Reklama

Reklama

Převtělení

Trailer

Obsahy(1)

Děsivý příběh o hotelu se strašnou minulostí. Zde se před 35 lety udál krvavý masakr. Filmový režisér se vrací ke scéně masové vraždy, aby přenesl děsivá zabití na filmové plátno. Začátek natáčení však ovlivní hrůzostrašné vize a noční můry členů štábu. Ten pravý osud si však musí každý prožít sám! (oficiální text distributora)

Recenze (71)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horor by snad měl strašit a ne nudit. Kdybych neměl při sledování na ruce hodinky, věřil bych, že Rinne trvá minimálně tak tři hodiny. To bylo neuvěřitelný jak to ubíhalo pomalu. A opravdu by mě zajímalo, jestli někoho tyhlety ubíjející asijský podivnosti ještě pořád baví. Dávám 20% za scénu v knihovně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Převtělení nebo reinkarnace ? Že ona ta holka s tím má něco společnýho....... NAVŽDY SPOLU !!!! Duchařina na x-tý způsob. Proč ne, jestli máte chuť. PŘÍBĚH:**** překvapení. Hlavně tím, že se celkem vyvíjí a spolu s novými skutečnostmi přibývá i napětí. Jestli je to překvapivé si netroufám tvrdit, ale má nenáročná povaha to vzala. Může to maličko připomínat Osvícení , ale to přece není na škodu./ HUMOR:0 u japonských hororů není pro smích místo./ AKCE:0 ne./ NAPĚTÍ:*** zjevení nabírají na intenzitě. A nejen ona. Hlavně, že to nejsou jen otřepané ,,holčičky". Spolu s neobyčejnými výjevy sílí i příběh. A odkrývá víc tajemství, než se původně zdálo. To já rád. A kdybych napsal, že jsem na konci necítil to správné mrazení v zádech, tak bych lhal. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Krvavý masakr v hotelu Ono Kanko, 11 mrtvých lidí, 11 zmučených duší... Ačkoliv předchozí Shimizův film, Marebito, se vymanil z dlouhovlasé škatulky, do které režisér vklouzl prostřednictvím dlouhé a dosud neukončené duchařské série Ju-On, bude divák od Rinne podvědomě očekávat kanonádu lekaček, bílých obličejů a skřípavých zvuků. I v tomto případě se tušení nevyplní... Rinne je sice duchařina, leč poměrně decentní, prostá jakýchkoliv prudkých shock momentů (i když podařená scéna z náklaďáku na začátku snímku jisté naděje vzbuzuje). Pokud vás nevystraší oživlá panenka, tak tady se to těžko povede něčemu jinému... Ale bylo by chybou proto film zatracovat - oplývá zajímavým příběhem, vyústěním a určité napětí v něm lze také nalézt. Ve srovnání s korejskými horrory, jež jsem v poslední době viděl, je Rinne příjemné, lehce nadprůměrné horrorové řemeslo. Znalci japonských horrorů (i jiných) nejedna scéna přijde povědomá. Co třeba taková knihovna? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o filmovom štábe, ktorý sa rozhodne sfilmovať krvavú udalosť spred niekoľkých desiatok rokov, keď školský profesor vyvraždil hotel a natočil to na kameru. A tak spolu s vybraným obsadením točia film najprv v štúdiu a časom aj v skutočnom hoteli, ale jedna herečka má desivé vízie a vyzerá to, že zlo sa vrátilo. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, túto tématiku točenia filmu mám v hororovom žánri rád a aj tu ponúka veľký potenciál, lenže celé to pôsobí až príliš priemerne, je tu množstvo zaujímavých prvkov, ktoré by v inom podaní vyšli skvelo, ale tu tomu úplne chýba náboj. A vidno to hlavne v druhej polovici, ktorá obsahovo celkom slušne vygraduje, lenže čo z toho, keď je to podané len takto priemerne. Napätie je tu úplne nulové, o niečo lepšia je atmosféra, ktorá tu aspoň je, ale mám pocit, že len na tom najnižšom možnom stupni. A čo sa týka jednotlivých hororových scén, tak väčšina z nich pôsobí len úplne obyčajne, v ničom ma nezaujali, ale celkom zaujímavé sú aspoň situácie s bábikou a páči sa mi aj jeden vydarený záber, takmer ako vystrihnutý zo zombie hororu. Herecké obsadenie je len čisto priemerné, nikto neurazí, ale ani moc nezaujme. A podobne je na tom aj réžia a technická stránka, neurazia, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Škoda, tento film mal určite naviac, ale takto je to len priemerný horor na jedno pozretie. 54% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Excelentní duchařina v tom nejlepším možném podání. Žádné zbytečné lekačky, jen zatraceně hustá atmosféra, skvělá kamera, přesvědčiví herci, výborné téma a psycho.....spousta psycha. Samozřejmě na reinkarnaci nevěřím, ale ve filmu je to zatraceně působivé. Hodnocení je možná krapet nastřelené, ale neviděl jsem tolik japonských hororů, abych mohl posuzovat objektivní originalitu....a netrápí mě to. Ale je to zážitek, který už by při další projekci jistě nebyl tak silný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmovú tvorbu. Najviac sa mi páčia horrory. Nevyhýbam sa žiadnemu horrorovému subžánru. No priznám sa, že ázijská produkcia ma nikdy nedokázala osloviť. Tie ich podivné duchárčiny s malým mŕtvymi dievčatkami sa mi už dávno a rýchlo zunovali. Všetko je to na jedno kopyto. Preto som sa do japonského snímku "Prevtelenie" moc nehrnul. No ale predsa som si ho pozrel. A iba čo som si ním utvrdil svoj negatívny názor na tieto azijské šikmooké bizarnosti. Nie je to nič pre mňa! * ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST (Unrest, Reincarnation, The Gravedancers, The Hamiltons, Wicked Little Things, Dark Ride, Penny Dreadful, The Abandoned) ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Miluju japonské horory, všichni se v nich chovají tak přirozeně - při sražení chlapa na silnici místo volání záchranky vyšilují z šumícího listí, děsí je pohled na malé holčičky ve vlaku, pád holčiny s panenkou na koleje metra je nedonutí k žádné akci, ale jen k zaraženému zírání, vedou divné, nesmyslné, mystické pindy, jsou věčně duchem nepřítomní a vůbec... Svých 20 minut života jsem mohla investovat mnohem lépe, nemám přece zapotřebí koukat na prýstrašidelné nezáživné pohádky z (pro mě) mizerně srozumitelné kultury - vždyť mám sakra rozečtenou dobrou knížku od pokleslého američana... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takaši Šimizu se snažil vytvořit další úspěšný film, který by šel ve stopách jeho Nenávisti, jenomže mu tento počin vůbec nevyšel. Bohužel hororový teploměr vůbec nevystoupal. V Japonsku tohle možná někoho zaujme, ale já bych si od hororu představoval něco jiného. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +snaha o napětí tu je -jinak je to ovšem celkem nezáživná a nudná duchařina/// Spíš zklamání a docela velké. Začátek vypadá slibně a celkem zajímavě. Výběr prostředí v podobě domu a děj v podobě natáčení filmu (rekonstrukce) podle "skutečných událostí" vyvolává pocit napětí a naděje, že z toho něco bude. Postupně to však stále více přestává dávat smysl, začíná to solidně nudit a ani samotný závěr nijak extra nešokuje a už v žádném případě nedokáže příběh vysvětlit nebo nějak zajímavě uzavřít. Jak japonské filmy můžu, tak duchařiny jim nějak nejdou./// Celkem 39%/// ()

swamp 

všechny recenze uživatele

After dark Horrorfest - 8 films to die for: Takashi Shimizu je u nás poměrně známý především jako hororový režisér. Jeho Rinne, přestože spíše průměrně hodnocené, mě dosti překvapilo. Jeho vykonstruovanost je sice na samé mezi snesitelnosti, ale pokud si počkáte, dostane se vám zajímavého rozuzlení. Rozhodně zajímavá je pak určitě ne náhodná podobnost s The Shining. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po ne moc kladných recenzích jsem tenhle film neuvěřitelně dlouho odkládal(asi rok) a ted když jsem se k němu dostal jsem sice neýkal nadšením, ale nebyl jsem ani nijak zhnusen. Kdyby film režíroval někdo jiný než Shimizu dal bych možná větší hodnocení, ale od takovýhleho režiséra čekám daleko více. Začátek je parádní ale to co následuje potom je celkem nuda o ničem. Ale i tak ty 3* dám. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem dlouho mezi třemi a čtyřmi hvězdami a nakonec dám to vyšší hodnocení, protože ač se jedná o nepříliš děsivý japonský horor, má hutnou mrazivou atmosféru, velmi dobrý příběh a skvěle vygradované finále, zejména úplně poslední záběr dal filmu ten klasicky "zlý" východní rozměr. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerná východná ducharina. Celý film stavia na konci, ktorý bol podľa mňa z celého filmu najhorší. Duchariny potrebujú proste vyvrcholenie, ktoré prekvapí a zdesí diváka. Tu sme pointu vedeli už niekde v polke filmu. Nájde sa tu zopár scén, pri ktorých prejde mráz po chrbte a sú dobre natočené, ale o nejakej atmosfére sa tu hovoriť nedá. Filmov, kde sa deje niečo počas natáčania iného filmu síce veľa nie je, no nepríde mi to ako nejaký originálny nápad. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nekonečná, ale vážně nekonečná hororová tragédie. Tady dám jednu hvězdu jen za závěrečné titulky. Od kvalitního režiséra jakým Takashi Shimizu bezesporu je jsem čekal něco u čeho bych měl aspoň trošku strach. Místo toho jsem se neustále díval na hodiny a čekal, kdy bude konec. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo a kdybych nekoukala na verzi z rádobykinapřiblýNovy, tak bych si to užila mnohem víc. Chápu, že vydělávat se musí, ale nemohl by jim někdo vysvětlit, že reklamy v hororu nejsou to pravý ořechový? No jo, já vím, že je to nezajímá. Takže reprízu jedině v originále a s titulkama. A že si to někdy znovu pustím o tom vůbec nepochybuju. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor to ani zďaleka nie je, sem tam krv, to vystrašilo ľudí tak pred 80 rokmi. Trochu akože duchárčiny, ale nie strašidelnej. Pozitívom filmu bolo, že sa aspoň všetci Japonci na seba nepodobali. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se u toho bál, že usnu. Probral mně až ten závěr, to rozuzlení a to jak to Kippei Shiina zahrála. 50% at´ nežeru ( sushi ). ()

Reklama

Reklama