Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Sci-fi antologie temných příběhů o závislosti na sociálních médiích, „živé“ reality show a možnostech budoucnosti. (Netflix)

Recenze (48)

Dado 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. epizóda – 85%, 2. epizóda – 75%, 3. epizóda – 95%, 4. epizóda – 90% = 2. SÉRIA – 86% █ Druhá séria pokračuje presne v tom, čo odštartovala už tá predchádzajúca. Tvorcovia nám opäť predostreli tri príbehy (a jeden vianočný špeciál), ktoré si berú za námet možný vývoj nie príliš vzdialenej budúcnosti, a to nielen z pohľadu progresu moderných technológií, no zároveň až nepríjemne trefne odrážajú to, čo sa odohráva už dnes. V tomto prípade pôjdem proti prúdu a za najlepšiu časť série označím The Waldo Moment, ktorá sa stretla so zmiešanými diváckymi odozvami. Je pravdou, že nápadom a tempom, akým sa dej hýbe, nepatrí medzi to najatraktívnejšie, čo seriál ponúka, avšak spôsob, akým scenárista reflektuje zmýšľanie ľudí znechutených zo „štandardných“ politikov a neuvážene hľadajúcich spásu v populistoch, ktorí ponúkajú len zjednodušené a nie príliš reálne riešenia aj tých najzložitejších problémov, je dokonalý. A to aj napriek orwellovskému záveru, ktorý sa nám - aspoň zatiaľ - môže zdať pritiahnutý za vlasy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be Right Back Druhá série nás přivítala dalším futuristickým počinem, který mě velmi evokoval na pětihvězdičkový snímek The Womb s Evou Green. Nebylo to zle myšlené, za jistých okolností by to mohlo jistě fungovat, ale nelíbila se mi charakteristika a vystupování mužské postavy po "přeměně". 70% White Bear Taky slušná pecička. Dlouho jsem nic tak originálního neviděla. Kdyby vybrali lepší hlavní hrdinku, která by mně tolik nedrásala nervy svým neustálým řevem, koukalo by se na to líp. K tomuto dílu toho moc napsat nemůžu, aniž bych nespoilovala. 85% The Waldo Moment Máme tu třešničku na dortu a je pěkně kyselá a nedozrálá. Vlastně se nedala skoro žrát. Absolutně nezáživný příběh o kresleném mědvědovi, který zkorumpuje politickou scénu jen tím, že ho lidi prostě chtějí díky jeho neformálnímu vyjadřování. Nuda nuda. 40% White Christmas Futuristický příběh o osudech dvou mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale ani nebyli zlí. Znepokojivé, depresivní vyprávění o vědomí a svědomí. 70% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia úžasná séria. Prvý príbeh o vrátení blízkeho naspäť do života je nádherne podane i krásne prepracovane. Druhý príbeh o lovnej zvery mi najprv pripadal trocha trápny, hlavne čo sa týkalo tých ľudí s telefónom, ale keď sa to všetko vyjasnilo, tak zatial prvá časť z tohto seriálu dostala odo mna 5*. Bola naozaj skvostná. Tretia časť rozprava o medveďovi Waldovi, ktorý si to zamieril do najvyššej politiky. Nebola moc vtipná. ale trefná bola určite. Biele Vianoce ma svojim dejom chytili až celkom na konci, keď som si to uležal trocha v hlave, dovtedy som bol rozhodnutý dať 3*, ale potom už som vedel, že ma na viac. Zatial v tejto sérii platí, že Happy end neexistuje a i keď mi v niektorých poviedkach trocha chýbal, realita býva často práve takáto. Zatial tlieskam. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PŘIJDU HNED: Žijeme více on-line než skutečný život a to je potíž. Zdá se, že tihle dva spolu chtějí spojit zbytky svých životů, jenže on umírá. Jenže co když při každé volné chvíli ťukal do mobilu, sdílel, reagoval, prostě žil sociálními sítěmi? Ovšem náhradník vyprofilovaný dle předchozího internetového chování nikdy nebude originál (80 %). LOVNÁ ZVĚŘ: Zběsilé a méně uhrančivé. Současná společnost nepotřebuje peklo. Už ho má. Dezorientovaná žena uniká střelbě. Zoufalá utíká a nechápavě sleduje lidi, kteří si vše nahrávají na své mobilní telefony. Pointa nezasáhla. Za mě nejslabší díl prvních dvou sérií (50 %). MEDVÍDEK WALDO: Je to víc o slizkých politicích nebo znechucených voličích? Modrý medvěd Waldo (a jeho stvořitelé) se chytnou příležitosti a vypustí sarkastickou postavičku do blížících se voleb, sprosté zpestření voleb ovšem překvapí. Fajn námět, horší zpracování (65 %). WHITE CHRISTMAS: Poněkud roztáhlý příběh s několika emocionálními vrcholy a rafinovanými zvraty. A hlavně tři náměty, které měly dostat samostatnou epizodu. Osudy dvojice mužů, kteří nepáchali zrovna dobro, ale nejde říct, že by byli zlí. Pochopíme, že ti dva spolu nesedí nad sklenkou náhodou. Nakonec to do sebe hezky zapadne (85 %). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Be right back: 2. série navazuje na famózní konec 1. série dalším silným vztahovým příběhem a tentokrát se do hry zapojuje umělá inteligence. Líbí se mi počáteční nápad chatování, který je fakt těžce psycho a myslím, že by se dalo na hodinku zůstat jen u něj. Správná antiutopie ale musí být přehnaná a tak tvůrci zacházejí v AI ještě dál. Konec velmi depresivní, tak jak to mám u Black Mirror rád. 90% White Bear: Našlapaná hunterská epizoda s vhodně zvoleným in medias res a závěrečným know how. Celé mi to připomínalo Shutter Island (v tom, že je to scénáristicky vypointováno, ale ne tím stylem, že bych zíral s otevřenou hubou, spíš mám těch otevřených otázek v hlavě až moc), jehož skalní příznivci tenhle díl určitě vynesou do výšin, ode mě přichází ocenění hlavně za náboj a hezky promyšlený scénář. 80% Waldo Moment: Zde podle mého podceňovaná epizoda. Tentokrát tvůrci zasahují do politiky a myslím, že na hroudu politického bahna je také potřeba nastavit zrcátko. Víc než na samotnou politiku zde může být vnímána kritika na snadnou manipulativnost voličů, kteří jako tupé stádo ovcí jsou schopni snížit se až k těm nejnižším hladinám pro urážky a vulgarismy. Ale je to velice smutné, obzvlášť když vidíme tuhle politickou satiru i u nás, kde modrého Walda důstojně zastupuje Tomio. Nedivme se, až se u nás po volbách bude házet botami. 75% White Christmas: Finish 2. série, resp. vánoční bonus je opět brilantní. Dva chlapi vyprávějí své příběhy v jedné místnosti a vy nevíte proč tam jsou a proč si to vykládají, dokud nepřijde konec. Nejvíc mě bavila první story, navádění nerdíka v balení holek jsem si vyloženě užíval. Druhá historka, zaměřená opět na vztahy, byla taktéž skvělá, s jedním výrazným momentem. To otočení bylo snad děsivější než otočení v Psycho. A nakonec to do sebe krásně zapadlo. 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (26)

  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)
  • Zhruba v polovině epizody, kdy Matt (Jon Hamm) jí opečený toast, si z něj v jednom záběru ukousne, ale v dalším záběru je toast celý a poté je zase nakouslý. (gavosh)
  • Služba s názvom "To môže byť môj ďalší tweet!" existuje od roku 2013, ktorý analyzuje užívateľov twitterový stream a pokúsi sa vytvoriť tweet, ktorý by mohol napísať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama