Youth in Us, The

USA, 2005, 12 min

Joshua Leonard

Hrají:

Kelli Garner

Spousta lidí začalo považovat upřímný cit za slabost a ve falešný snaze chránit svoje vlastní zájmy, přestali doceňovat a vnímat podstatu lidskosti, jedinečnost života a každýho okamžiku v něm. Tenhle kraťas The Youth in Us je přesně na té samé hranici, co jsou si lidé dneska ještě schopni připustit a co už cynicky a lakonicky považují za kýč. Artově docela poutavé dílko s osobitým fantaskním přesahem a nezvykle otevřeným, hlubokým poselstvím. Bohužel jeho nevýhodou je, že divák musí číst mezi řádky a to už se málokomu chce. Joshua Leonard už nehysterčí ve větrovce hluboko v Blairských lesích a dává nahlédnout do vlastní duše. A možná taky doufá, že až uběhne těchhle 10-12 minut (které by klidně mohly bezeslova sloužit jako post-rockový hudební klip) někteří pochopí, že bez lidskosti člověk doopravdy umírá. Pro mě dostatečně funkční, intenzivní a navíc má ta Kelli Garner obrovský ženský kouzlo. [final rate: 75%](17.11.2010)

Nádherný souzvuk podmanivé hudby, vybízivé kamery a vlny emocí vtěsnaný do desetiminutové stopáže.(16.10.2010)

Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=Ct2wIB4KAk0(6.6.2009)