Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (488)

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce bez údernosti originality jednotky a úvodnej scény z dvojky, ale zato s najšťavnatejšími a najštipľavejšími, až splatterovými scénkami jednotlivých mordov. A aj chémia medzi sympatickým a dobre hrajúcim duom hercov je prekvapivo funkčná. V rámci teen hororu a tretieho dielu série spokojnosť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otec jedničky se vrátil a natočil její klon...laciněji vypadající (spouštěcí scéna je beznadějně televizní), překombinovaný do debility, a navíc s horšími hereckými výkony než nabídli starší sourozenci. A to je Mary Elizabeth Winstead moc hezky mňoukající kočička, a jak ukazuje v Bobbym, hrát vcelku umí. Tady ale nemá co, stejně jako ostatní...takže zůstává už jenom gore, který je naštěstí pořád celkem fajn. I když....solárko mi přišlo už moc blbé, a ačkoliv třeba nehoda s motorem je ROFL jak má vypadat, zase to šlo do kytek v posilovně. Ale ono je to vlastně jedno, protože aby to vyvážilo všechna negativa, to by se musely dít hodně onačejší trikové orgie. 40% a narozdíl od dvojky, která mě pobavila, už se znovu dívat nebudu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Systematická likvidace tupých teenagerů potřetí, tentokrát již bez jakékoliv snahy o příběhovou originalitu. Kdy v téhle sérii konečně někoho napadne začít si zahrávat se životem, věříc, že stejně nemůže zhynout, neboť není v pořadí? Scén úmrtí zde najdete cca pět, jsou brutální, jsou morbidně vtipné a svou (ne)pravděpodobností odrazují od vykovávání určitých činností (ležení v solárku, posilování ve fitku). Pět saďáren za hodinu a půl drahocenného času… nic moc nabídka, co říkáte? 40% Zajímavé komentáře: Visáč, wipeout, Andreiko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování je nejhorší, já vím, ale mě bylo prostě jasné, co uvidím a navíc mě opravdu bavilo sledovat a kombinovat to, kdo umře teď, jakým způsobem a kdy se leknu ;-) A jako chuťovka doma na DVD to spolnilo svůj účel. 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naprosto identická kopie prvního dílu, která nepřináší vůbec nic nového. Wong je absolutní dřevo, který nemá talentu ani co by se za nehet vešlo. Zatímco všechna úmrtí ve druhém díle byla díky režiséru Ellisovi skvostnou vizuální žranicí, ve Wongově podání je smrt bohapustou rutinou, která diváka z křesla rozhodně nenakopne, což za předpokladu, že děj je absolutně okleštěn o jakoukoliv vedlejší linii (v prvním díle agenti FBI, ve druhém zajímavý nápad na celkové přelstění smrti), je Final Destination 3 uboze podprůměrný „dead teen movie“, kterého je škoda i pro čtrnáctileté děcka zkoušející nějaký ten „cool horor“. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $54,098,051Tržby Celosvetovo $113,270,608Tržby za predaj DVD v USA $18,198,543 //počet predaných kusov 1,291,994/videl v kine: 55%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Očekávaný kousek, který má nakonec chuť předmraženého hamburgeru. Už po deseti minutách děje víte jak bude chutnat a nic vás nepřekvapí. Wong si zkrátka nelámal hlavu a pod dojmem, že všechno podstatné divákům řekly první dva díly, si jenom odmáknul tradiční dějovou kostru. Úmrtí jsou fajn, dodatečně přetočené intro je dokonce super, ale filmu pak začne příliš rychle ubývat kyslík a ke konci je svou prostoduchostí skoro až nesnesitelný. Na videu by mu bylo líp. (5/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné, příjemné a do třetice opět příjemné. Vypůjčení solária z Démonů dvojek působí příjemně. Oproti prvním dvěma dílům méně tradiční místo hlavní havárie, ale možná o to zajímavější. Každý nadává na neustálá pokračování horrorvých sérií, ale já se rád podívám na všechny nezvratné osudy a jestli vznikne čtvrtý nebo pátý díl, se stejnou myšlenkou, ale zase jinými úmrtími, budu rád a křičet na špínu hollywoodu rozhodně nebudu. James Wong už nerežíruje tak zručně jako v prvním díle, ale je to pravděpodobně způsobeno i herci, scénářem a rozpočtem. Přestože jde o třetí díl, rozpočet nebyl nijak vysoký (32 milionu, cože je asi o 9 milionů více než v případě prvního dílu) a určitě se vyplatil. Cesta zvyšování rozpočtů není cestou do budoucnosti, ale do minulosti(ať žije Kleopatra, třeba se brzo objeví někdo podobný kdo způsobí konečně lobotomii majitelům studií). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glen Morgan, James Wong .. Do you believe in fortunes? Na to, že se jedná už o „trojku“ je Final Destination pořád stejně dobré jako předcházející díly, tentokrát ale ničím výjimečné (když pominu výměnu na pohled příjemné Ali Larter za ještě příjemnější Mary Elizabeth Winstead) a na to zbytečně dojíždí. Pro mluví mimo už zmíněné Mary i její herecký partner, svižná režie - střídmá stopáž a slušná zábavnost. Bohužel nezvratně stejné příběhové schéma, propracované ale mírně protahované úmrtí a pár slabších chvilek v prokecávání se mezi nimi mluví proti nějakému vyššímu hodnocení. Zcela scestný je pak výkřik od Longhorna, který nejspíše v záchvatu radosti, že viděl zahraniční novinku mezi prvními, se neovládl a vypustil, co vypustil :o)) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když vaříte z vody, která již byla převařená nadvakrát. Tedy tristně, zbytečně a bez jakéhokoli efektu či dokonce užitku. Je to totiž k nepoznání od převaření prvního i druhého, jenom té vody se při každém převařovacím procesu vypařuje stále více a více. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. Prototyp nastavované kaše, která nemůže už nic nabídnout. Hrajou tam samí blbí herci a scénář je neuvěřitelně exkrementální. Jediná dobrá scéna je ta v solárku, jinak se smrti ani zbla nepřibližují režijně vymazlené dvojce. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Minimální riziko spoilerů. What a crap! Když Gilmorovic děvčata valnou část jednoho celého dílu věnovali uštěpačným narážkám na (ne)kvalitu Final Destination 3, říkal jsem si, že je to trošku zbytečné. Ale ono nebylo. Když si uvědomím, že kvůli téhle hrůze jsem jen na chvíli zapochyboval o Lorelai a Rory... Mhmm... Zatímco u prvních dvou dílů jsem se (ne)skutečně bavil, prokousávat se tímhle bylo docela utrpení. Mdlí herci (opravdu mě šokuje, kolik z vás je tu chválí...), od sebe těžko rozlišitelní nejen vzhledově, ale taky povahou ztvárněných postav jakoby krásně signalizovali úroveň celého filmu. Mdlé, nemastné, neslané. Zatímco v předchozích dílech byla smrt rafinovaná a nečekaná, tady ji asi opustily múzy, protože takhle nudné, nepřehledné a překombinované smrti jsem tedy ještě neviděl. Od krutého odpadu Final Destination 3 dělí jen dvě hodně slušné sekvence - úvodní předtucha o horské dráze, a závěrečná předtucha z metra. Ty dohromady hodí jednu hvězdu, lehce přes polovičku té druhé pak dodá Mary Elizabeth Winstead... Opravdu od tohoto filmu nic nečekejte, nebo budete zklamáni jako já... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Věříte na osud? Můžete utíkat, ale neschováte se...... . V podstatě stále to samé, teď vylepšené podsunutím jakési možnosti ovlivnit děj filmu, což se zdá být zajímavé. Smrt vymýšlí stále promyšlenější nástrahy a vy víte, že umřít se musí. Žádné překvapení se nekoná. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shirley Walker: 1. Tribal Dance 2. Blitzkreig Bop 3. Queen of Apology 4. Love Rollercoaster 5. Hundred Grand 6. Turn Around, Look At Me 7. Killing Time 8. ACF 9. Turn Around, Look At Me 10.Love Train ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také zlé, ako SAW 2 (3, 4, 8...), ale proste sme to už dvakrát videli a teraz to vidíme tretí raz. Bohužiaľ, hoci „veľkolepý návrat ku koreňom série“ sľuboval na pľac sa (po prestávke s dvojkou) vracajúci pár Wong/Morgan, snímke prekvapivo chýba práve zlovestná atmosféra ich mrazivej a skvelej jednotky. V podstate jediné, čo je nové, je fyzická neprítomnosť Tonyho Todda (iba nadaboval cirkusovú atrakciu, fakt) a dráha namiesto lietadla/automobilov. Prekvapivo pribudla tiež nuda (blbé reči a otravné herecké výkony). Už dvojka ma extra nebavila a toto je ešte slabšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I treti dil si udrzuje nasazenou latku predchozich dilu, pribehove je to zase to samy, herci tu jsou mozna drobet slabsi nez v minulejch dilech, ale porad to je kurevska zabava. Prvni polovina je sice takova lehce roztahana a ta vata mezi jednotlivejma umrtima neni moc zabavna, ale s pribejvajicima minutama se film paradne rozjede a ja se zas skvele bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Třetí díl vyvražďovací série, kde v roli vraha vystupuje sama Smrt. Tenhle díl se neobtěžuje přijít s něčím novým, ta fatální hromadná nehoda je tentokrát jízda na stylové horské dráze Devil's Flight. Díky předtuše hlavní hrdinky půlka lidí přežije, jenže ti jsou teď tím pádem na seznamu.... Je to průměr. Solidní zábava, ale místy (teda, ono vlastně i tak celkově) stupidní a hlavně už dost ohraná. Dá vše, co hlavně se obecně od slasheru očekává, tedy pěkný vraždy/smrti (blbky v solárku, nastřelovačka), zajímavýho vraha (tady pochopitelně neuvidíte nic víc než lehký větřík, ale to že vraždí Smrt je prostě uspokojivý), a kozy (opět blbky v solárku). Takže zábava ujde, FD3 ale ničím nevyčnívá a první dva díly na mě svého času zapůsobily víc. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pokud položím na stůl dobrý scénář prvního dílu a na to položím pásku dějově drsnější dvojky, tak v trojce můžu tyhle faktory doplnit efektem a napínavostí, která trojka obsahovala a vyjde mi hororová teens série desetiletí. A to není málo. ()

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama