Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • Přestože má Lee problémy zvednout plnou nádrž vody nebo vlézt do kontejneru, pro její představitelku Maggie Gyllenhaal nepředstavovaly žádnou větší námahu. (TaNya_)
  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)
  • K filmu byly vyrobeny dva plakáty, Jeden z nich zobrazuje předkloněnou ženu. Maggie Gyllenhaal přiznala, že postava nepatří jí, ale nějaké ženě, která v té době chodila s jejím expřítelem. (HellFire)
  • Píseň, která zazní na konci filmu, je „Chariots Rise“ od Lizzie West. Zpívá se v ní „Jaký to blázen jsem, že se takhle zamiluji“. Režisér nechtěl, aby tak diváci o Lee smýšleli, a tak požádal Lizzie West, zdali by píseň přezpívala. Text byl tak změněn na „Jaké to požehnání, že jsem se takhle zamilovala“. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama