Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Recenze (169)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se nehodí do rolí chlápků co mají vlasy a používají mozek. Jeho frenetická reakce na nadhozené téma „mužská potence“ stojí za zapamatování, ale jinak je nevýrazný jako trs trávy na Libyjské státní vlajce, resp. jako celý film. Sledovat afektovaného Newyorčana prokládajícího vzpomínání na jiné afektované Newyorčany šňupáním koksu již dlouho nebylo tak nezáživné. Neříkám (dobře, tak nepíšu, ale neříkat je tak nějak přirozenější), že režie není celkem svižná, čili nenudící, že mě pár dialogů nerozesmálo (třeba ten o „rýžovém“ experimentu), ale celé je to hrozně zbytečné. Celé to snad vzniklo, aby Bielová mohla dokázat, že není herečkou charakterních rolí, tedy, že jí je, ale nakonec dle očekávání ukázala, že není. Podobně jako ona ve své roli bohaté na expresivní výlevy emocí přehrává Ned Bellamy, ten navíc nemá pěkné nohy a prsa a je na plátně delší dobu. Třeba mělo jít o realistický obraz americké „zfetované“ generace, o nastavování zrcadla (miluji tohle slovní spojení) nebo o vztahovou studii, takový upřímnější Woody Allen bez smyslu pro humor. Možná to mělo být všechno, možná nic, tak jako tak, mladistvé skorodelikventy, kteří – maje hlavy plné nějakého svinsta – řeší existenční otázky, prostě nežeru, tedy nejím. 50% Zajímavé komentáře: Faye, numi ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, jestli je tady ještě někdo, kdo nebyl v SM salónu, o čemž já silně pochybuji, nicméně jestli snad přece někdo, tak dobře poslouchejte Jasona Stathama co vás v takovým SM sálonu čeká za krásy. Já si to nahrál na CD a teď to pouštím amplioném lidem z okna. Velmi strhující výkon podal Jason Staham rovněž, když mluvil o tom, jak se cítí impotent. To by mohl náš prezident z fleku přečíst jako novoroční projev místo těch egožvástů . ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Jessicy Biel a Chrise Evanse v charakterově poměrně náročných rolích je vcelku diskutabilní, ale i přesto je zvládli docela obstojně. Bohužel jaksi zůstali ve stínu vynikajícího Jasona Stathama, který opět rozsévá dávky neskutečného charismatu a jeho barvité líčení návštěvy sadomasochistického salonu či „přednáška“ o mužské erekci jsou scénáristické perly, které si žádají opravdového herce, kterým Jason bezesporu je. Bohužel debutující režisér Hunter Harris pojal celou záležitost jako ryze smetánkovou záležitost (luxusní byty, drahé oblečení, spousta alkoholu a kvalitního kokainu), čímž film získává poněkud snobský nádech a v mnoha ohledech působí jako zbytečná póza, do které jako by ani příběh konce jedné velké lásky (plné sexu, mejdanů, pseudo-sofistikovaných debat a následných hádek) snad ani nepatřil a za předpokladu, že se vlastně nic nevyřeší a závěr odpovídá standardům, jedná se víceméně o (ne)tuctovou romantiku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slečna London je vlastně docela ulítlá ťapina. Ulítlost ale hodně solidním způsobem vyrovnává Jason Statham se svým příčeskem, u kterého jsem se od začátku do konce filmu domníval, že se jedná o paruku. Jako jednohubka je ale London slušným zážitkem. Vracet se k němu ale nicméně už nebudu. Snad jenom, abych ostatním fanouškům Stathama dokázal, že ne vždy byl ve filmu bez vlasů... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hunter Richards .. Syd se nedávno rozešel s dívkou, ale tento večer ji zase uvidí. London totiž pořádá rozlučkovou párty na kterou ač nepozván s předstihem vyrazí, spolu s chlápkem, od kterého před chvílí nakoupil. Spolu pak čekají v koupelně a vydatně se mezitím posilují kokainem a .. mluví. ... Film je vlastně jen jeden dlouhý rozhovor několika postav proložený flashbacky z předchozího vztahu Syda a London. Některé dialogy jsou bohužel dosti samoúčelné, banální a vcelku prázdné. Což je největší slabina. Podobné filmy, kde se v podstatě nic neděje potřebují opěru právě v silných a poutavých dialozích. Výjimky se sice najdou, ale na záchranu celku to nestačí. Herci, kteří tyto věty pronáší a mohly být skutečným hřebíčkem do rakve, naštěstí nejsou vůbec špatní, takže další drobný klad. Budovaný dojem je postupem času čím dál depresivnější, ale použitý závěr to celé smete pod stůl. Škoda, důsledky sžíravé žárlivosti a hořký pocit viny nakonec přemůže láska a to není nic nového.. 50%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Tahle posedlost všechno vyjadřovat slovy.-To není o slovech. - Ne, tohle je o slovech.“ Velká láska a ještě větší žárlivost a logický důsledek této kombinace. Nicméně s bolestí se dá vyrovnat, pokud se řádně rozebere. A ideální místo je sociální zařízení (není to paneláková velikost) na večírku, kam Syd nebyl sice pozván, ale v zoufalství se vecpal, navíc si na WC přivedl toho správného parťáka na pokec a kokain. A k tématu rozchodu, patří i láska, sex, smysl života, Bůh, vztek a hlavně ta bolest. „nech mě dát ti nahlídnout do mého života, do mojí zasraný bolesti.“ Velmi zvláštní film, plný slov. Odehrávající se v komorním prostředí domu plného lidí .„Pamatuješ si věty, které ti lidi řeknou. Zavrtají se ti do mysli jako výstřely zranění, které se nikdy nevyléčí.“. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér Hunter Richards si chtěl patrně hrát na něco, co není a co neumí. Neuchopitelný výsek čehosi, snad zamýšlené jako konverzační drama, jakási pseudoromantická filmová psychoanalýza plná nefunkčního pozérství, při které usnul nejen ordinující psychoanalytik, ale i nejeden divák, významová pole jsou zde až neobvykle povrchní, herci naprosto bez charismatu a výsledkem je hodina a půl silné nudy... U tohoto filmu platí stejně jako u psů, že ten pes, který štěká, nekouše. A London je naprosto bezzubá oslintaná fenka... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to líbilo. Některé rádobyfilosofické kecy o bohu jsou sice dost prvoplánový a tak uplně mi tam neseděj, ale vyvažujou to fakt zábavný scénky typu Jason Statham v S/M salonu, nebo japonci co řvou "di do prdele rejže." On se vlastně celý ten film snaží působit strašně hlubokomyslně a cool třeba i používáním takových těch nečekaných střihů a celé prostředí kde se odehrává je takové moderní vyvoněné a dost odosobněné. Herci jsou dobří a Jessice to hypersluší. Jason Statham "mateuje" jak o život a Chrise Evanse musim pochválit, protože má pořád dost dlouhý dialogy a mluví strašně rychle, takže asi dalo práci se to naučit. Hlavní je, že jsem se nenudil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Málokdy odolám dílům, ze kterých čiší, jak se autor potřebuje vypsat z osobních citových bankrotů a protože Hunter Richards po své režisérské prvotině už žádný celovečerák nenatočil, vnímám to tak, že se dílo podařilo a je mu líp. Pravdy je tu schovaná slušná hromádka, ať už v neschopnosti ukrotit vlastní temperament a nejistotu při hádce s milovanou osobou, tak věkem se měnící pohled na vztahy a city. To, že ze sebe příslušná moudra sypou Chris Evans a Jason Statham, pak pomůže v každé situaci, ale chybí tomu větší usedlost a uvěřitelnost. Umístěni většiny scénáře do patra pěkného bytu je originální, ale nevyužité a hlavně nedokážu pochopit, proč do sebe musí hlavní postavy natáhnout tolik kokainu, že by jim praskla nejen hlava, ale snad úplně všechno. Přesto mi je London (vyjma samotné London) vlastně hrozně sympatický tou nezastavitelnou silou Sydova odhodlání i nemožností předvídat, na jakou náladovou notu bude chtít příští scéna zahrát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seš kráva. Kdybys byla kamarádka, tak bys mi lhala." Asi to byla slušná párty, ale já jsem ji skoro celou strávil v koupelně a sledoval jsem zfetované krásky, jak si pudrují nos kokainem. Na můj vkus se přitom moc řvalo a řešily se hrozné hovadiny, ale Batemanova přednáška o sexuálních úchylkách mi přinesla hodně poučení do života. Takže koprofilie nebude, ani kdyby o to London, Rebecca, Mallory nebo Maya na kolenou škemraly. O všem ostatním se můžeme pobavit. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédla zejména kvůli originálnímu hereckému obsazení (Jessica Biel, Jason Statham, Isla Fisher). Scénář je tak trošku "sjetý", atmosféra dost zmatená. Vlastně mě to kyndání dokola o ničem moc neupoutalo..Měla bych si slíbit, že na podobné filmy už se dívat nebudu! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Aby film s podobným námětem fungoval, musí se v něm objevovat charismatické postavy, kvalitní herci a scénář musí obsahovat nadstandardní dialogy. Bohužel ani jeden z těchhle zásadních požadavků není splněn - postavy jsou naprosto ploché, Jessica Biel byla, je a s největší pravděpodobností také zůstane pouhou fyzickou ozdobou filmů a nějakého výrazného hereckého projevu není schopná, no a dialogy jsou většinou takové to prázdné tlachání o ničem, pardon o mejdanech a o tom, kdo s kým, místy to má dokonce charakter plků ze známého komiksu Hana a Hana. Nutno přiznat, že se tam objevují půvabní mladí lidé obého pohlaví a film na druhou stranu není ani vyloženě odbytý. Celkový dojem: 40 %. Pokud tohle je životní styl a problémy průměrného mladého Američana, pak si tu hospodářskou krizi skutečně zasloužili a měla by trvat hodně dlouho - než dospějí. A to bude klopotná cesta... V některých momentech je film opravdu povrchní - kde berou hrdinové prachy na svůj životní styl, když např. barová servírka vyšňupá předlouhé lajny kokainu, který rozhodně nepatří ani v Americe k levné droze, je trochu záhadou... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ty dvě slova (v angličtině tři). Muži to chtějí vědět, ženy slyšet.. Šňupe se koks ze zaskleného Van Gogha, který je, stejně jako diskuze postav o jsoucnu a bohu, jen napodobeninou snažící se o opravdovost. Statham, který snad po tomto pochopil, že mu nejvíc sluší pěšinka po celé hlavě, se mrštným jazykem postaral o to, že zhrzenost a sebelítost jsou nakonec potlačeny nastíněním vztahového problému jiného levelu. Ledy se nikdy nerozhýbají samy, stejně jako další ochlazení nepřijde bezdůvodně.. Jessica Biel je špatná herečka, ale to byla i její postava tady, takže se to tak nějak maže.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

"This story was fucking awesome, mate - you gotta remember that or I'll fucking spank your smelly ass, you fucking cunt" Co víc říct? :) Snad jen, že Jason Statham umí zahrát i chlápky...kteří (hmmm, to bych spoiloval, tak to řeknu jinak) nespí s bouchačkou. Jo a pokud chcete, aby vám potraviny vydržely déle, tak jim každou noc nezapomeňte říct jak jsou nádherné a jak moc je milujete. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Viac ako podarený klon Tape (Evansova postava doslovne, charakterovo aj výzorovo Hawkovej), ktorý ma presvedčil, že kvalitných konverzačiek nikdy nie je dosť. Statham herecky o triedu vyššie, ako priemerný zbytok (Ewans, Biel). Len škoda toho od polovice jednoznačného ťahu na... "tri slová". Pre mňa veľmi milé prekvapenie a určite pôjde repete. P.S. Áno! Presne takto vyzerajú pseudo-filozofické, či pseudo-sofistikované debaty nakoxovaných hláv. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlépe si člověk popovídá s někým úplně neznámým. Noc plný setsakra kvalitního kokainu v dosti odosobněném balení (i když ani ultramoderní byt se neokouká), v zádech nesnášenlivé ex-přátele a v dotírajících myšlenkách stále ex-přítelkyni, která ne a ne přestat dusit hlavního hrdinu. Tím je hádkami posedlý a své okolí trápící Syd, který jí nějaký ten čas po rozchodu opět uvidí. Na rozlučkové párty, kde není vítán, v koupelně, kde se hlasitě debatuje, hádá.. a šňupe. Tahle komorní konverzačka nabídne docela slušnou jízdu, která má i své silné momenty, nicméně rádoby sofistikované rozhovory pod vlivem stimulující sračky nebudou pro každého. Jak ale vidno, bude něco pravdy na tom, že si i relativně velké hvězdy nechají pro nějaký ten zajímavější scénář odepsat pár nul ze svých honorářů. Herecké složení mi sedlo, veškeré herecké nekvality Jessicy Biel jsou při pohledu na její vnady zapomenuty, i když je třeba upřímně říct, že se snaží. Každopádně nejvíce potěší Jason Statham, jenž vysype několik scénáristických perel. Takže na debut (Hunter Richards) více než uspokojivý!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No docela příjemný filmeček. Evans je ve filmu prakticky nepřetržitě a hraje překvapivě dost dobře. Stejně jako Statham, který má nezvyklé háro a také pro něj nezvyklou roli. Vypořádal se s tím ale se ctí a je radost se na něho koukat. No a na Jessicu Biel se dobře kouká i normálně, zvláště když i ona předvedla docela příjemný výkon. Celý film plyne docela svižně a dialogy pěkně plynou a jsou dobře napsané. Stopáž to má také krátkou, takže když už si řikáte, že by jste se mohli začít nudit, tak to skončí (bohudíky). Film už totiž ke konce trochu ztrácí tempo a být jenom o trochu delší, tak bych musel své hodnocení snížit. London je velice pohodový filmeček ovšem jenom na jedno zkouknutí, protože po druhé už by to tak zabavit nemuselo. ()

Reklama

Reklama