Vraždy s růžencem

Mysteriózní / Thriller

USA, 1987, 105 min

Fred Walton

• Pohrobek

Film z církevního prostředí o knězi (Donald Sutherland), jenž po jedné zpovědi rozpozná nebezpečného vraha a upadne do konfliktu mezi svým úřadem a lidskou odpovědností. Snaha o rozbití obvyklých klišé vyznívá celkem do ztracena.(14.7.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,730,337Tržby Celosvetovo $-(18.2.2010)

Takové prostředí - katolické církve - je přímo stvořené pro vraždu. A dojde hned k několika najednou. Kdo stojí za sérií vražd služebníků a služebnic církve? To se dozvíte v podstatě v polovině filmu. Nadějný námět přináší za sebou brzy mírné zklamání z děje.(6.3.2008)

• drankeryth

Panbickarsky thriller, kde dostavaju na hubu prisluhovaci Krista. Tak im treba, aj tak ich nemam rad:) Film sa dal prehltnut, ale ze by to bolo nieco vynimocne, to sa zas neda povedat. Pribeh je klasicky, vrah zabija kazdeho, kto je v sluzbach bezmenneho boha. Na konci filmu som sa tiez presvedcil, ze ani vrah mi nebol po chuti, pretoze zneuzival svoju vlastnu dceru na svoje sexualne potreby, ako sam povedal. Napinavych scen vo filme nebolo prilis moc, ale skor oplyval neatraktivnymi scenami, ktore ma ani moc nebavili sledovat. Co sa tyka vrazd, tak nevyzerali zas tak zle, len skoda, ze sa nezamerali na detailnejsie sceny, ako to urobil vrah. Takto len ukazali mrtve telo, alebo strelba z pistole mi pripadala chudacka:) Skor z toho mohli urobit nejaky slasher horror, ktory by ma viac potesil, ako toto prevedenie filmu do nudneho thrilleru bez dostatocnej chute napatia:))))(9.9.2011)