Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Faustka 

všechny recenze uživatele

I kdyby za nic jiného, tak za nepřebernou škálu výrazů očí Maggie Gyllenhaal musím jít vysoko - pohled vyplašené laně.. ale taky - překvapení, vzrušení, očekávání, chtíč, smyslnost, požitek, vytrvalost, okouzlení - láska. Ne každému je dopřáno, tento cit poznat a mezi touto dvojicí to jiskřilo přímo osudově. A Láska - to je ta největší magie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a hlavně vizuálně hodně pohledný film, který odlehčenou formou zobrazuje všelijaké peripetie a tajná zákoutí D/s vztahu muže a ženy. Ale právě ta jeho odlehčená forma mi příliš nesedla, Spader se svou typickou legrační mimikou působil většinu času komicky, Gyllenhaal jakbysmet a mně tohle komediálně pojaté zpracování BDSM tématiky nijak neoslovilo. Děj filmu byl tím pádem pro mě atraktivní asi tak, jako kdyby ústřední dvojici hráli Vladyka se Štěpánovou, nebo nějací dva jiní podobní dementi. Vedle téhle cukrkandlové středoproudové hříčky ční pak zákonitě má oblíbená La Pianiste jako Burž Chalífa vedle vesnické dvoupatrové bytovky. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Takže za A: Maggie zkrátka NENÍ ošklivá. Navíc tady předvádí všem, že prostě umí hrát. Za B: Tento film neměl být nějak šokující. Je to jen jiný pohled na lásku. Za C: Ten film mě donutil přemýšlet a proto mu dám plný počet. Protože, kde je hranice normality? Kdo říká, že láska musí být vždy něžná? Proč, když nezapadáme do davu, jsme hned nenormální? A proč bychom měli vůbec někam zapadnout? Tento film mi do hlavy vnesl spoustu otázek. A tak to mám rád. Za D: Pokud se vám nebudou líbit první 3 minuty, tak ten film radši vypněte. Anebo, (jako v mém případě), počkejte, co se z toho vyklube. Já počkal a vyplatilo se to. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč jsem, sakra, toho tolik slýchal a četl o knižní i filmové verzi Padesáti odstínů šedi (tak mě napadá, vlastně příznačný název, protože to je jen monotónní šeď bez jiskry - obzvláště po srovnání s tímhle prakticky ve všech ohledech) a o tomhle filmu jsem dosud neslyšel ani slovo? Buď ho autorka 50OŠ viděla a neuměle obšlehla nebo by ho měla vidět, aby věděla, jak to má vypadat. Skvěle napsaný a ještě lépe odehraný příběh. Líbila se mi decentnost jak příběhové linie, tak filmu jako celku, o to více pak vystupují vypjaté scény (ta první s plácáním přes zadek je grandiózní, musí se nechat, že podstatu věci v ní vystihli parádně). Maggie je výborná herečka a tohle je její nejlepší role, v níž jsem jí zatím viděl. Úplně jsem chápal a věřil co prožívá. Spader, ač má s rolemi ve filmech o trochu netradiční sexualitě zkušenosti minimálně od Sex, lži a video, mi tu zpočátku nesedl, ale nakonec se rozjel i on. Dokázal bych si představit i trošku jiný, respektive jinak podaný konec (v podstatě stejně happy), ale i tak to tenhle moc nenarušuje. Je to silné, je to procítěné, je to hluboké, je to zábavné. Hudba mého oblíbeného Badalamentiho je pak již jen milý bonus. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hezky pěkně. Nenápadně, nenápadně, a na konci to na nás Shainberg, ale hlavně Spader a Gyllenhaal vybalí v plné parádě. Ona Maggie je vůbec zvláštní herečka (znám jí hlavně z Vrtěti ženou) - když se nenamaluje a kamera jí nepřeje, vypadá hrozně, a v dalším záběru je skoro k sežrání. Sekretářku vůbec nepovažuju za úchylný film, jde jenom o to, abychom se uměli domluvit. Překvapivě vzrušující scény! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama