Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Láska má mnoho podob. Ústřední dvojice hraje jak o život a i když scénáristicky a režisérsky to není ani zdaleka dokonalé, film velmi citlivě a zároveň neohroženě, komicky a tragicky popisuje, kam až jsme ochotni zajít, pokud jde o lásku, ať už v té tradiční či naopak naprosto odlišné podobě. Není to můj šálek kávy a jen kvůli tomu jdu tak nízko, pokud byste se divili. ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční lovestory o submisivní či dominantní stránce v každém z nás. Maggie Gyllenhaall jako Lee naprosto září a já jí vše věřím od první až do poslední vteřiny filmu. Rovněž James Spader se ve své poněkud rozpolcené roli nenechává zahanbit. Snímek jako celek může působit poněkud nevyváženým dojmem, ale originalita tématu vše hravě zachraňuje. Takže, v tomto případě přes tři rány klidně půjdu. / "Většina lidí se domnívá, že nejlepší způsob života spočívá v absenci bolesti. Ale schopnost absorbovat celé spektrum lidských pocitů, vede k mnohem bohatšímu životu. Naučíme-li se plně okusit bolest, stejně jako rozkoš, budeme žít hlubší a smysluplnější život.“ ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Okrajově komediální Ds hříčka se správně komorní atmosférou, koncentrovaná na dvě hlavní postavy, jejich vztah a definici normálnosti. Příběh tu není důležitý, od úvodní scény je vám totiž jasné, o co tady půjde. Tvůrci evidentně věděli, co chtějí říct, a když to pak Maggie s Jamesem taky výborně zahráli, není důvod proč nedat 80%. Mimochodem, ten trailer docela lže;) A jediné, čemu jsem se zasmál, byl ten mediální cirkus, který se rozjel v závěru filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších nezávislých a netradičných filmov za posledných x rokov. Spočiatku som sa trochu nudil, ale časom, ako bizarností pribúdalo, to bola stále vačšia a vačšia zábava. Teraz si už prestanem o sebe myslieť, že som úchyl:-), veď prečo by mala byť láska romantická? Ustrednej dvojici to velmi sekne, a vobec som si nebol istý, ako pri romantických komédiách, ako to skončí. Inak Spader sa vyjadril, že hrá iba vtedy, ak potrebuje prachy, asi ich má dosť, od sekretárky som ho nikde nevidel. Ako toto mohlo v kinách prepadnúť ? ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Romantických filmov ktoré si vyslúžia viac ako tri hviezdičky, napriek tomu, že mám takéto filmy rada je ako šafranu. tento film si ich však vyslúžil viac a to hneď z viacerých dôvodov. V prvom rade je to určite samotný nezvyčajný námet, doplnený veľmi dobrým spracovaním. Herecké výkony Jamesa Spadera a Magie Gyllenhaal sú tiež veľmi podstatnými devízami filmu, pretože v slabšom podaní by to bola skôr fraška. Film má správny spád a príjemné a zaujímavé rozuzlenie. Postavy nie sú čiernobiele, ale hýria mnohými farbami dúhy a sú krásne ľudské a to je to čo ma úplne presvedčil o svojej výnimočnosti. Päť hviezdičiek dávam len nezabudnuteľným filmom a tento k nim jednoznačne patrí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama