Reklama

Reklama

Modré auto

  • USA Blue Car
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívání není žádná legrace. Pravda, každá zkušenost, i ta negativní, nás formuje, všechna překonaná utrpení, všechny ztráty i ty trapasy nás nakonec posilují. Ale vykládejte to osmnáctileté dívce, jejíž otec odešel od rodiny, přepracovaná matka na ni nakládá víc, než by měla - včetně péče o problémovou mladší sestru... Hrdinka filmu Meg studuje a chodí do práce, trápí se kvůli tátovi a hádá se s mámou. Potřebuje se zbavit přetlaku a balvanu na duši - a v tom jí pomáhá psaní. Zkouší to s poezií, a přes klopotné začátky se jí díky učiteli literatury začíná dařit. Dokonce vyhrává školské kolo a s ním i účast v soutěži na Floridě. Jenže na cestě k dospělosti ji čeká ještě pár trpkých zkušeností. Ale kdo ví, třeba budou její básně o to silnější a krásnější.
Scenáristický a režijní debut herečky Karen Moncrieffové měl premiéru na festivalu nezávislých filmů Sundance v roce 2002. Ve stejném roce byla představitelka Meg, Agnes Brucknerová, označena za "hvězdu zítřka" - pravda je, že talentovaná herečka se na televizní obrazovce i na velkém plátně pohybuje už od svých 11 let... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

caroleen 

všechny recenze uživatele

Modré auto je moc krásný a citlivý film, který není natočený ve velkolepém stylu, ale svou prostostí nám dává pocit naprosté věrohodnosti. Je to jeden z mála filmů, na který jsem se musela dokoukat až dokonce i když už pozdě v noci. Film vypadá obyčejně, ale přece jenom ty příběhy jsou člověku nějaké povědomé. Že by něco podobného sám zažil? Možná. A právě to člověka k Modrému autu tak přitahuje. Pojďme se jednou odpoutat od sci-fi a ponořme se plně do reality... ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Takovejhle příběh už jsem viděl několikrát a líp podanej. Není tu jedinej nápad, jediná změna proti zaběhlým zvyklostem. Hlavní hrdinka projde celým filmem s výrazem, jako by ji trhali nehty na nohou kleštěma a ty tragédie, co se jí stanou, teda vlastně projdou bez povšimnutí, protože na její tváři reakci nemůžete najít. Modrý auto projelo kolem mě a ani stopy nezanechalo. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

citlivé drama dospívající dívky, která neví kam patří, nefungující rodina, problémy v rodině, ale kde je tahle pomyslná čára mezi rodinou a přátelství? nebo snad unikání mezi básněmi, aby člověk nevnímal tvrdou realitu? i to je možné, ale je tohle skutečný svět? unikání do něčeho, kde je jen fantazie, ale realita je hodně tvrdá? A kde je další pomyslná čára mezi snad přátelství mezi učitelem a studentkou? tohle je moc tenká linie, která se dá lehce překročit, aniž by si mladá dívka tuhle čáru uvědomila, v tomto filmu nejde o moralizování, jestli tohle je správné a nebo není, ale spíše unikání mezi smutkem a tvrdostí života, ale tahle mladá dívka v tomto filmu, sama určila, co je prioritou, kam směřuje další pomyslná čára uvažování mladého člověka, jeho radosti smutku, naděje, nebo prospěchářství lidí kolem ní? tohle si musí každý ujasnit sám, jak kdo bude tehle film vmímat, realita vnímání u různých uživatelů bude určitě jiná, někdo bude napjatý, někdo emocionálně dojatý, ale vše záleží na každém z nás, kdo tento filmu se rozhodne sledovat. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama