Reklama

Reklama

VOD (1)

Iluzionista, který si dal umělecké jméno Eisenheim se narodil jako syn truhláře. V dětství se potkal s kouzelníkem, který ho naučil pár triků a ovlivnil tím jeho celý život. Jako mladý chlapec se seznámil s vévodkyní Sophií a zamilovali se do sebe. Vzhledem k rozdílnému původu obou mladých lidí, nebylo jejich lásce přáno a Eisenheim utekl z domova, aby si zachránil život. Asi po patnácti letech, kdy se živil jako velmi úspěšný iluzionista se vrací z cest po světě do Vídně. O jeho představení je velký zájem a jednoho večera se dostaví i korunní princ Leopold se svou snoubenkou Sophie von Teschen. Sophie se přihlásí jako dobrovolnice a vystoupí na pódium k Eisenheimovi. Později se dozvídá, že princ Leopold se ke svým přítelkyním nechová zrovna džentlmensky a je říká se, že jednu z nich dokonce zabil. Nicméně představení prince natolik zaujalo, že pozval Eisenheima, aby vystoupil na jeho soukromém večírku. Eisenheimovi se nelíbí princovo chování a tak ho veřejně poníží. Samozřejmě tak chytrým způsobem, že to není přímo napadnutelné. Princ se přesto urazí a podnikne vše pro to, aby Eisenheimovi byla další představení ve Vídni zakázána. Sophie a Eisenheim se setkají a Eisenheim ji žádá, aby s ním odešla. To se Sophie z obavy před Leopoldovou pomstou bojí udělat a prozradí, že Leopold plánuje puč proti svému otci císaři Franzi Josefovi I. Přestože má obavy, rozhodne se Sophie ukončit vztah s Leopoldem. Princ není zvyklý na odpor a hrozně reaguje velmi nepřiměřeně. Po pár dnech je vévodkyně nalezena mrtvá. Je očividné, že se jedná o vraždu. Princ je v podezření, ale chybí důkazy a navíc se k vraždě přizná jiný muž. Eisenheim je ze smrti Sophie zoufalý. Kupuje divadlo a zde vyvolá duchy zemřelých a také ducha Sophie. Na jedno z představení dorazí v přestrojení i Leopold a Sophiin duch řekne, že její vrah je mezi diváky a přitom ve vězení je muž, který se k její vraždě přiznal. Představení Leopolda velmi rozruší a tlačí na policejního inspektora Uhla, aby Eisenheima zatkl za podvod, ale Eisenheim se z obvinění dostane protože  se veřejně přizná k tomu, že se jednalo pouze o iluzi, nešlo o skutečné duše zemřelých. Je propuštěn, ale Uhl ho varuje, pokud bude s tímto představením pokračovat, vězení už neujde. Eisenheim však znovu vyvolá ducha Sophie a pak k úžasu všech přítomných zmizí. Jako by se rozplynul... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (907)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc zaujalo obsazení - nevýrazný Edward Norton, spolehlivý Paul Giamatti a Jessica Biel, strašně podobná Scarlett Johansson, která hraje v "konkurenčním" snímku Dokonalý trik. Nejvíc tenhle "čaroděj" zaujme v tom, že se točil u nás. Není nijak zvlášť dobře natočený, chvílemi je i nudný, ale je natočený "správně" do té míry, že si napoprvé vůbec neuvědomíte, jak je pointa a vlastně celá ta aura kolem toho všeho nesmírně děravá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byl na vánoční besídce. Když uváděla moderátorka kouzelníka Evžena hrozně jsem se těšil. Bohužel Evžen zapomněl, že sál je mírně do kulata a já seděl v první řadě na kraji, takže když přivezl velkou truhlu a do ní zandal spoře oděnou slečnu a začal s velkými gesty truhlu propichovat noži, já koukal na nohy té slečny, která ležela za truhlou. Evžen mně tehdy vzal iluze a víru, že existují kouzla a magie. O mnoho let později jsem si půjčil film s názvem Iluzionista . Kouzlo filmu na mně začalo působit velmi brzo. Nejen, že mě tento film vrátil víru v kouzla a iluze kterou mě Evžen vzal, ale ještě mně přesvědčil, že nejmagičtější město na světě je Praha a největší kouzlo je láska. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Éda Nortnů ( mj. můj druhý nejoblíbenější herec ) má podle mě neskutečný charisma, jenž obohatí každý film, ve kterém se ukáže a tento není vyjímkou. Jako iluzionista působil opravdu skvěle. Poutavý příběh, slušné triky a perfektní Paul Giamatti - tenhle chlápek je zas o krůček blíž mé TOPce 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná iluze s vynikajícím Edwardem Nortonem a Paulem Giamattim. Poutavý a zajímavý děj s nadprůměrným, leč lehce zmatečným rozuzlením posunuje tento snímek mezi 4 hvězdičkové filmy. Žánrově podobné filmu Dokonalý trik, přičemž Iluzionista se mi líbil o něco více. Chybička: V jedné z posledních scén, když si Paul Giamatti (inspektor Uhl) na nádraží vybavuje, jak to vše bylo se "zabitím", resp. "vraždou" Sofie, je možno vidět elektrické troleje. Film se odehrává na přelomu 19. a 20. století, takže elektrifikovaná železnice ještě nebyla. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, když nazvete film Iluzionista a samotný čáryfuk tam dělá tři kousky dokola. vlastně jnom jeden kousek dokola. Herecky slušné, i když Jessica Biel tam prostě nepasuje a ani pasovat nemůže. Ale nejvíc mě dostává, když se trikového filmu chopí česká firma, která dělá triky pro Z pekla štěstí. Už po téhle informaci jsem tušil, že to bude průšvih. Ale co se triků týče, tak to bych i překousl díky tomu, že si řeknu fajn, tak to chtělí stylizovat, ale co ten děj proboha. Obzvlášť vysvětlovací pasáže nedávají smysl a myslícímu diváku to pak nedává smysl, jelikož by vše musela být ohromná náhoda (přinejmenším). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (31)

  • Natáčanie filmu trvalo 46 dní. (Astonko)
  • 17milionový snímek vydělal v USA po prvních třech dnech (18.-20. 8. 2006) 927 956 dolarů v padesáti kinech. Po expanzi se obrat nezávislého distributora Yari Film Group zastavil na 39,9 milionu. Celosvětové tržby pak došplhaly na 87,9 mil. (imro)
  • Původní povídka Stevena Millhausera má jen dvacet stran a na korunního prince ani půvabnou Sofii byste v ní nenarazili. (Pumiiix)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama