Tajemství ostrova příšer

• Španělsko

Misterio en la isla de los monstruos

Mystery on Monster Island

(USA)

Monster Island

Dobrodružný / Sci-Fi / Horor / Komedie

Španělsko / USA, 1981, 100 min

• Temný pasažér

Otřesný příběh , otřesné herecké výkony , zejména pak trapný výkon Davida Hattona v roli Artelecta.Chtěl bych vidět kolik do tohoto filmu vložily peněz.Zase jsem si jednou zanadával u televize.(14.8.2006)

• bierce

ACH BOŽE!!!Já se tak těšil.Těšil jsem se na to jak malej kluk, protože miluju filmy honosící se názvy jako ''Smrtící invaze klíšťat z planety Titanus'' atd.Takovýhle filmy v televizi nejsou moc vidět.Navíc můj oblíbenec Peter Cushing a Terence Stamp oba v hlavních rolích, jak tvrdily titulky.Tenhle film měl u mně všechny předpoklady, stát se geniální kravinou...Bohužel - Žádná krev, nuda a to nejhorší: Cushing a Stamp se na plátně objeví sotva na pět minut a místo nich okupuje hlavní roli nějakej kudrnatej nýmand..Příběh je jeden z nejpitomějších, jaký jsem poslední dobou viděl a dal by se shrnout zhruba do jedný věty: Honza se vydá do světa na zkušenou, překoná všechny nástrahy a nakonec získá princeznu.Radši nebudu prozrazovat víc, abych Vás nepřipravil o úžasnou 'pointu'. Ještě jedna věc mě zarazila.V titulcích se uvádí, že jde o adaptaci knihy Julese Verna.Nejsem na Verna zrovna expert, ale nechce se mi věřit, že by Mistr zplodil takovouhle kravinu.Řada jeho knih je sice dost naivní, ale tohle už je moc.Doufejme, že chyba byla na straně ''filmařů''. Film lze doporučit snad jen ortodoxním fandům Mistra Cushinga a vyznavačům špatných filmů.(2.11.2003)

• Joll

Z tohohle filmu si už jen pamatuju, že bylů tenkrát na VHS otřesně nadabován člověkem, který naprosto nevěděl co mluví věty si zhola vymýšlel u dabbingu svačil a jednu chvíli i plakal :D. Čímž film dost znehodnotil, ale i tak to byla kravina Cčkové třídy:)(6.6.2007)