Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No docela příjemný filmeček. Evans je ve filmu prakticky nepřetržitě a hraje překvapivě dost dobře. Stejně jako Statham, který má nezvyklé háro a také pro něj nezvyklou roli. Vypořádal se s tím ale se ctí a je radost se na něho koukat. No a na Jessicu Biel se dobře kouká i normálně, zvláště když i ona předvedla docela příjemný výkon. Celý film plyne docela svižně a dialogy pěkně plynou a jsou dobře napsané. Stopáž to má také krátkou, takže když už si řikáte, že by jste se mohli začít nudit, tak to skončí (bohudíky). Film už totiž ke konce trochu ztrácí tempo a být jenom o trochu delší, tak bych musel své hodnocení snížit. London je velice pohodový filmeček ovšem jenom na jedno zkouknutí, protože po druhé už by to tak zabavit nemuselo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina, práve húliaci trávu, sa dozvie že jeho bývalá láska, ktorú ešte stále miluje London (Jessica Biel), odchádza z mesta nadobro a usporiadala párty, na ktorú nebol pozvaný. A tak trošku dosť rozčúlený sa zastaví v bare pre nejaký koks od bankového úradníka (Jason Statham), zoberie ho so sebou na tú oslavu, na pár hodín sa zavrú na hajzloch kde vyšňupú poriadne dlhé lajny až sú úplne na sračky, a nastupujú dialógy pod vplyvom drog, ktoré sú v podaní Stathama a jeho prízvuku zábavné. Nečakať nijakú pecku, polovica deja sa odohrá na už spomínaných toaletách, veľkosti priemernej obývačky so zrkadlovou stenou – práca s kamerou musela byť celkom zaujímavá. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

"London". Jason Statham. Že by britská gansterka? Hm, bohužel ne. Příběh kerej se odehrává kdesi v JůEsEj na jednom mejdanu, kde se na hajzlu sejde Jason a jeden dost nezáživnej chlápek po rozchodu. Mezi x panákama a x gramama koksu se odehrává dost zajímavá konverzace o všem možnym. Ale upřímně, mně to přišlo jako by rejža sežral Wikipedii a pak to nasázel do filmu. Jasonovi se nedá nic vytknout, ale zbytek herců jako by byl ve stínu. Určitě jsem od toho čekal víc. Nebejt Jasonova heroickýho výkonu na konci a rvačky, asi bych nedal ani 3 ušmudlaný hvězdy. Nápad asi dobrej, ale zpracování opět podprůměrný. 3 hvězdy a to jen díky Jasonovi a rvačce. Ani nevim co si vlastně myslet. Snad je...dal bych si lajnu. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

...pre tích, ktorí sa dajú rovnako ako aj ja nachytať názvom filmu...London neznamená Londýn ani dej filmu sa v ňom neodohráva:)...je to film o vzťahoch, kde London ako prototyp ženskej, ktorá sa neuspokojí s tým, čo má a Syde, pre ktorého je verbalizovanie citových pohnútok since fiction riešia samých seba, svoj vzťah, ktorý možno nebol založený na tom, na čom mal byť..bolo komické sledovať prepojenosť a plynulý prechod najklišovitejších cukrových formuliek do intelektuálnych žvástov, ktoré chvíľami mali čo do seba..aj keď sa drvivá väčšina filmu odohrávala v jednej kúpelni, kde si každý chodil po dávku koksu (čo ma nesmierne rozčuľovalo), zapôsobilo na mňa mnoho iných momentov, ktoré prehlušili všetky klišé a priehladné pasáže...koniec koncov v celku vydarené,v mojich očiach nadpriemerný štandard zo skupiny romantických drám a oddychových filmov (3,6/5) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se nehodí do rolí chlápků co mají vlasy a používají mozek. Jeho frenetická reakce na nadhozené téma „mužská potence“ stojí za zapamatování, ale jinak je nevýrazný jako trs trávy na Libyjské státní vlajce, resp. jako celý film. Sledovat afektovaného Newyorčana prokládajícího vzpomínání na jiné afektované Newyorčany šňupáním koksu již dlouho nebylo tak nezáživné. Neříkám (dobře, tak nepíšu, ale neříkat je tak nějak přirozenější), že režie není celkem svižná, čili nenudící, že mě pár dialogů nerozesmálo (třeba ten o „rýžovém“ experimentu), ale celé je to hrozně zbytečné. Celé to snad vzniklo, aby Bielová mohla dokázat, že není herečkou charakterních rolí, tedy, že jí je, ale nakonec dle očekávání ukázala, že není. Podobně jako ona ve své roli bohaté na expresivní výlevy emocí přehrává Ned Bellamy, ten navíc nemá pěkné nohy a prsa a je na plátně delší dobu. Třeba mělo jít o realistický obraz americké „zfetované“ generace, o nastavování zrcadla (miluji tohle slovní spojení) nebo o vztahovou studii, takový upřímnější Woody Allen bez smyslu pro humor. Možná to mělo být všechno, možná nic, tak jako tak, mladistvé skorodelikventy, kteří – maje hlavy plné nějakého svinsta – řeší existenční otázky, prostě nežeru, tedy nejím. 50% Zajímavé komentáře: Faye, numi ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama