Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Lovná zvěř (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie White Bear

VOD (1)

Obsahy(1)

V části Lovná zvěř se mladá žena jménem Victoria probudí v domě, který vůbec nepoznává. A co hůř, nepamatuje si nic ze svého života! Zmatená a rozrušená vyjde ven na opuštěnou ulici. Klepe na dveře, ale nikdo neotvírá. Za oknem však zahlédne pohyb, a tak vzhlédne a spatří mladou rodinu - otec rodiny ji natáčí na svůj telefon. Do ulice přijíždí auto, zastaví a vystoupí z něj nějaký muž. Victoria se vydá jeho směrem, když v tom si všimne, že muž drží v ruce zbraň a míří na ni. Victoria utíká pryč. Z domů vycházejí lidé a natáčí si ji. Za rohem narazí na Damiena s Jem, kteří spolu s ní hledají útočiště na pumpě. Muž s pistolí se snaží dostat dovnitř. Mezitím se venku shromáždila skupina lidí, která vše nahrává na své mobilní telefony. Muži s pistolí se podaří rozbít sklo, hrne se dovnitř a Damien se ho snaží zastavit. Victoria s Jem sledují rvačku, Damien se snaží utéct, ale je postřelen a umírá. Dívkám se však podaří uprchnout. Jem vysvětluje Victorii, že podobné věci se dějí už několik měsíců - začal být vysílán jakýsi signál, který proměnil většinu populace v tupé šmíráky. Tato apatie umožňuje ostatním dělat co se jim zlíbí, zkrátka stali se z nich 'Lovci', jak jim Jem říká. A loví lidi, jako jsou ony dvě. Dívky se rozhodnou vysílač zneškodnit, jenže zvládnou to? A skončí to tím? (HBO Europe)

(více)

Recenze (116)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial suverejne najsilnejsia cast. Ten zvrat je proste pecka. Oko za oko, zub za zub dohnane do maxima. Milujem tento serial, lebo tie zavery su proste waaaa. Samozrejme aj od zaciatku to ma grady. A hlavne tato cast bola celkom naslapana, ci uz kvoli tempu, alebo atmosfere, ktora ma pohltila. Spominany koniec cez zaverecne titulky bol mrazivy. Velmi tazko sa mi v tomto serialy hladaju nejake negativa. Sice jedna vec ma s odstupom casu trochu hneva. Tento diel bol trosku kratsi ako by som chcel. Zaver mi prisiel trochu uponahlany, zrazu sa dej totalne zvrtol a nejako som s tym nestihal. Aspon tie titulky dokreslili spolocnost v ktorej sa to odohravalo. Snad sa nedozijeme takeho niecoho. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo nejlepších 42 minut mýho filmovýho života. White Bear mi úplně předefinoval pojem "napětí". Navíc má úplně všechno: skvělou atmosféru (podobnou jsem snad nikdy nezažil), napínavej děj, výborně dokreslující hudbu, kameru, nápad, skvělý herce. Na tohle bych se mohl dívat furt, hned po skončení jsem měl sto chutí pustit díl odznova. A pak znova. A ještě jednou. A zas... ()

Reklama

Candid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu to bylo svižné a napínavé, ale i druhý den, když se nad tím zamyslím, nemůžu se zbavit pachuťe lacinosti... Herecké výkony mi přišly slabé (tím spíš v kontrastu s předešlým dílem) - především Tuppence Middleton. I když... možná nehrála špatně ona, ale jen její postava 🤔🤷‍♀️ To ale asi ne, že jo... 😉 Plot twist mě zaskočil nemile. Já nevim, působilo to na mě prostě nereálně, hloupě a jak už jsem psala - lacině. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější epizoda 2. série, z jejíž pointy mi spadla brada na zem. Stopáž by mohla být kratší, ale to je moje jediná výtka. Atmosféra napíná k prasknutí, sociální komentář aktuální a znepokojivý. SPOILER Z názorů, že Victoria si ten trest zasluhuje, je mi zle. Victoria je v jádru odporný člověk, to se nezmění a proto je nutné jí oddělit od zbytku společnosti, např. uvězněním. Jenže ta Victorie, kterou drží s vymazanou pamětí v parku, je jiná osoba než ta, která se spolupodílela na vraždě. Současná podoba trestu v tomhle případě postrádá svůj nápravný smysl, jelikož Victoria si nepamatuje, proč ani za co je trestána. Ve výsledku se tedy již nejedná o trest, ale o týrání v podstatě nevinné osoby. To podle mě není morální. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O velký chlup lepší, než první díl série. Respektive, co se originality týče. Jen, kdyby hrdinka nebyla napřeshubu a celý námět trochu zvráceného zábavního parku nebyl lehce přes čáru. Tedy, snímek se samozřejmě snaží ukázat, čím se lidé baví a celkově i jejich náturu (jako je tomu i v předešlých dílech), na druhou stranu držet se při zdi, ale zachovávat realističnost, je pro tento seriál větším přínosem. Tentokrát „jen“ 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár mal byť čisto o téme prežitia. Avšak Charlie Brooker na poslednú chvíľu vymyslel zvrat. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama