Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria začala určite nie najlepšie. Prvá časť s nazvem Nosedive mi pripadala strašne umelá a uzkoprsa. Je fakt, že v tejto dobe sociálnych sieti je veľmi aktuálna, ale pripadal mi ten falošný, neprirodzený a afektovaný  svet už trocha cez čiaru. Playtest bola konečne jedna z hororových poviedok a bola fakt vynaliezavá. Shut Up and Dance bola vynikajúca časť. Bola pozoruhodne realistická a aj znepokojivá v tejto dobe internetu. A tiež úplne bez Happy endu, tak super. San Junipero je iná, ako predošlé časti a preto je celkom skvostná. I keď som za v nej ťažšie orientoval, tak nakoniec som všetko pochopil. Užasne. Men Against Fire disponuje zdanlivo jednoduchým dejom, ale pointa zas ukáže veľkú silu scenára. Hated in the Nation zas ukazuje, aké je ľahké zabiť človeka a šírenie nenávisti nebolo jednoduchšie ako je teraz. Keby sa naozaj toto aplikovalo do reálu, tak vrahovia ako Ted Bundy, Jeffrey Dahmer či Charles Manson by boli bez roboty. I keď začala séria priemerne, ale potom už všetky ostatné časti boli nadpriemerne. Silne 4*. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní antologie BBC pokračuje šesti novými technokratickými příběhy, v nichž se mísí jedinečná autorská vize, gradování technologických konceptů do extrému a apelativní rétorika. Často jde o příliš okázalé žánrové hříčky, nicméně díky rozdílnému kreativnímu uchopení jednotlivých epizod vznikly neskutečně působivé samostatné příběhy stojící za opakované zhlédnutí – a to zejména melancholicko-nostalgická romance San Junipero, krutý realistický thriller Shut Up and Dance a mysteriózní sherlockovská epizoda Hated in the Nation. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu White Christmas řadím do této série a díky tomu uděluji pětikvalt, protože se tu nacházely 2-3 nejlepší epizody seriálu. Obzvlášť hororový druhý díl mi hodně sedl. Obecně by mi nevadilo méně dílů jako dříve s obzvláště promyšlenými nápady. Hodně se bojím nepříliš dobře přijaté páté řady, ale těch pár let, co už jsem s velkýma pauzama se seriálem strávil, si užívám...8,5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna seriálu „Black Mirror“ jen ukazuje výjimečnost tohoto počinu, stejně jako naprosto skvělé rozhodnutí, že se má jednat o seriálu, kde nebude až tolik dílů. V tomto případě se ale podařilo, aby i šest dílů bylo kvalitních. Každý si zde najde něco, ať už máte rádi sociální drama, trochu brutální akci, emotivní romanci anebo něco detektivnějšího. Všechno funguje velmi dobře. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • V epizodě je vidět logo „The White Bear“ z epizody Lovná zvěř (2013) jako QR kód na zařízení, které člověka přemisťuje do virtuální reality. (hansel97)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)

Reklama

Reklama