Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Seifer 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal a nemám slov. Pro FFF absolutní povinnost. Ostatní se budou v ději určitě ztrácet, ale minimálně vizuální stránka je nepopsatelná. Pro někoho mohou být souboje nepřehledné, vše se odehrává neskutečně rychle, ale přesně takhle mi to sedí. Souboj s Bahamutem je pastva pro oči, nehledě na to, že při pohledu na Bahamuta zaplesá srdce každému fandovi FF. Hudba je kapitola sama pro sebe, Nobuo Ueematsu je jako vždy geniální, One Winged Angel, i když pozměněná, je prostě úžasná. Neberte mě moc vážně, ale v tomto případě nemohu být kritický. Už se těším, až to uvidím znovu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Má právo na hodnocení někdo, kdo nemá ponětí, co to herní série Final Fantasy je? Nebudu tedy hodnotit příběh a' la "nevím, která bije" a zkusím se zaměřit na čistě filmové věci, kvůli kterým přišel film o hvězdičky. Ta první je kupodivu za akci, která se sice tváří značně cool, ale díky střihu se rozpadá na desítky drobných střípků, které podle mě postrádají návaznost a ve svém celku tah a napětí. A ta druhá za jakýsi postromantický klavír, metalový výplach a brumící chorály, které mi jako hudba tentokrát vůbec nesedly (srv. v rámci žánru třeba s "Akirou" nebo "Ghost in the Shell"). Ale těžko říct, být fanda PC série, možná bych i v tom všem našel opodstatnění, takže mé hodnocení berte trochu s rezervou. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Člověk ani nemusí být fanda série Final Fantasy aby ho tento film totálně pohltil svým příběhem, atmosférou, prostředím a opravdu originálními postavami. Říka se, že neznalost neomlouvá, škoda, že jsem neměl možnost hrát sérii FF abych mohl lépe poznat postavy, pokud kupovat konzoli, tak FF je nejpádnější důvod. Film se nese opravdu v bombastickém tempu, hlavně akce, ta je tak OBROVSKÁ, ELEGANTNÍ, DECHBEROUCÍ, sledoval jsem opravdu se zatajeným dechem. To není jediná věc, kterou tento film oplývá. Na řadu přichází zajímavý a strhující děj, který mě nenechal chladným ani na okamžik. Ale to ještě nestačilo, výčet nekončí, jak už to bývá, takové filmy přichází ještě se strhujícím hudebním doprovodem, který hlučně a účelně dotváří atmosféru, Advent Children není vyjímkou. Metalová muzika střídána s jemným hudebním doprovodem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +vizuální orgie, natřískaná hudba, sexy postavy -nepřehlednost v postavách (v jménech), zmatenost děje, titulky/// Absolutní obrazová extáze, doprovázená famózní hudební složkou. Je pravdou že už Esence života byla srozumitelnější, ale proč by opak měl zas tolik vadit. Zvláště když musím usoudit že se jedná o jedno z nejvěrnějších zpracování herní gamesky. To jestli je skutečně věrné musí posoudit pravověrní hráči a fanoušci, ovšem já jsem za každý „herní“ titul velice rád a upřímně ani Uwe z Německa mi nevadí. Přesto zde dostane divák vůbec to nejlepší co se dá zhlédnout. Trošku mi jen vadily některé postavy, těžko se je dalo rozlišit, myšleno jmény. V tomto jsem měl guláš. A rovněž mě moc nepotěšili, že některé souboje vyzněli protahovaně, nebo prostě jsme se nedočkali žádné rychlé smrti. Poslední věc co mi vadí, že některé postavy (hlavně ženské) neměli více prostoru v bojových sekvencích. Jinak už opravdu není nač si stěžovat a pokud skutečně nebudete řešit složitý děj, budete se náramně bavit. Je to prostě pastva pro oči a uši./// Celkem 78%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hru sem nehrál a jediný FF co sem viděl byla esence života a to si už pro změnu nepamatuju, takže začátek byl pro mě fakt složitej a to i přes to, že se film snaží většinu věcí vysvětlit a nějak uvést postavy, nicméně mě to moc nepomohlo a byl jsem mírně zmatenej ze všech těch postav, kterých mimochodem přibývá stejnou rychlostí jako přibývaj minuty filmu a z celýho děje taky, krom toho první polovina je mírně uspávající a hudba se taky moc neukázala v dobrým světle. Jenže druhá půlka je už úplně o něčem jiným, plno skvělých soubojů, hudba jednim slovem vynikající a děj se taky trochu rozjasnil, mimoto všemu tomuhle vévodí fakt dokonalá animace. Druhá půlka je prostě naprosto dechberoucí, škoda že první je celkem nudná a že hlavní hrdina je takovej chlapeček ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu Sephiroth (Toshiyuki Morikawa) probodne Cloudovi Strifovi (Takahiro Sakurai) rameno mečem. Je to odkaz na skoro stejnou, slavnou scénu z počítačové hry. (akisha)
  • Předlohou je sedmý díl veleúspěšné počítačové hry Final Fantasy, který je hráči nejen považován za nejlepší díl celé Final Fantasy série, ale také jako za jednu z nejlepších her, které kdy lidstvo vytvořilo. (Ignus.cz)
  • Ve filmu se objevuje sirotek jménem Denzel, o kterého se starají hlavní hrdinové hry Tifa a Cloud. Ani v jedné části pvodního filmu z roku 2005 však nebylo řečeno, jak se k nim dostal. Když byl film v roce 2009 uveden na Blu-ray, byla k filmu přidány krom nových scén také Denzelova vzpomínka na jeho nalezení a krátký snímek On the Way to a Smile-Episode: Denzel (2009), kde Denzel vzpomíná na svůj předchozí život od smrti rodičů až po jeho nalezení u kostela. (Mayki)

Reklama

Reklama