Reklama

Reklama

Domov pro smyšlené kamarády

(seriál)
  • USA Foster's Home for Imaginary Friends

Série(6) / Epizody(76)

Obsahy(1)

Místo, kde bydlí nejlepší přátelé, jaké si dokážete představit. Cenami ověnčený americký animovaný seriál z produkce Cartoon Networku. (Česká televize)

Recenze (14)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Babi Fosterova zalozila prapodivnou organizaci ktera slouzi jako utulek pro odlozene detske fantasticke potvurky a majordoma ji dela bily kralik s monoklem (zdravime Alenku). Ovsem nejlepsi je BLOO :-)). Naprosto totalni narez od Craiga McCrackena. Originalni, vtipne, skvele nakreslene - podle mne nejlepsi dilko na Cartoon Network (se vsi uctou k Dexter's Laboratory). ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Opět seriál, který jsem "potkal" jen díky své dceři, první mě zaujala hudba v úvodu (zdříml jsem u drmolení Františka z Kouzelné školky a tohle mě najednou probralo) a pak ty bizarní postavičky ... hodnocení zatím nechávám na průměru, přeci jen jsem shlédl asi jen dva díly, ale mohl bych se chytnout. Až mou dcerou bude jednou cloumat puberta a tu a tam mě pošle do háje, se slzou v oku můžu vzpomínat na naše hezké společné chvilky u televize. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Craig McCracken už před neuvěřitelnými dvaceti lety vymyslel Dexterovu Laboratoř, a před téměř stejně neuvěřitelnými dvanácti lety vymyslel způsob, jak si poměrně koukatelně (byť kvalitativně dost nevyváženě) dělat legraci ze smutného projevu psychické lability zejména zámořských dětí, a sice "imaginárních kamarádů". Pokud jde o vizuální stránku, technicky to není žádná hitparáda, ale fantazie výtvarníkům skutečně nechyběla:) Dějově je to horší, protože už zmíněná nevyváženost je zkrátka značná - někdy celé epizody sestávají v podstatě jen ze řvaní a ječení, jindy se zkušeně parodují/karikují "klasická díla" nebo se objevuje až britsky suchý humor. Je to rozhodně nadprůměrná věc, ale poslední roku přinesly Normálku, Čas Na Dobrodružství, a podobné zcela programové šílenosti (v dobrém slova smyslu... aspoň myslím), takže smyšlení kamarádi už zkrátka tolik netáhnou. Ale zase jsou vhodnější pro o něco mladší publikum než ty zmíněné "čerstvé kusy". 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně záleží na díle. Některé jsou dobré, zajímavé, některé jsou nudné. A nikdy bych nečekal, že si oblíbím postavu (která mi připadá i roztomilá), která je tak jednoduše nakreslená, že bych ji snad zvládl nakreslit i já, výtvarný antitalent. EDIT: Tak nakonec si tenhle seriál dávám do topky. Některé díly jsou celkem blbý, ale většina jich je naprosto skvělá a navíc jsem si ten seriál dost zamiloval, takže místo mezi TOP 10 si rozhodně zaslouží. A je to hlavně tvoje vina, Modro! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Domov pro smyšlené kamarády" vymyslel a realizoval proslulý animátor Craig McCracken, který se před tím podílel na výrobě populárního seriálu "Dexterova laboratoř" a následně proslul svým autorským počinem "The Powerpuff Girls". Zatímco předchozí projekty částečně vycházely z klasických motivů populární kultury, které získávaly ozvláštnění osobitou stylizací a přesazením na postavy dětských hrdinů (konkrétně geniální i tak trochu šílení vědci a superhrdinové), tentokrát McCracken za přispění animátorky Lauren Faustové, která později stála za mezinárodním fenoménem "Můj malý Pony: Přátelství je magické", vytvořil zcela originální koncept. Kolem psychologického fenoménu imaginárních kamarádů vystavěl svět, kde se po vymyšlení tito společníci stávají reálnými. To zavdalo k vytvoření nesčetné plejády roztodivných, barvitých a mnohdy až surreálních figur smyšlených kamarádů, z nichž každý má zcela osobitý vzhled i charakter, byť desítky z nich se v seriálu jen mihnou. Hlavní tahák pak představují osobnosti postav, které se objevují v každé epizodě a svou interakcí proměňují i každodenní úkony v burleskní eskapády. V hloubi seriálu při tom tepe melancholické srdce v podobě motivu přátelství, které nemůže vydržet navěky, ale vzpomínky na něj rozhodně ano. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Fosters home for imaginary friends je prvý seriál štúdia Cartoon Network kompletne vyrobený v programe Macrodemia Flash. (Lyrer)
  • Postava Wilt nesie meno po basketbalistovi Wiltovi Chamberlainovi. (Lyrer)

Reklama

Reklama