Emanuelle - perché violenza alle donne?
Emanuelle Around the World
Dobrodružný / Drama / Horor / Thriller
Itálie, 1977, 94 min
Joe D'AmatoObsah
Světoznámá fotožurnalistka Emanuelle (Laura Gemser) přijíždí do San Francisca, kde se setkává se svou přítelkyní Corou Norman (Karin Schubert) a společně dostávají úkol rozkrýt mezinárodní síť obchodníků s "bílým" masem. Odtud se vydává do Indie, kde její vydavatel odhalil tajnosti kolem jednoho guru, který vyučuje ve své sektě Kamásutru. Odtud přejíždí do Říma, kde se nechá spolu s několika dívkami unést, aby poznala svět sexuálních otrokyň. (RetroMan)
Anglie
Jeden z horších snímků Emanueliny série.(1.2.2003)
PetrPan2
Série s "černou Emanuellou" Laurou Gemser byla vždycky drsná a ani tenhle film se nevymyká... pro slabší povahy opravdu nic moc, ale pakliže jste dostatečně zvrácený nebo jen chcete vědět co se dá dělat s nahou ženskou, sklenicí mléka a hadem (ach bože D´Amato, kam na ty perverzity chodíš, tys musel mít těžký dětství) tak je to film pro vás. Pro většinu populace, je to další z filmů, který by si raději měly nechat ujít.(17.3.2008)
Gorehound
Tentokrát sa réžie krásnej čiernej Emanuelle chopil Joe D´Amato, a ako obyčajne, doplnil si tam drobné exploitation prvky, i keď v dnešnej dobe už asi odchovancov moderných exploitation nijak nezdvihnú z pohovky. Ale o tom séria čierna Emanuelle nie je. Ak si to dokážete užiť, je to krásna časová kapsuľa slnečného Talianska 70. rokov, ako stvorená pre fanúšikov Amatovej tvorby. Podfarbená typickou 70´s hudbou (fantastickou) evokuje staré kulťáky, ktoré nestratili nič zo svojho čara. Laura Gemser je ako obyčajne krásna, Amatova réžia má čuch na krásne exotické zákutia a vie ako ich snímať, rovnako ako krásne ženské telá. Sem tam prebleskne už spomínaný drsnejší okamih, ktorý krásne zapadá do celkovej slnečnej mozaiky, a poteší i cameo Georga Eastmana, alebo samotného pána režiséra. A tá hudba je návyková. Takže ak si Amatovu a podobnú tvorbu dokážete užiť, vychutnajte si to.(22.5.2011)
zdeny99
Druhý film z Emanuelliny série, který jsem kdy viděl. Tím prvním byl http://www.csfd.cz/film/102833-i-mavri-emmanouella/ a oproti němu je tento o mnoho slabší. Ačkoliv je celý film o erotice, tak erotických scén je poskromnu. Pouze dvakrát je divák svědky mnohonásobných orgiích, které jediné způsobují to, aby snímek neumřel. Scéna s mlékem a hadem je zajímavá, ale tak zvrhlá, že by spíš zasloužila uvedení v nějakém krvelačném hororu. Nejsvětlejším bodem celého filmu je půvab hlavní herečky, jinak se jedná o nezáživný film s nudným dějem, kde se o erotice převážně jen mluví.(19.3.2011)
DanRichter
film jsem dokonce viděl i v nesestřihané verzi s českým dabingem (ti naši dabéři si museli dost užít při jeho sledování) , a příběh je celkem podobný "slavnějšímu" díly černé Emanuelly s podtitulkem "Brutal nights" (resp. in America) , protože i v tomto filmu Em. je horlivou reportérkou, která cosi chce fotit a vyšetřovat , to cosi je jakási zábava bohatých týkající se ponižování , znásilnovaní a mučení žen .. asi víc nemá cenu říkat k ději , stejně není nijak důležitý .. samotné zpracování se nijak neliší od jiných Damatových "skvostů", takže vidíme jednak jeho partu oblíb.herců a hereček (nejvíc mě dojal G.Eastman v roli jakého Ježíše co by vůdce nějaké fanat.sekty) , jako i plno erot.scén, které jsou soft-corové (ale pěkně chlupaté) .. co je tady trošku jiné, Damato zde použil některé dost zvrhlé nápady (které se pak projevily právě ve zminovaném dílu Em. in America) .. jedná se o zoofilní scenu (zde se psem, a troufám si tvrdit, že je to větší síla než ten slavný kůň,pokud chytíte nesestřihanou verzi .. a de facto i ten had je taková zoofilie) , o několik scén znásilnění v bizardních podobách (ale nečekejte nějaké ultra-orgie, páni násilníci měli kalhoty na sobě) , a samosebou o několik erot.scén, kde si to Gemser rozdává s holkou nebo jen tak s nějakým chlapíkem .. a právě těmito zvrhlostmi a nápady se tento film dle mě stává trošku zajímavějším, a je pro něj asi škoda, že zůstal ve stínu "profláknutějšího" Em in America .. ač tedy, ne že by bylo o co stát :) ..film doporučuji všem nezletilým, milovnicím psů a důchodcům , které už nebaví Ordinace a Ulice :))(8.3.2010)