John Soames je od narození v koma, až do svých třicátých narozenin. Tehdy Johnovi v institutu, kde se něj starají, provedou operaci mozku, po které nabude vědomí. Ovšem vědomí novorozeněte a je potřeba jej tedy vychovat v soběstačného člověka. Zajímavý námět, který nastoluje několik otázek ohledně lidské morálky. Jednou z nich je neustálá přítomnost televizní stanice, která pravděpodobně od institutu získala exklusivní práva na natáčení operace, jež má Johna přivést k vědomí. John po probuzení nějakou dobu žije v jedné velké místnosti, za jednou stěnou je neustále přítomen tv štáb a zaznamenává všechny Johnovi pokroky v myšlení, chování, lidském vývoji. Prakticky reality show o člověku, který si není vědom toho, že by byl natáčen… Další problém představuje způsob výchovy, dva doktoři se přou o to, zda Johnovi dopřát delší „dětství“ nebo pokračovat v jeho výchově rychleji. John v jisté chvíli samozřejmě pro logický vývoj příběhu institut opustí (uteče) a je konfrontován s realitou, se světem, kde je pro něj prakticky vše nové. V některých momentech filmu jsem narazil na několik logických rozporů, zvlášť v samotném závěru, kdy bylo jasné, kdo ze zúčastněných bude drama nejvíce vyhrocovat, a to mi přišlo až příliš nereálné. Část, kdy probíhá výchova Johna, byla dost nudná, jak se bude příběh vyvíjet, je poměrně snadno čitelné, nicméně celkově se jedná o kvalitní film se zajímavým námětem. 7/10(20.12.2008)