Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Viac ako podarený klon Tape (Evansova postava doslovne, charakterovo aj výzorovo Hawkovej), ktorý ma presvedčil, že kvalitných konverzačiek nikdy nie je dosť. Statham herecky o triedu vyššie, ako priemerný zbytok (Ewans, Biel). Len škoda toho od polovice jednoznačného ťahu na... "tri slová". Pre mňa veľmi milé prekvapenie a určite pôjde repete. P.S. Áno! Presne takto vyzerajú pseudo-filozofické, či pseudo-sofistikované debaty nakoxovaných hláv. 85% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina, práve húliaci trávu, sa dozvie že jeho bývalá láska, ktorú ešte stále miluje London (Jessica Biel), odchádza z mesta nadobro a usporiadala párty, na ktorú nebol pozvaný. A tak trošku dosť rozčúlený sa zastaví v bare pre nejaký koks od bankového úradníka (Jason Statham), zoberie ho so sebou na tú oslavu, na pár hodín sa zavrú na hajzloch kde vyšňupú poriadne dlhé lajny až sú úplne na sračky, a nastupujú dialógy pod vplyvom drog, ktoré sú v podaní Stathama a jeho prízvuku zábavné. Nečakať nijakú pecku, polovica deja sa odohrá na už spomínaných toaletách, veľkosti priemernej obývačky so zrkadlovou stenou – práca s kamerou musela byť celkom zaujímavá. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

No docela příjemný filmeček. Evans je ve filmu prakticky nepřetržitě a hraje překvapivě dost dobře. Stejně jako Statham, který má nezvyklé háro a také pro něj nezvyklou roli. Vypořádal se s tím ale se ctí a je radost se na něho koukat. No a na Jessicu Biel se dobře kouká i normálně, zvláště když i ona předvedla docela příjemný výkon. Celý film plyne docela svižně a dialogy pěkně plynou a jsou dobře napsané. Stopáž to má také krátkou, takže když už si řikáte, že by jste se mohli začít nudit, tak to skončí (bohudíky). Film už totiž ke konce trochu ztrácí tempo a být jenom o trochu delší, tak bych musel své hodnocení snížit. London je velice pohodový filmeček ovšem jenom na jedno zkouknutí, protože po druhé už by to tak zabavit nemuselo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlépe si člověk popovídá s někým úplně neznámým. Noc plný setsakra kvalitního kokainu v dosti odosobněném balení (i když ani ultramoderní byt se neokouká), v zádech nesnášenlivé ex-přátele a v dotírajících myšlenkách stále ex-přítelkyni, která ne a ne přestat dusit hlavního hrdinu. Tím je hádkami posedlý a své okolí trápící Syd, který jí nějaký ten čas po rozchodu opět uvidí. Na rozlučkové párty, kde není vítán, v koupelně, kde se hlasitě debatuje, hádá.. a šňupe. Tahle komorní konverzačka nabídne docela slušnou jízdu, která má i své silné momenty, nicméně rádoby sofistikované rozhovory pod vlivem stimulující sračky nebudou pro každého. Jak ale vidno, bude něco pravdy na tom, že si i relativně velké hvězdy nechají pro nějaký ten zajímavější scénář odepsat pár nul ze svých honorářů. Herecké složení mi sedlo, veškeré herecké nekvality Jessicy Biel jsou při pohledu na její vnady zapomenuty, i když je třeba upřímně říct, že se snaží. Každopádně nejvíce potěší Jason Statham, jenž vysype několik scénáristických perel. Takže na debut (Hunter Richards) více než uspokojivý!! ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jedná o filmové zpracování divadelní hry, i když to není nikde uvedeno. Soudím tak z vycizelovaných dialogů a z faktu, že se většina příběhu odehrává na WC luxusního bytu. I nezvykle otevřený a krutý pohled na život je mnohem dospělejší než ten, který se běžně servíruje současnému lehce dementnímu filmovému diváku. Jason Statham s příčeskem a perverzním vzezřením hraje loosra, kterému přes jeho odpudivost dokázal vtisknout heroický rozměr. Co na tom sejde, jestli jsou naše trápení banální a odporná, hlavně je nést jako chlap. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)

Reklama

Reklama