Reklama

Reklama

Mise 1549: Boj o budoucnost

  • Japonsko Sengoku jieitai 1549 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Při armádním experimentu se stane chyba a výzkumná jednotka se ocitne v roce 1549. Když se na omyl přijde, jsou vysláni specialisté, jež mají pouze 74 hodin na to, aby zachránili život kolegů a zároveň celé Japonsko před zmizením z časoprostoru... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Takešiho hrad jako vážně míněný film ? Ano ! Původní snímek jsem neviděl, od moderního remake jsou očekával hlavně nasazení autentické bojové techniky. Začátek měl celkem slušný potenciál a zjevení se obrněné jednotky s jeepy, BVP a vrtulníky Apache v roce 1547 kdy Japonskem otřásala občanská válka bylo zajímavé. Milovníci historických kostýmů, samurajů a japonské architektury - včetně dobových interiérů si přijdou na své. Zpočátku film moc nehaproval ani co nelogičností. Znalci jistě najdou hodně shod v Tajemné záři nad Pacifikem, kde tam co Amíci končí - tenhle film začíná, i Apokalypsu na cestě za plukovníkem Kurtzem, jemuž hráblo.... Zajmutím záchranné jednotky Romeo se to však celé nějak zvrtlo a pak už to byl jen další béčkový asijský akčňák, kde bohužel působí odfláknutě i pocítačové triky. Konec no comment. Když chcete vidět film o cestování časem, tak zvolte asi raději něco jiného... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Logiku nechme stranou. Tvurci se s tim neparali a hned se vrhli po hlave do velmi citliveho a pro me vzdy velmi ocekavaneho tematu. A dopadlo to katastrofalne. Velmi primitivni dialogy a pribeh nehodny japonske kinematografii -tyhle dve bambule na cepici hlouposti me nenechaly klidnym. Klidne ozelim silenou vypravu a velmi primitivni pocitacove triky, ale ty bambule se mi porad houpaji pred ocima a to proste neskousnu. Vzdyt japonci hrali prim, predevsim v rozmanitem a pohadkovem pribehu. Tenhle pribeh jsem kdysi cetl na zadnim obalu od tatranek. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je remakom klasiky zo sedemdesiatych rokov. Má dosť dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá sa počas vojenského experimentu presunie do čias spred päťsto rokov, kedy v Japonsku prebiehala občianska vojna a keďže tam začali meniť minulosť, v súčasnosti hrozí zánik ľudstva a tak je niekoľko špecialistov spolu s vojakmi poslaných do toho času, aby zastavili zmeny a tým zachránili ľudstvo. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je film až príliš krátky a až na slabší stred sa stále niečo deje, ale inak sa pokazilo asi všetko, čo sa dalo. Film sa s ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú vojaci napadnutí stredovekými vojakmi, lenže problém je, že celé je to podané príliš obyčajne a tak aj keď sa práve deje niečo s veľkým potenciálom, tak to až tak moc nezaujme. Akcie je tu pomerne dosť, ale je len presne taká, ako aj zvyšok filmu, teda s veľkým potenciálom, ale len prinajlepšom priemernou kvalitou. Obsahovo je na tom dobre, konfrontácie medzi modernými a súčasnými zbraňami sú časté a rozmanitosť zbraní je výrazná, nechýba tank, vrtuľník a mnoho rôznych transportérov, navyše je aj pomerne krvavá, ale je príliš mdlo natočená a chýbajú aj lepšie nápady. A veľkým záporom je, že tu úplne chýba prekvapenosť stredovekých vojakov, úvod je až príliš rýchly a tak to nestihne mať žiadny priestor a druhá jednotka zase nastupuje proti stredovekým vojakom, ktorí už sú oboznámení so súčasnou technikou a aj spôsobom boja a toto bola od tvorcov veľká chyba. Herecké obsadenie nie je zlé, ale veľmi zle využité. Nájdu sa tu herci ako Yosuke Eguchi, Masato Ibu alebo aj moja obľúbená Haruka Ayase, ale všetky postavy sú príliš nezaujímavé. Réžia a technická stránka sú veľkým sklamaním, síce rozpočet nebol zlý, ale celé to pôsobí takým televíznym dojmom, či už kamera, efekty, ale aj všetko ostatné. Škoda, originál síce tiež mal pár nedostatkov, ale inak je to klasika, ku ktorej sa rád vrátim, tento potenciál v nej bol využitý omnoho lepšie a minimálne na konfrontáciu medzi dvomi rozdielnymi typmi vojakov bola na rozdiel od tohto skutočne radosť pozerať. 53% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle blbost jsem dlouho neviděl... Film se s uvedením do děje nepáře: těžká vojenská technika je jakýmsi strojem času vmžiku přenesena do 15. století, sotva vykouknou vojáci z tanků, už se na ně snáší šípy útočících samurajů (?)... A pak se jen nudně kecá a kecá a ani závěrečná akční půlhodina silné rozpaky z tohoto nepovedeného japonského pokusu o blockbuster nerozptýlí. Samurai Commando se bere moc vážně, což v kombinaci s fantasmagorickou zápletkou občas vyvolává efekt nechtěného... Při scéně, kdy řvoucí samurajové s katanami honí tank, jsem prskal smíchy :-) Ale nenechte se zmást, film moc zábavy neposkytne (několikrát mě svrběla ruka, chtěje zmáčknout rychloposuv) - i bitvy, při nichž přicházejí ke slovu jak středověké, tak i moderní zbraně včetně vrtulníků, jsou nenápadité a stěží průměrné. Peníze jsou na snímku znát, ale do výpravnosti takových korejských Taegukgi má Samurai Commando dost daleko, o formálním zpracování a dramatičnosti děje ani nemluvě. Po absolvovaném martyriu mě napadá otázka pro české distributory: "Proč už nám konečně nevydáte třeba ohlášené Kitanovky a cpete nám z Japonska takováto "veledíla"?!". Marná snaha... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa vôbec nepodarilo! Skvostnému pôvodnému Sengoku Jietiai z roku 1979 to nesiaha ani po členky! Charizmatického Sonnyho Chibu tu nahradil nesympatický namyslenec, masové bojové scény v originály nahrádzajú "efektné" - rozumej - umelé výbuchy a nevydarené digitálne triky. Psychologická rovina originálu je tu nahradená limonádou, a skvelý logicky zlý koniec pôvodného filmu zase nahradený trápnym happyendom. Do pekla s takýmito remakmi! ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen podle románu a posléze mangy "Sengoku Jieitai" od Rya Hanmury z roku 1971. (Terva)

Reklama

Reklama