Osudem pronásledováni (TV film)

Starcrossed

Romantický / Sci-Fi

USA, 1985, 90 min

Jeffrey Bloom

Průměrná scifárna z 80. let. James Spader se zde již tradičně opírá o svůj modrý kukuč a arogantně vystrčenou bradu - v jeho prospěch to mluví, až do posledního obrazu, kdy jeho vesmírná láska odlétá zpět na svou planetu. Ta scéna je totiž fakt trapná a v jeden moment jsem měla dokonce chuť zařvat, že by si Spader měl ten svůj obličej raději strčit někam. Nápad není nijak neobvyklý, hlavní ženská postava je klasická kráska v nesnázích s nadpřirozenými schopnostmi a smutným kukučem, padouši jsou poněkud nereálně klidní a chladnokrevní - místo nich by na plátně klidně mohl chodit první model T1000 s filtrem na kávu a rozdíl by nebyl poznat - a dívčin zachránce sice cení zuby a nevzdává se tak lehce, ovšem jeho snaha mi místy připadá křečovitá. Klady? Scéna v biliard baru mne pobavila vizuálním a uměleckým nádechem, dialogy jsou nápadité ve smyslu "vlastně to celé odmluvil Joey", ovšem dojem rozhovoru stále přetrvává a postavě Mary bych klidně uvěřila, že je z jiné planety, než Rusko... takže průměr... možná kdybych se narodila o 12 let dřív, dokázala bych film víc ocenit.(2.11.2011)