Reklama

Reklama

Iluzionista, který si dal umělecké jméno Eisenheim se narodil jako syn truhláře. V dětství se potkal s kouzelníkem, který ho naučil pár triků a ovlivnil tím jeho celý život. Jako mladý chlapec se seznámil s vévodkyní Sophií a zamilovali se do sebe. Vzhledem k rozdílnému původu obou mladých lidí, nebylo jejich lásce přáno a Eisenheim utekl z domova, aby si zachránil život. Asi po patnácti letech, kdy se živil jako velmi úspěšný iluzionista se vrací z cest po světě do Vídně. O jeho představení je velký zájem a jednoho večera se dostaví i korunní princ Leopold se svou snoubenkou Sophie von Teschen. Sophie se přihlásí jako dobrovolnice a vystoupí na pódium k Eisenheimovi. Později se dozvídá, že princ Leopold se ke svým přítelkyním nechová zrovna džentlmensky a je říká se, že jednu z nich dokonce zabil. Nicméně představení prince natolik zaujalo, že pozval Eisenheima, aby vystoupil na jeho soukromém večírku. Eisenheimovi se nelíbí princovo chování a tak ho veřejně poníží. Samozřejmě tak chytrým způsobem, že to není přímo napadnutelné. Princ se přesto urazí a podnikne vše pro to, aby Eisenheimovi byla další představení ve Vídni zakázána. Sophie a Eisenheim se setkají a Eisenheim ji žádá, aby s ním odešla. To se Sophie z obavy před Leopoldovou pomstou bojí udělat a prozradí, že Leopold plánuje puč proti svému otci císaři Franzi Josefovi I. Přestože má obavy, rozhodne se Sophie ukončit vztah s Leopoldem. Princ není zvyklý na odpor a hrozně reaguje velmi nepřiměřeně. Po pár dnech je vévodkyně nalezena mrtvá. Je očividné, že se jedná o vraždu. Princ je v podezření, ale chybí důkazy a navíc se k vraždě přizná jiný muž. Eisenheim je ze smrti Sophie zoufalý. Kupuje divadlo a zde vyvolá duchy zemřelých a také ducha Sophie. Na jedno z představení dorazí v přestrojení i Leopold a Sophiin duch řekne, že její vrah je mezi diváky a přitom ve vězení je muž, který se k její vraždě přiznal. Představení Leopolda velmi rozruší a tlačí na policejního inspektora Uhla, aby Eisenheima zatkl za podvod, ale Eisenheim se z obvinění dostane protože  se veřejně přizná k tomu, že se jednalo pouze o iluzi, nešlo o skutečné duše zemřelých. Je propuštěn, ale Uhl ho varuje, pokud bude s tímto představením pokračovat, vězení už neujde. Eisenheim však znovu vyvolá ducha Sophie a pak k úžasu všech přítomných zmizí. Jako by se rozplynul... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (908)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Tak mdlé, bez chuti, bez výrazu, bez obsahu, že by si člověk myslel, že se jedná o životopisný snímek. A dát si do scénáře iluzionistu z raně 20.století, jehož triky nelze realizovat jinak než počítačem, to si snad někdo dělá komično. PS: tento film se honosí pochybnou ctí, že se v něm nachází nejhorší milostná scéna, jakou jsem viděla za dlouhá léta (nejasné obrázky z hádanek „koukáte na ženský zadek nebo kýbl brambor?“ sestříhané do desetivteřinového lascivního videoklipu). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, když nazvete film Iluzionista a samotný čáryfuk tam dělá tři kousky dokola. vlastně jnom jeden kousek dokola. Herecky slušné, i když Jessica Biel tam prostě nepasuje a ani pasovat nemůže. Ale nejvíc mě dostává, když se trikového filmu chopí česká firma, která dělá triky pro Z pekla štěstí. Už po téhle informaci jsem tušil, že to bude průšvih. Ale co se triků týče, tak to bych i překousl díky tomu, že si řeknu fajn, tak to chtělí stylizovat, ale co ten děj proboha. Obzvlášť vysvětlovací pasáže nedávají smysl a myslícímu diváku to pak nedává smysl, jelikož by vše musela být ohromná náhoda (přinejmenším). ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od tohohle snímku neočekávala, ničím mě taky kdovíjak neokouzlil. Zápletka vcelku neoriginální (typická růžová knihovna: chudý ON a bohatá ONA, zamilovaní, čelí nepřízni osudu a zlému bohatému šlechtici), postavy chabě propracované, dialogy místy dosti pitomé a snad i proto působily herecké kreace toporně. Nortonovy magické výkony byly děsivě přitažené za vlasy, což poněkud celý příběh shazovalo do říše pohádek. Závěrečná Giamattiho dedukce pak byla skutečně vrcholem trapnosti, podobné překombinované pointy filmům převážně škodí. Možná jsem zaujatá, kouzelnické řemeslo mě příliš nefascinuje, každopádně spíše než tenhle romantický slaďák bych ke shlédnutí doporučila "Dokonalý trik", tématicky příbuzný, ovšem po všech stránkách vymakanější. "Iluzionista" je pouhý průměr. 55% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímaný a neobyčejně hezky hudebně podmalovaný mysteriózní snímek, který byl natáčený v jižních Čechách a jako námět si vybral fiktivní spekulativní historku ze starého rakousko-uherského mocnářství. Díky kameře, předvedeným trikům a zmíněné hudbě velmi dobře zkonzumovatelný snímek, na kterém mi nesedlo snad jen obsazení Jessicy Biel v hlavní ženské roli. Jde o standardní hollywoodskou záležitost, která má několik příjemných scénáristických zvratů. Celkový dojem: 80 %. Film o lásce a především o kouzlení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě překvapivě mnohem záživnější než Dokonalý Trik. Edvard Norton si krade celý film pro sebe, je inteligentní,charismatický, bystrý a velmi talentovaný iluzionista. Období v jež se film odehrává mi velmi sedlo, romantika je trefná a neotravující a celkový průběh děje je velmi svižný a nenudící, za mě tedy spokojenost, ani nevím proč jsem film tak dlouho odkládal. Velmi dobré. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (31)

  • Starobyle působících barev filmu režisér dosáhl zastaralou technologií autochrom, která se přestala používat okolo roku 1930. (formelin)
  • Když se inspektor Uhl (Paul Giamatti) ptá prince Leopolda (Rufus Sewell), co viděl dělat Eisenheima (Edward Norton) a Sophii (Jessica Biel), ten odpoví: „Smilnit.“ Ve skutečnosti však herec podle scénáře řekl mnohem vulgárnější slovo, ale aby mohl být film přístupný už od 13 let, musela být jeho věta předabovaná a zjemněná. (imro)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama