Reklama

Reklama

Sekáč

  • Česko Sklizeň (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedné noci dvacet let po válce za chorvatskou nezávislost dojde Mirjaně, kadeřnici z Osijeku, uprostřed polí benzín. Na cestě pro pomoc potká Iva, který pracuje zásadně v noci. Sveze jí ve svém traktoru k benzínové pumpě. Tady se od prodavače Josipa dozví, že był Ivo za znásilnění ve vězení Mirjana přesto odmítne pumpařovu nabídku, že ji za chvíli může k autu dovézt. Nasedá zpět do Ivova traktoru a odjíždí s ním do noci. Josipovi řekne, že se zanedlouho vrátí. Když se tak nestane, Josip propadne panice a oznámí to policii. Po skončení směny na benzínce odchází na oslavu svého bratra. Pořád ale myslí na to, proč se žena nevrátila. (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Camac 

všechny recenze uživatele

Výborné drama jedné noci z krajiny, kde stále zůstává trauma válek z 90. let. Natočeno klidně, nevzrušivě, přesto znepokojivě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé seznámení s chorvatsko-slovinskou kinematografií současnosti, kdy se v jednom místě jedné noci řeší to, že zmizela jedna žena. Má ji na svědomí propuštěný násilník? Anebo je všechno trochu jinak. Film není zbytečně hrocen, je podán realisticky, až skoro chladně, což mu dává zajímavou atmosféru. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama