Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete padnout nudou, jestli jste zvědaví na nekonečné (film má dvě a půl hodiny) žvásty z prostředí dvorských intrik, tak je to film pro vás. Zbytek ruce pryč, protože tenhle film se rozhodně nepovedl a příliš nechápu, jak někdo mohl toto téma takhle zkurvit. Jedna * za realistické předvedení španělského šermu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zpracování, které zajímavému tématu hodně ublížilo svoji rozvleklostí. Film osciloval od skvělých válečných scén k naprosté nezáživnosti a zase zpátky. Přitom tenhle kapitán, výborný šermíř, byl zajímavá postava španělského středověku za času krále Filipa IV. Výprava velmi dobrá, ale když není co hrát, zkrátka ani Viggo to nezachrání. Takže za víc to nebude :-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Hróóózne utrápený, rozvlečený a zbytočne dlhý príbeh jedného odvážneho kapitána. Po traileri som dával do filmu viac nádejí, ale toto bolo nad moje očakávania. Scény z dvojminútového akčného traileru sú len umelo roztiahnuté do dva a pol hodiny, vypchaté totálne nudnými a nezáživnými pasážami. Dialógy si držia svoj štandard ako aj spomínané vojenské zábery a bitky. Potenciál zobrazeného obdobia zostal však takmer úplne nevyužitý, rovnako ako mali naviac aj herci. Dej mohol byť kľudne o hodinu kratší a ladenie viac akčno-dobrodružnejšie. Spraviť z toho historicko-romantickú ságu bola obrovská chyba. A tak už neostávalo nič, len čakať na koniec ako na vykúpenie. 45%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se docela tesil, necekal jsem sice nic uchvatnyho, ale historicky filmy mam rad a Viggo se do podobnejch roli hodi, tak jsem byl zvedavej. Ale tohle byla naprosto ukrutna priserna nuda. Film ma naprosto neskutecne unavnejch 140 minut, pricemz vetsinu casu se tu jen keca. Jenze dialogy jsou fakt trapny, krom toho film nedrzi pohromade zadnym pribehem, je to jen sled scenek, ktery na sebe ani poradne nenavazujou a kdyz uz je vyjimecne naka bojova scena, tak je zrezirovana naprosto bez dynamiky. Navic ani ten Viggo zas tak super neni, hraje sice obstojne, ale vypada jak nakej vagus a bohuzel nema dost charisma aby film utahnul, za coz ale taky muze fakt, ze nema poradne sanci cokoliv rozehrat. K tomu si prictete dost hroznou hudbu. 2* davam za jakz takz slusnyho Vigga, hodne pekny kulisy, nesetreni krvi a vcelku obstojnej konec. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Za vlády Filipa IV je Španělsko stále světovou velmocí, zavlečené do 30-ti leté války však musí bojovat o své evropské državy. Film vyprávějící hrdinský epos o kapitánu Diegu Alatristeovi začíná v bohem prokletých Flandrech, kdy během přepadu vojenského tábora umírá jeden z jeho přátel. Jeho posledním přáním bylo přijmout opatrovnictví jeho syna Iniga Balboi. Vojenský život kapitána Alatriste je chůze po tenkém ledě, skládající se z vojenských velmi nebezpečných misí za mizernou vindru, kdy zpravidla jako první útočí na své nepřátele, a pobytu v Madridu. Zde musí čelit vrtkavým intrikám španělského šlechtického dvora a misky vah se stále více převažují na stranu nelibosti španělského krále. Temné a úzké uličky Madridu, zákoutí s čekajícími šermíři v čele se záhadným Martinem a ve vězení nebo s kordem ve své hrudi končící Alatristeho přátelé dávají jedinou jistotu krutého středověku: jistotu smrti. Poté, co náklonost milenky a jediného jeho světla v životě naplněného krví odvane král, jakoby Alatriste již neměl důvod žít. ● Film Kapitán Alatriste není uceleným příběhem, ale skládá se z perel velmi zajímavých vojenských misí navlečených na šňůru již daleko méně záživného života v Madridu. A právě chybějící hlavní myšlenka i zápletka táhnoucí se napříč celým filmem velmi nebezpečně namísto filmu připomíná autobiografický dokument o životě jednoho šermíře a nejvíce snižuje hodnotu filmu. Přijmete-li však nekoncepční pravidla hry, budete obdarováni srthujícím příběhem o muži s nezlomnou vůlí, odvahou i obrovskou zásobou štěstí nutného k přežití. ║18.7.2009║ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama