Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V noci na policejní stanici přiběhne mladá dívka Patricia od krve a zmateně vypráví o tom, že ji cestou z večírku někdo napadl. Případu se ujímá inspektor Carella, který zkoumá alibi všech známých sexuálních deviantů, brzy ale přijde na to, že hledat musí spíše v rodině. Patricia sama nakonec odhalí, že násilníkem by mohl být její bratr Patrick, Carella o tom ale není přesvědčen a vzápětí vystupují najevo další tajemství rodiny...
Stejně jako v řadě jiných případů se i u tohoto filmu režisér Claude Chabrol spolehnul na literární předlohu a sáhnul po novele Blood Relatives (u nás vyšlo jako Příbuzenská krev) od slavného autora krimi žánru Ed McBaina. Přestože i tímto filmem sledoval Chabrol svou dlouholetou tvůrčí linii natáčení psychologických thrillerů s kriminálními prvky, jeho režisérský rukopis je zde jen stěží rozpoznatelný, protože se výjimečně soustředil na téměř dokumentární popis práce kriminalistů včetně otevřeného pohledu na léčbu sexuálních úchylek. Film vznikl ve francouzsko-kanadské koprodukci a celý byl natočen v Montréalu. Ve Francii měl premiéru 1. února 1978. (argenson)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocne podceneny film, svoje najlepsie snimky natocil Claude Chabrol v 60. a 70. rokoch. Dal bych aj maximum, len sa mi nepacilo, ze ten utok na mladu dievku bol od jej brata .. scenaristicky je to na mna hodne slabe ....chcelo to trochu atmosfery, najlepsie pekne pomaly  hustnucej atmosfery a mysteriozna. Ten inspektor sa tiez velmi nepredviedol, takze ostanem na slusnych 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Donald Sutherland v mysteriózne ladenej kriminálke, v ktorej však chýbajú lepšie trilerové prvky. Príbeh tak tvorí iba pomalé vyšetrovanie, ktoré vedie k odkrývajúcim klamstvám a k nečakanému vrahovi. Záver je čiastočne predvídateľný, ale na dobu vzniku šokujúci. Škoda, že takmer všetko rozuzlenie tvoria retrospektívy pri čítaní denníka obete. Spracovanie trochu pripomína televízny počit, na druhej strane potešili fungujúca atmosféra a obsadenie takých hviezd ako Sutherland, Hemmings či Pleasence, byť v menších roliach. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Tentokrát předloha podle Ed McBaina natočená především pro anglicky mluvící země. Mysteriózní detektivka s D.Sutherlandem v hl.roli. (50%) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama