Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hunter Richards .. Syd se nedávno rozešel s dívkou, ale tento večer ji zase uvidí. London totiž pořádá rozlučkovou párty na kterou ač nepozván s předstihem vyrazí, spolu s chlápkem, od kterého před chvílí nakoupil. Spolu pak čekají v koupelně a vydatně se mezitím posilují kokainem a .. mluví. ... Film je vlastně jen jeden dlouhý rozhovor několika postav proložený flashbacky z předchozího vztahu Syda a London. Některé dialogy jsou bohužel dosti samoúčelné, banální a vcelku prázdné. Což je největší slabina. Podobné filmy, kde se v podstatě nic neděje potřebují opěru právě v silných a poutavých dialozích. Výjimky se sice najdou, ale na záchranu celku to nestačí. Herci, kteří tyto věty pronáší a mohly být skutečným hřebíčkem do rakve, naštěstí nejsou vůbec špatní, takže další drobný klad. Budovaný dojem je postupem času čím dál depresivnější, ale použitý závěr to celé smete pod stůl. Škoda, důsledky sžíravé žárlivosti a hořký pocit viny nakonec přemůže láska a to není nic nového.. 50%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jason Statham v netradiční roli, i když si menší akční kousek střihnre. Naprosto originální nápad, že hlavní hrdina si téměř celý film povídá na pánské toaletě právě s postavou, kterou hraje Jason Statham a vypráví mu o své životní lásce London. Ostatně Chris Evans mě taky hodně překvapil po Fantastické čtyřce a Perferktním skóre jako potetovaný feťák. Rozhodně to není film pro většinové publikum, spíše tak do nějakého malého kina v rámci filmového klubu. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o filmové zpracování divadelní hry, i když to není nikde uvedeno. Soudím tak z vycizelovaných dialogů a z faktu, že se většina příběhu odehrává na WC luxusního bytu. I nezvykle otevřený a krutý pohled na život je mnohem dospělejší než ten, který se běžně servíruje současnému lehce dementnímu filmovému diváku. Jason Statham s příčeskem a perverzním vzezřením hraje loosra, kterému přes jeho odpudivost dokázal vtisknout heroický rozměr. Co na tom sejde, jestli jsou naše trápení banální a odporná, hlavně je nést jako chlap. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se nehodí do rolí chlápků co mají vlasy a používají mozek. Jeho frenetická reakce na nadhozené téma „mužská potence“ stojí za zapamatování, ale jinak je nevýrazný jako trs trávy na Libyjské státní vlajce, resp. jako celý film. Sledovat afektovaného Newyorčana prokládajícího vzpomínání na jiné afektované Newyorčany šňupáním koksu již dlouho nebylo tak nezáživné. Neříkám (dobře, tak nepíšu, ale neříkat je tak nějak přirozenější), že režie není celkem svižná, čili nenudící, že mě pár dialogů nerozesmálo (třeba ten o „rýžovém“ experimentu), ale celé je to hrozně zbytečné. Celé to snad vzniklo, aby Bielová mohla dokázat, že není herečkou charakterních rolí, tedy, že jí je, ale nakonec dle očekávání ukázala, že není. Podobně jako ona ve své roli bohaté na expresivní výlevy emocí přehrává Ned Bellamy, ten navíc nemá pěkné nohy a prsa a je na plátně delší dobu. Třeba mělo jít o realistický obraz americké „zfetované“ generace, o nastavování zrcadla (miluji tohle slovní spojení) nebo o vztahovou studii, takový upřímnější Woody Allen bez smyslu pro humor. Možná to mělo být všechno, možná nic, tak jako tak, mladistvé skorodelikventy, kteří – maje hlavy plné nějakého svinsta – řeší existenční otázky, prostě nežeru, tedy nejím. 50% Zajímavé komentáře: Faye, numi ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsme slyšeli tolik mouder, že si teď na žádné nemůžu vzpomenou. A J. Statham je klasik, když jsem si pouštěl film uvažoval jsem jestli měl vůbec někdy delší vlasy. Jakmile vešel na scénu tak jsem ho málem nepoznal, no ještě že chodí nakrátko, toto mu opravdu nesekne. Willis a Statham by měli být na krátko, žádné paruky a pod. Kdo nebyl v Sado Maso salónu tak dostane krásný popis jak to tam chodívá. No a pokud nevíte jak se cítí impotent tak J.Statham Vám to vysvětlí, i když se mu do toho moc nebude chtít. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama