco vysvětluje a pro jistotu několikrát zopakuje, aby vše pochytili i ti nejmenší. Hrůza! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to bolo, ale bavil som sa dobre. Možno keby som sa na to pozrel ešte raz, už by sa tak nestalo, ale napoprvé to ušlo. Určite prospel aj zvyk z jednotky, štýl nám už bol známi, a tým pádom ma to už len tiahlo sebou. To množsto zvierat určite pomohlo, vtipy sa mohli vyrábať na bežiacom páse. Bol som celkom spokojný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V kontextu s jedničkou notný postup nahoru. Jennifer Love Hewitt už konečně trochu připomíná Liz, nicméně její linka je opět řádně WFT, takže ve výsledku potěší, že její scény s Breckinem Meyerem byly omezeny na minimum. Sympatický je ale pořád fakt, že nebyl proveden recast, to by bylo mnohem horší. Vrátil se CGI Garfield, živý Odie a jelikož se žlutý ideál sám o sobě docela povedl, byla poměrně vtipně jeho story naroubována na klasiku Marka Twaina Princ a chuďas. To nahradilo zoufalý pokus o scénář z jedničky. Herecky celek dorovnal sólista Billy Connolly a celý zvěřinec skutečných zvířat z panství Carlyle. To posunulo Garfielda 2 do žánru takových filmů jako Babe - galantní prasátko, Jako kočky a psi nebo Šarlotina pavučinka. Tam je mu rozhodně lépe a není to už taková facka do tváře všem fandům stripů, což se bohužel stalo v roce 2004. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Nevim,co mě to napadlo,nechat se přemluvit jít na tohle do kina.Inteligentní a sarkastický Garfield se změnil na hloupou tlustou kočku,Jennifer Love Hewitt hraje veterinářku,která svým chováním spíš připomíná pubertální dívku.Základní motiv příběhu je silně obehraný(jak záměna dvou téměř identických postav i zvíře,které zdědí bohatství),ale všechno je doraženo zbytkem mluvícího zvířecího osazenstva.To všchno by ale byl solidní základ pro lehce podprůměrný dětský film,ale nedokážu si představit,proč by se děti měly dívat na Garfielda,jehož oblíbenou činnotí je si každou chvíli říhnout.Neníc co víc k tomu dodat,než ,chvilkami vtipné,ale většinu času nudné a ani vzdáleně nepřipomínající komiksovou předlohu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ještě vypadá, že film půjde v šléplejích jedničky, která se mi na to jedno podívání ještě docela zamlouvala. Po půlce se ovšem dětská infaltilnost stupňuje, takže se dočkáme třeba i kachen, krav a další havětě jak vaří lazaně nebo lorda, která "vtipně" zakopává a šlape na hrábě. Tohle si ten komiks vážně nezasloužil. Velmi odřené 2* za aspoň trošku slušnou první půlhodinku. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

nejhorší převedení komiksu všehomíra, fanouškům stripového a Garfielda a lidem s buněčnými zárodky dobrého vkusu zhlédnutí může způsobit věci, které se v žádné příbalové informaci nedočte ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jedničky to má alespoň nějaký příběh + o něco lepší triky i výpravu, jinak jde ovšem o stejně trapné kočičí blití. Garfield vůbec. Film pro děti DO tří let. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se bude určitě líbit dětem. Garfield je kabrňák a dokáže zaujmout i starší generace. Děj je hloupoučký, ale herci v čele s Garfieldem to zachraňují. Průměrná zábava s jedním kočičím špekounem. 40% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

No nevím stále nemohu Garfieldovi přijít na chuť, i když ho mám docela rád, osobně se mi možná dvojka líbila víc jak jednička, i když byla zase méně garfieldovější, takže jsem z toho jelen. Možná je jednodušší vysvětlení, že prostě Garfield do filmu nepatří, že tam nejde vystihnout jeho podstata. ()

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Garfieldovo stripy, vytrpím i jeho kreslené příběhy na čt, ale ze srdce nenávidím oba filmy s ním a proklínám Billa Murraye, čemu se to upsal.... Tim Hill by měl změnit zaměstnání, než mu začne být přezdíváno Uwe Boll komiksové klasiky! ()

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama