Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětství, které v Kalifornii prožila patnáctiletá Vanessa Lutz připomínalo peklo. Její nevlastní otec Larry obchoduje s drogami, matka Ramona je narkomanka a prostitutka, která už několik let předstírá, že nevidí, jak muž Vanessu pohlavně zneužívá. Když se nakonec otčím dostane za její zneužívaní a drogy za mříže a matka je zatčena za prostituci, usoudí sotva gramotná Vanessa, že se nechce dostat do žádné pěstounské rodiny a raději se rozhodne najít svou babičku, kterou v životě neviděla a začít u ní nový život. Ukradne auto sociální pracovnici, která měla na starost její rodinu a uteče z domu. Cestou se však auto porouchá a tak Vanessa pokračuje v cestě s mladým, příjemným a na první pohled slušným Bobem Wolvertonem, který pracuje jako právní poradce ve škole pro problémové chlapce. Bob si pomalu získává Vanessinu důvěru a nakonec ji přesvědčí, aby mu vyprávěla o tom, jak ji nevlastní otec pohlavně zneužíval. Jenže zanedlouho si šokovaná Vanessa uvědomí, že to, co vypráví, Boba vzrušuje. Vzápětí se ukáže, že muž je psychopatickým "vrahem z I-5", o němž se mluví ve zprávách. Muž, který zabíjí a znásilňuje ženy na dálnici I-5. A teď si jako další oběť vybral Vanessu. Dívka se pokusí z jeho auta uniknout, ale zjistí, že muž odstranil vnitřní kliku dveří. Podaří se jí zmocnit pistole a zasáhnout ho několika výstřely. Jako zázrakem však vrah přežije, Vanessa je zatčena a policie ji obviní z pokusu o vraždu. Americký film, který je zdařilou směsí road movie a vězeňského dramatu, vznikl v roce 1996 a původně byl určen pro televizní obrazovky, Velmi kladné recenze a příznivé přijetí nakonec vedly k rozhodnutí uvést film v kinech. Podle vlastního scénáře ho natočil jako svůj režijní debut scenárista Matthew Bright. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Gary 

všechny recenze uživatele

JAk to vzít.Dalo by se to vzít jako úplná blbost - s kulkou v hlavě se do nemocnice moc lehko nechodí.Potom na konci přejde kolem policie ten postřelený dědula a oni ho tam nechají ani nezavolají záchranku. Ale já to beru jako ten lehce geniální nápad filmu.Tohle se zkrátka moc často nevidí.Kiefer Sutherland je k posledku opravdu komický (ám si ajíčka a alát),ale není špatný -spíš naopak.No, jsem zvědavý na nový film režiséra Brighta Tiptoes. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Film, který v první polovině vypadá jako dobře okopírovaná "Tarantinovka" a ve druhé polovině si hraje na nějakou satiru či co! Satiru na "Nazgoolku"? První polovina šlape jak má. Ve druhé to dostalo parádní smyk a já jsem znechucen. Dělat ze sebe blba nenechám. Tak náhlý zvrat prostě neberu. Nebýt opravdu velmi dobrého hereckého výkonu Reese Witherspoon, jdu o jednu hvězdu níže. Teď už vím, že není jen vypatlaná "pravá blondýnka". ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný proč Reese Whiterspoon byla tak skvělou volbou pro Cruel Intentions a že je výbornou a poměrně univerzální herečkou s roztomilým kukučem (co se ale v posledních letech zakopala romantickými filmy) a tady v téhle ujeté krimi road movie (asi i) komedii hodně zúročilo, protože tu hraje nadlidsky čímž tenhle film posouvá o příčku výše. Kiefer Sutherland hraje několikátou variaci na tichýho slizkýho úchyla a řekněme si na rovinu, že tohle mu jde stejně dobře jako běhat po USA s pistolí a lovit teroristy. Hodně černý humor a absurdita mi tady sednula a podle mne se takových filmů točí hodně málo. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Babičko, proč máš tak velké zuby? Brutální Lolita sice ještě není plnoletá, ale už pořádně životem otřískaná a každou ránu vrací. I přes všechnu brutalitu a ošklivost jejího příběhu je působí sympaticky a zvláštním způsobem křehce – jak jen to s nabitým kvérem a krví zbrocenou tvářičkou jde. Perverzák Bob je nechutný až do morku kostí a posledního filmového políčka a vlastně všechny postavy jsou dost nechutné. Jediný, kdo prokáže špetku charakteru je nakonec polda, kterému Vanessa při prvním setkání namele jeho afroamerickou hubu. Po závěrečných titulcích jsem cítila takovou pachuť, že jsem horečně začala shánět nějakou limonádu (nejlépe americkou), která by mi spravila chuť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stredoškoláčka Vanessa Julia Lutzová má ťažký život. Jej matka je sfetovaná prostitútka a jej nevlastný otec, drogový dealer, ju sexuálne obťažuje. Keď ich oboch zatknú, neplnoletá Vanessa sa rozhodne nájsť svoju starú mamu. Vydá sa na dlhú, nebezpečnú cestu. Všetko sa to však poriadne skomplikuje, keď sa zoznámi s obávaným vrahom z I-5. Tešil som sa na napínavý, vražedný, psycho thriller. Všetko sa to však zvrhlo na akúsi podivnú, hodne trapnú stupiditu. ** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Muž na fotce, kterou Vanessa (Reese Witherspoon) ukazuje Bobovi (Kiefer Sutherland) jako fotku svého otce, je ve skutečnosti masový vrah Richard Speck. (zajda404)
  • Falešná krev, která byla použita v jedné scéně, vyvolala na kůži Reese Witherspoon alergickou reakci. (zajda404)
  • Make-up, který má Bob (Kiefer Sutherland) ve Vanessiných (Reese Witherspoon) nočních můrách, pochází už z prvních zkoušek kostýmů. Původně měla být použita složitější verze, která byla ale později zamítnuta. Líčení totiž trvalo šest hodin, což si štáb nemohl dovolit. (zajda404)

Reklama

Reklama