Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Horší horor jsem letos snad ještě neviděl a nebýt posledního příběhu, dám tomu s klidným svědomím odpad. Představte si příběh, který je úplně o hovně a schází mu byť minimální pointa, ve kterém někdo najde VHS kazety, na kterých je dalších pět příběhů úplně o hovně, kterým schází byť sebemenší pointa. Přičtěte naprosto tragickou kvalitu (záměrnou), sekání a výpadky záběrů každých pět vteřin (při akci každé dvě) a dostanete velkolepé hovno s názvem V/H/S, které vás nepostraší, ani u něj nebudete napjatí, o pointě veškerých příběhů si více domyslíte, než pochopíte a všichni herci vám navíc budou připadat jak ochotníci, co sami ani nevědí, v čem vlastně hrají. Tohle skutečně není pocta žánru found footage, tohle je jeho ostuda. 40% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Päť vedľajších príbehov odohrávajúcich sa v jednom základnom. Základný vyobrazuje skupinku chuligánov, ktorí zoberú zákazku od neznámeho muža. Tá spočíva v tom aby v starom dome našli záhadnú video pásku, ktorej obsah nepoznajú. Po príchode do onoho domu začnú v jednej z miestností, kde na fotelke sedí mŕtvy domáci, vzhliadať päť video pásiek z rôznymi domácimi videami - 70 %. V prvej je vyobrazená partia troch mladíkov, ktorí si zoberú na hotelovú izbu dve slečny z baru. Jedna zaspí, nakoľko je úplne na "šrot". Druhá? Tá je rozhodne iná akú ste doposiaľ stretli - 60 %. Druhá kazeta vyobrazuje príbeh mladého páru, ktorí sa na noc usadí v malom motely. Po chvíli im zaklope na dvere mladá slečna s prosbou, či by ju nemohli nasledujúci deň odviesť na neznáme miesto. Nie je všetko tak ako sa zdá a záver ponúkne skutočne nečakané rozuzlenie - 60 %. Tretia video kazeta vyobrazuje príbeh dvoch mladých párov, ktorí si spravia výlet k jazierku, kde v minulosti riadil masový vrah. Toho je však možné spozorovať len za veľmi zvláštnych okolností - 50 %. Na štvrtej video kazete je zachytený rozhovor mladého páru cez "skype". On je doktor a ona pacient, ktorý zjavne potrebuje pomoc. Pomôže jej partner na "diaľku", alebo..?? - 50 %. Na poslednej piatej videokazete je zachytená akcia 4 kamarátov ktorí sa vyberú na Helloweensku párty. Nakoľko si pomýlia adresu domu, prídu niekam kam rozhodne chodiť nemali. - 80 %. Pokiaľ by som tvrdil, že ma tento horor nezaujal, klamal by som. Presto všetko mňa osobne nijak extra nevystrašil a skôr zaujal samotnými príbehmi, ako strachom, čo je veľká škoda. Pokiaľ čakáte ducharinu s lakačkami, ste na zlej adrese. Celkovo to vidím na lepší priemer - 65 %. Očakávanie bolo zrejme priveľké. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jak do topadne, když do školní skupiny dáte excelentní studenty, ty průměrné a ty, co jenom machrují? Jako tenhle film. Spojovací linka jednotlivých příběhů tu moc nefunguje a nedává smysl (stejně jako spousta věcí v jednotlivých povídkách), takže se radši zaměřmě na jednotlivé příběhy. Pro mě nejlepší je ta s videochatem/Skypem - jako jediná obsahuje sympatické a trochu inteligentní postavy, má dobré lekačky a fajn pointu. Pro tenhle formát ideální. Líbila se mi i úvodní povídka of chvíle, kdy se v ní objeví ona divná dívčina. Zbytek povídek je nic moc a zapomenutelná. Celý film trpí tím, že pohledu z první osoby se za chvíli přejíte, navíc většina postav je strašně nesympatická a klišoidní - parta rozjívaných výrostků, co jedou na party, parta sexistických blbečků, co chystají sex party, nudný a hloupý novomanželský pár atd. U takových postav je mi jedna, jestli zemřou hnusnou smrtí. 50 % ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejprve začnu tím co mě zklamalo a to bylo hned nudné a nezajímavé seznamování s bandou vytržníku. Ale ještě více příběh číslo tři, který byl neuvěřitelně špatně napsaný a i triky nestály za nic. Příběh číslo dvě byl taky slabší ale aspoň Ti West, který to ukázal už dřív umí solidně budovat atmosféru. Příběh číslo čtyři o chatu měl taky na víc ale vyniká nejlepšími lekačkami z celého filmu. A to nejlepší nás čekalo v první příběhu a posledním pátém. První příběh byl výborně zvrácený o jednom nepovedeném večírku s parádním zakončením. A poslední příběh byl pěkně šílená jízda, který jsem si pustil dvakrát po sobě. Připomínal mě závěr ve filmu Evidence. Celkově je to trochu lepší průměr. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kurník, já už mám po všech těch paranormálních aktivitách, kdy lítaj pánvičky po kuchyni, found footage tak plný zuby, že musím alespoň jednou týdně k dentistce na ústní hygienu. VHSka mě ale překvapila mileji, než sbírka videokazet, která se mi válí pod postelí. Některým příběhům tu sice k hlavě chyběla pata a jejich pointa byla vyloženě debilní, ale i tak si všechny dokázaly udržet osobité napětí a mně z podpeřiny celou dobu jen očička koukala. Navíc se mi líbí i fakt, že je nejlepší první a poslední příběh, tudíž je ten průměr mezi tím krásně zaobalený. Pro mě zřejmě překvapení měsíce. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama